15 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2019

Suosikkiasia: uudet sarjat!

Nimetön suunn.malli-4.jpgKuvat: Netflix, Showtime, Hulu, Amazon Prime, Comedy Central

Mitä katsoa vuonna 2019? Tässä tarjolle 15 mielenkiintoiselta vaikuttavaa uutuussarjaa, jotka nähdään telkkarissa/suoratoistopalveluissa tänä vuonna.

Minä olen leppoisten hyvän mielen sarjojen ystävä, joten lista on komediapainotteinen. Löytyy sieltä vähän draamaa ja rikoksiakin. Ja yksi mahdollisesti täysin tarpeeton uusi versio vanhasta suosikistani.

Lista on myös melko suoratoistopalveluihin keskittyvä. Toisaalta Suomesta käsin voikin olla hankalaa seurata vaikkapa NBC:n sarjoja. Onneksi niitä tippuu ensiesityksiensä jälkeen usein esimerkiksi Netflixiin ja välillä telkkariinkin asti. Myös Suomessa vähemmän käytetyn Hulun sarjoja nähdään välillä muissa suoratoistopalveluissa ja tv:ssä (kuten esimerkiksi Hulun suurin hitti The Handmaid’s Tale).

Ja viimeinen disclaimer: en ole kaikkein paras suomalaisten sarjojen tuntija, joten niitä ei listalta löydy. Ihan varmasti vuonna 2019 ilmestyy myös loistavia Suomi-sarjoja! Tässä kuitenkin yhdysvaltalaissarjoja höystettynä muutamalla brittitapauksella.

(mikä / mistä tulee / milloin alkaa – jos julkaisupäivä tiedossa)

LUE MYÖS: 15 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2020

Good Omens / Amazon Prime / 31.5.

Olenko kertonut, kuinka paljon pidän David Tennantista? Ai olen, tässä kirjoituksessa? Ei haittaa, kerron uudestaan: David Tennant = suosikkityyppi. Pidän David Tennantista hyyyvin paljon. Siis näyttelijänä, mistä minä tiedän minkälainen kusipää hän oikeassa elämässä on (pliis David Tennant, älä ole kusipää oikeassa elämässä). (David Tennantista puhuttaessa/kirjoittaessa mun pitää ilmeisesti käyttää hänen koko nimeään: David Tennant [fun fact: David Tennantin oikea nimi on David John McDonald]).

David Tennantin vuoksi olen melkein sortunut katsomaan Doctor Whota, vaikka scifi ei kiinnosta lainkaan. Ja David Tennantin vuoksi yksi tämän vuoden kiinnostavimmista uutuusarjoista on Amazon Primen Good Omens, vaikka fantasia ei varsinaisesti ole mikään suosikkiasiani. Koska oikeasti, David Tennant sarkastisena demonina maailmanlopusta kertovassa komediassa? Kyllä kiitos.

Good Omens on kuusiosainen minisarja, joka pohjautuu Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin yhdessä kirjoittamaan teokseen Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch (julk. 1990). Kuten sanottu, en ole mikään kaikkein suurin fantasiafani, mutta jos olen oikein ymmärtänyt kyseinen kirja on genressään hyvin rakastettu ja saavuttanut jonkinasteisen kulttistatuksen. Suomeksi se on julkaistu nimellä Hyviä enteitä: Noita Agnes Nutterin Hienot ja Oikeat Ennustukset.

Sarjassa David Tennantin esittämä demoni Crowley lyöttäytyy yhteen enkeli Aziraphalen (Michael Sheen) kanssa – kinastelevan kaksikon pitäisi estää lähestyvä maailmanloppu. Minä katson huumorin ja David Tennantin takia, mutta Mad Men -faneja saattaa kiinnostaa se, että arkkienkeli Gabrielina nähdään muuan Jon Hamm.

Shrill / Hulu / 15.3.

Nimetön suunn.malli-4.jpgKuva: Shrill / Hulu

Sitten jotain ihan muuta. Shrill on koomikko-aktivisti-toimittaja Lindy Westin teokseen Shrill: Notes from a Loud Woman pohjautuva komedia, jonka pääosassa on Saturday Night Livestä tuttu Aidy Bryant. Bryantin esittämä Annie on ”toimittaja, joka haluaa muuttaa elämäänsä – mutta ei vartaloaan”. Kuusiosaista sarjaa on kuvattu feministiseksi, kehopositiiviseksi ja voimaannuttavaksi. Toivottavasti sarja tulee Hulun kautta nähtäväksi muuallekin.

Modern Love / Amazon Prime / 18.10.

The New York Timesissa ilmestyy viikoittain Modern Love -niminen palsta, jossa käsitellään – kappas vaan! – rakkautta eri muodoissaan. Amazonin Modern Love on kolumneista inspiraationsa saanut antologiasarja, ja koska sitä kuvaillaan romanttiseksi komediaksi, oletan että se sisältää paljon kivoja tarinoita rakkaudesta, ystävyydestä ja muista mukavista jutuista. Kahdeksanosaisen sarjan tarinoissa on mukana melko vakuuttava nippu tähtiä, IMDb:n mukaan ainakin Anne Hathaway, Tina Fey, Andy Garcia, Catherine Keener, Julia Garner, Cristin Milioti, Dev Patel ja John Slattery.

The Politician / Netflix / 27.9.

En ole nähnyt Dear Evan Hansen -musikaalia, mutta rakastan sitä silti. Ainakin sen kappaleita, olen kuunnellut soundtrackin läpi noin viisimiljoonaa kertaa (vahva suositus). Tony-palkinnon voittanut musikaali on pyörinyt Broadwaylla joulukuusta 2016 lähtien, ja alkuperäiset näyttelijät ovat pikkuhiljaa siirtyneet uusien projektien pariin. Nimiroolista Tonyn voittanut Ben Platt veti viimeisen näytöksensä marraskuussa 2017 ja on sittemmin puuhannut muun muassa omaa levyään ja The Politician -nimistä komediasarjaa (ja pian mahdollisesti Dear Evan Hansen -elokuvaa).

Netflixissä nähtävän The Politicianin juonesta ei ole juurikaan hiiskuttu julkisuuteen. Se tiedetään, että Platt esittää Payton-nimistä nuorta wannabe-poliitikkoa. Taustat ovat kuitenkin kunnossa, joten odotukset ovat korkealla. Sarjan ovat luoneet muun muassa Gleestä tutut tv-velhot Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Näyttelijäkaartista puolestaan löytyy Plattin lisäksi Zoey Deutch, Jessica Lange, Gwyneth Paltrow, Dylan McDermott, January Jones ja Laura Dreyfuss. Nimekästä sakkia siis. Plattin (ja muidenkin näyttelijöiden) musiikkitaustan huomioon ottaen voisi kenties odottaa jotain musikaalimeininkejä myös?

Umbrella Academy / Netflix / 15.2.

Luojan kiitos, supersankareita! On niin kovin vähän niistä kertovia leffoja ja sarjoja.

Netflixin Umbrella Academy pohjautuu My Chemical Romance -yhtyeestä tutun Gerard Wayn kirjoittamaan sarjakuvaan. Minä en ole kaikkein suurin supersankarifani, mutta ehkä sarja yllättää. On siinä ainakin Ellen Page ja varsin mielenkiintoiselta kuulostava juoni; teini-ikäisinä hajonnut supersankarijoukkio palaa yhteen, kun heidän adoptioisänsä kuolee. Nyt he ovat kolmekymppisiä ja alkavat selvittää isänsä kuolemaa. Ja ilmeisesti myös maailma pitäisi pelastaa.

(Jos supersankarit ja sarjakuvat kiinnostavat, HBO:n Watchmen on myös tulossa tänä vuonna)

The Other Two / Comedy Central / 24.1.

28-vuotiaan Caryn (Drew Tarver) ja kolmekymppisen Brooken (Heléne Yorke) 13-vuotiaasta pikkuveljestä tulee uusi teinisensaatio. Kiva homma ja kaikkea, mutta kun kaksikon omat elämät ovat melkolailla sekaisin. Sarjan ovat luoneet SNL:n entiset pääkäsikirjoittajat Chris Kelly ja Sarah Schneider. Molly Shannon on innokas stage mom.

Black Monday / Showtime(HBO) / 20.1.

Pörssikurssit romahtivat ympäri maailman 19. lokakuuta 1987. Nyt tuosta katastrofaalisesta mustasta maanantaista lienee kulunut jo tarpeeksi aikaa, että sille voi jo vähän nauraa. Showtimen mustassa (heh) komediassa on ainakin loistavat näyttelijät: Don CheadleRegina Hall ja Andrew Rannells. Ja kasarimeininki on aina huvittavaa katseltavaa.

Abby’s / NBC / 28.3.

Abby (Natalie Morales) perustaa takapihalleen laittoman baarin. Odotuksia nostattaa se, että sarjan tuottajatiimistä löytyy komedianero Mike Schur (Parks and Rec, The Office, The Good Place, Brooklyn Nine-Nine). Toivottavasti on jotain muutakin kuin perus sitcom.

Chernobyl / HBO / 6.5.

Minisarja suomalaisille hyvin tutusta ydinvoimalakatastrofista. Oletan, että autenttisuutta haetaan muutoin kuin venäjän tai ukrainan kielen kautta, sillä pääosissa ovat Jared Harris, Stellan Skarsgård ja Emily Watson.

The Perfectionists / Freeform / 20.3.

Minä en koskaan jaksanut keskittyä Pretty Little Liarsiin, mutta sarjan suuret fanijoukot lienevät riemuissaan spin-offista. Kuulemma mysteereitä ja murhia tässäkin (vai oliko Pretty Little Liarsissa edes murhia?). Pretty Little Liarsista mukana menossa ainakin Mona (Janel Parrish) ja Alison (Sasha Pieterse).

Sex Education / Netflix / 11.1.

Brittikomediassa seksuaaliterapeutti-äidin (Gillian Anderson) kasvattama lukiolaispoika Otis (Asa Butterfield) päätyy pitämään salaista seksiterapiaklinikkaa luokkatovereilleen. Vaikuttaa ihan hauskalta.

Russian Doll / Netflix / 1.2.

Tiedättehän Groundhog Day -leffan, jossa Bill Murray elää saman päivän uudelleen ja uudelleen? Russian Doll -sarjassa Bill Murrayn kohtalo lankeaa Natasha Lyonnelle. Lyonnen esittämä newyorkilainen Nadia jumahtaa looppiin, jossa hän käy aina uudelleen samoissa juhlissa ja lopuksi kuolee. Draamakomedian tekijätiimistä löytyy suosikkityyppien suosikkityyppini Amy Poehler, jonka vuoksi aion katsoa ainakin ekan jakson vähän tylsältä kuulostavasta premissistä huolimatta.

Roswell, New Mexico / The CW (HBO) / 15.1.

Sarjassamme ei uusia ideoita, kierrätetään siis vanhoja. Silloin kun minä olin nuori (eikö näin saa sanoa jos on jo melkein kolmekymmentä?), meitsi fiilisteli sitä aitoa ja alkuperäistä Roswellia. Sitä, jossa oli Shiri Appleby, Jason Behr, Majandra Delfino ja Brendan Fehr. Mutta koska Hollywood gonna Hollywood, The CW marssittaa ruutuun päivitetyn version. En suoraan sanottuna oikein ymmärrä mistä on kyse. Tässäkin versiossa on Liz, Max ja Michael, mutta tarina on erilainen. Tai jotain. Epäilyttää vahvasti… ehkä siksi koska olen jäärä, jonka mielestä ainoat oikeat Liz ja Max ovat minun nuoruuteni Liz ja Max.

!! Oh I am what I am, I’ll do what I want but I can’t hide. And I won’t go, I won’t sleep, and I can’t breathe, until you’re resting here with me. And I won’t leave, and I can’t hide, I cannot be until you’re resting here…. !!

Catch-22 / Hulu / 17.5.

George Clooney palaa sarjamaailmaan! Joseph Hellerin samannimiseen klassikkoromaaniin pohjautuva minisarja kertoo sodasta ja byrokratian kiemuroista. Ja siitä kuuluisasta catch-22:sta. Clooney on sarjan näyttelijä-ohjaaja-tuottaja, muissa rooleissa muun muassa Kyle Chandler, Christopher Abbott ja Hugh Laurie.

The Act / Hulu / 20.3.

Tositarinoihin pohjautuvan true crime -sarjan ensimmäinen kausi kertoo äidistä, joka uskotteli oman tyttärensä olevan vakavasti sairas. Ja (fyysisesti täysin terveestä) tyttärestä, joka päätyi murhaamaan äitinsä. Pääosissa Patricia Arquette ja Joey King. Sarja pohjautuu Michelle Deanin kirjoittamaan Buzzfeedin artikkeliin Dee Dee Wanted Her Daughter To Be Sick, Gypsy Wanted Her Mom Murdered (artikkeli luettavissa täällä). Ei ihan meitsin sarjoja, mutta true crime -fanit varmasti tykkäävät.

———-

PS. Vanhat suosikit, joita odotan:

  • Veep, seitsemäs (ja viimeinen) kausi / HBO / 31.3. (vain seitsemän jaksoa, buu!)
  • Broad City, viides (ja viimeinen) kausi / Comedy Central / 24.1.
  • The Crown, kolmas kausi / Netflix / ?
  • GLOW, kolmas kausi / Netflix / kesäkuussa?
  • Brooklyn Nine-Nine, kuudes kausi / NBC / 10.1.

Vanhat suosikit, joita minä en ole katsonut, mutta joku muu saattaa odottaa:

  • Game of Thrones, kahdeksas (ja viimeinen) kausi / HBO / 14.4.
  • Stranger Things, kolmas kausi / Netflix / 4.7.
  • Big Little Lies, toinen kausi / HBO / kesäkuussa
  • True Detective, kolmas kausi / HBO / 13.1.
  • Jane the Virgin, viides (ja viimeinen) kausi / The CW / 27.3.

LUE MYÖS:

15 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2020

Vuoden 2018 parhaat sarjat

Vuoden 2019 parhaat sarjat tähän mennessä

kulttuuri suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *