Sarja- ja leffakohtauksia, joita ajattelen usein

Suosikkiasia: sarjat, leffat ja April Ludgate.

Olisi kiva väittää, että päässäni risteilevät ajatuspätkät liittyvät aina päivänpolttaviin uutisiin tai johonkin muuhun järkevään. Ja välillä ne liittyvätkin! Mutta päässäni risteilee myös päähäni jumahtaneita kohtauksia suosikkisarjoistani ja -leffoistani. Siellä ne vievät tilaa aivokapasiteetistani ja putkahtavat mieleen aina välillä. Herra ties miksi.

Ajattelen usein ainakin näitä kohtauksia:

She’s the worst person I’ve ever met. I want to travel the world with her.

Okei, Parks and Rec. Suosikkisarjani. Mulla on monia, monia suosikkikohtauksia, mutta yksi jota ajattelen usein on alla oleva Aprilin ja Tynnyferin kohtaaminen. Aubrey Plazan esittämä April Ludgate  on noin muutenkin yksi fiktiivisistä ikisuosikeistani, ja hänen normaalin ilmeettömän deadpan-tyylinsä välitön mukautuminen Tynnyferin (=hang on, it’s xanax o’clock 😀 ) hmmm… hieman erilaiseen tyyliin ei koskaan lakkaa naurattamasta minua. Rakastan Aprilin vuorosanoja she’s the worst person I’ve ever met. I want to travel the world with her. Ajattelen niitä usein.

Kaikkein eniten mieleeni nousee kuitenkin Snake Juice ja humalainen Ron Swanson. Ajattelen Snake Juice Ronia ainakin kerran viikossa.

Whyyy???! I don’t know.

New Girl, toinen suosikkisarjani. Sama homma, paljon suosikkikohtauksia, joiden pelkkä ajatteleminen saa minut iloiseksi. Liittyvät monesti Nick Milleriin. Tai Winstoniin.

Alla oleva kohtaus ei kokonaisuutena ole ykkössuosikkini, mutta Schmidtin ”Whyyyy?” ja Nickin tyynenrauhallinen vastaus ”I don’t know” nousevat tasaisin väliajoin mieleeni. En tiedä miksi. Mind works in mysterious ways, ilmeisesti.

Toinen täysin random New Girl -hetki, joka on juuttunut aivoihini on Nickin raivokohtaus oville. I will push if I wanna push. I hate doooors!! Aina ja ikuisesti jos mulla on oviongelmia (eikö meillä kaikilla ole joskus oviongelmia?) ajattelen tätä kohtausta ja kuinka I hate dooors too. 😀

Clear eyes, full hearts, can’t lose

Tämä ei ole yksittäinen kohtaus, mutta Friday Night Lightsin Coach Taylorin legendaarinen clear eyes, full hearts, can’t lose on porautunut päähäni ja muistuttaa olemassaolostaan etenkin silloin, kun kaipaan tsemppausta. Mun mielestä jokaisella pitäisi olla päässään pieni Coach Taylor, joka pitää kannustavan puoliaikapuheen aina tarvittaessa.

This game is not over, this battle is not over…

Jack & Rose ja mitä hittoa?!

Todellakin tiedostan, että Titanic ei olisi Titanic, jos Jack olisi pelastunut. Silloin tällöin huudan silti mielessäni, että ”tee nyt hitto vie tilaa sen kelluvan puupalasen päällä, Rose!! Hyvin mahtuisitte molemmat jos tiivistät!”

Sen jälkeen katson tämän YouTube-videon, jolla näyttelijä Keke Palmer sanoo kaiken tarpeellisen.

You have bewitched me

En ole kaikkein suurin Ylpeys ja ennakkoluulo -fani. Puhun nyt vuoden 2005 elokuvasta, jonka pääosassa on Keira Knightley. Kyseinen elokuva sisältää kuitenkin yhden kauneimmista ja kauneimmin kuvatuista romanttisista kohtauksista jonka tiedän. Se on se taso, jolla arvioin kaikkia romanttisia kohtauksia. Yleensä pidän enemmän hauskoista romanttisista kohtauksista ja pyörittelen silmiäni oikeasti romanttisille, ei-hauskoiksi-tarkoitetuille kohtauksille. Minua ei ole tehty sietämään ällöromanttisia, siirappisia rakkaudentunnustuksia.

Tämä kohtaus on poikkeus. En pyörittele silmiäni, kun herra Darcy (Matthew Macfadyen) sanoo ”You have bewitched me, body and soul, and I love… I love… I love you”. Ei, minä rakastan tätä kohtausta. Se on täydellinen esimerkki siitä, ettei romanttisen kohtauksen tarvitse aina päättyä suureelliseen elokuvasuudelmaan. Se on myös täydellinen ja aina ajankohtainen opetus ihan kaikille siitä, miten pitää toimia jos päättää yhtäkkiä julistaa rakkauttaan. ”My affections and wishes have not changed but one word from you will silence me forever”. Täydellistä. Sano mitä sanot, mutta sen jälkeen kaikki valta on sanojen vastaanottajalla.

The Last Golden Ticket

… it’s mine! Olen ehkä kertonut, että rakastan Jali ja suklaatehdasta. Yksi all time suosikki leffakohtauksistani on se, kun Jali löytää kultaisen pääsylippunsa. Ennen kaikkea rakastan lempeää kioskisetää. The Last Golden Ticket -kohtaus on sekin hitsautunut aivoihini ja ajattelen sitä hämmentävän usein. Etenkin lempeää kioskisetää. Koska maailmassa pitäisi olla enemmän lempeitä kioskisetiä.

I’ll show you how valuable Elle Woods can be

Tästä olen maininnut aiemminkin. Aina kun kaikki tuntuu menevän pieleen, päässäni alkaa pyöriä Blondin kosto -leffan kohtaus, jossa luokkatoveriensa naureskelun kohteeksi joutunut Elle Woods päättää näyttää kaikille tympeille epäilijöilleen. I’ll show you how valuable – lisää oma nimesi – can be! Tähän kuuluu oleellisesti myös se musiikki; I’m not your average type of girl, I’m gonna show the world, the strength in me that sometimes they can’t see.

PS. Mun on täysin mahdotonta tehdä tämän kaltaisia postauksia ilman että putoan YouTube-kuoppiin. Nyt putosin kuoppiin siellä ja täällä, mutta erityisesti Friday Night Lights -kuoppaan. Hyvä luoja että on hieno, hieno sarja. Harmi ettei taida olla juuri nyt minkään Suomessa näkyvän suoratoistopalvelun listoilla. Katsoisin heti alusta.

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (2)
 1. Oi nämä olivat huippuja! Heti kun aloitin lukemisen tiesin oman listan kärkikahinat kohtauksista/sitaateista jotka pulpahtavat keskimääräistä useammin mieleen:
  Parks and Recin ”Look, I have been very civil, but I will waterboard you!”sekä ”Guys love it when you can show them that you are better than they are at something they love.” Nämä pitää tasaisin väliajoin etsiä Youtubesta. Ensimmäinen lukeutuu myös lemppareihin mutta toinen ei ollenkaan, silti se tulee usein mieleen joistain tosielämän kohtauksista ja sattumuksista 😀

  New Girlin ”The sky is too fickle. It’s the play place for butterflies.” Se miten Nick sanoo tämänkin lauseen on koko jutun juju- ja tätä en millään löydä youtubesta?! Miksei tätä koeta ”Funniest Nick Miller moments” arvoiseksi missään kokoelmassa!

  Ja romanttiseen kategoriaan tippuva Gossip Girlin ”Chuck Bass is a romantic, who knew?” ”Well now you do. That’s all that matters.” Iiih siirappista, tykkään niin tästä. En ole ikinä päässyt tässä sarjassa sen klassisen ”three words, eight letters” hypeen, se ei jotenkin iske.

  Tuo ylpeys ja ennakkoluulo -kohtaus nosti nyt pienen nostalgianälän pintaan. Olin aikanaan kivenkova 1995 sarjaversion fani ja raivoissani huonosta Keira Knightleyn tähdittämästä elokuvasta. Tää pitäis ehkä katsoa tuorein silmin uusiksi, nyt kun omat tunteet ovat jo tasoittuneet pahoista faniajoista..

  1. Haha, mainioita! Mun ykkönen Leslie Knope -kohtaus/quote on ”Hey Leslie, it’s Leslie. Hang in there. I love you. Bye.”

   Ja siis ollakseni rehellinen olisin voinut täyttää tämän koko postauksen Nick Miller -kohtauksilla. Koska kaikista sarjoista ja kohtauksista ja kaikista fiktiivisistä tyypeistä eniten päässäni pyörii Nick Miller.

   ”I don’t trust fish! They breathe water – that’s crazy!” / ”I’m not convinced I know how to read, I’ve just memorized a lot of words” / ”Writer’s don’t read. We write”. Ja se on just kuten sanoit, se on se tapa millä Nick eli Jake Johnson nuo vuorosanansa sanoo mikä tekee niistä niin hauskoja. Funniest Nick Miller moments YouTube-videot ovat kultaa.

   Mä en koskaan ollut Blair & Chuck -fani, mutta jos joku kohtaus on jäänyt mieleen, niin se on kyllä just tuo three words, eight letters. Gossip Girlistä muistan kaikkein parhaiten Blairin ”Haven’t you heard? I’m the crazy bitch around here” -kohtauksen. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *