Erään romanttisen komedian anatomia: ihan liian järkevä ja sydämellinen joululeffa!

Suosikkiasia: romanttiset komediat

Kuva: Netflix / Single All The Way

Hyvää joulua! Jos tekee jotain toista vuotta putkeen, kysehän on jo perinteestä. Eikö? Joten perinteisen Erään romanttisen komedian anatomian joulueditionin vuoro!

Oli vaikea valinta – keskinkertaisia rom comeja löytyy Netflixistä miljoona. Päädyin uutuuteen: täksi jouluksi tulleeseen Single All The Way -leffaan.

Let’s go!

(HUOM. TÄMÄ TARPEETTOMAN PITKÄ KIRJOITUS SISÄLTÄÄ MELKO LAILLA KOKO ELOKUVAN JUONEN TIIVISTETTYNÄ MUKAHAUSKOIHIN, SARKASTISIIN LÄPPIIN. ELI VAHVA SPOILER ALERT.)

BFFS

Peter pyytää parasta kaveriaan esittämään poikaystäväänsä jouluvisiitillä, mutta heidän suunnitelmansa – ja tunteensa – muuttuvat, kun perhe järjestää Peterille treffit, kertoo Netflix.

Kehutaan kun on kehuttavaa: Single All The Way on loistava nimi jouluteemaiselle rom comille.

Ja sitten valitetaan kun on (oletettavasti) valitettavaa: arvaan, että tämä leffa tulee olemaan taas yksi rom com -esimerkki siitä, miten sinkkuus on muka kamalinta ikinä. Sellainen asia, joka on välittömästi korjattava.

Okei, tapaamme päähenkilömme Peterin. Häntä esittää Michael Urie, joka on tuttu Ugly Bettystä. En ihan tarkalleen muista, mitä kaikkea Ugly Bettyssä tapahtui, mutta väitän silti, että Michael Urie oli hyvä roolissaan. Hänhän esitti Vanessa Williamsin assistenttia, eikö?

Selvä, asiaan. En oikein jaksanut keskittyä siihen, mitä Peter tekee työkseen. Jotain somebrändäystä, johon liittyy nyt käynnissä olevat mainoskuvaukset.

Peterillä on poikaystävä. Tämä poikaystävä on todennäköisesti Peterin suuri rakkaus ja he menevät naimisiin ja elävät elämänsä onnellisina loppuun saakka.

Joo joo, vitsi. Arvauksia, miksi ja miten Peter ja poikaystävä eroavat. Minä veikkaan, että poikaystävä on löytänyt toisen ja jättää Peterin joulujuhlissa jonne Peter on menossa mainoskuvausten jälkeen.

Peter on tyyppi, joka puhuu viherkasveilleen. Ja antaa niille nimet.  Viherkasvit ovat vähän niin kuin Peterin juttu. Ei kai siinä, hyvä että on harrastuksia.

Nyt tapaamme Nickin (Philemon Chambers). Eli Peterin bestiksen ja kämppiksen. Nick vaikuttaa mukavalta. Minä pidän Nickistä. TEAM NICK! Nick työskentelee TaskRabbitina eli keikkatyöläisenä, jonka voi appin kautta palkata vaikka asentamaan hyllyjä tai kokoamaan Ikean huonekaluja tai mitä tahansa.

Nick on siis oletettavasti Peterin elämän rakkaus, mutta Peter ei vielä ole tajunnut tätä.

Tim = Peterin poikaystävä. Ihan sama, kohta eroavat kuitenkin.

Joulujuhlat!

Tim on btw kardiologi. Ja pitkä ja komea.

Peterillä on IG-tili kasveille. Luonnollisesti.

Okei, mikä Timissä on vikana?? Minä pidän Timistä. Tim, älä riko sydäntäni. Äläkä Peterin sydäntä. Paitsi tietysti kohta rikot. Noh, ainakin osaisit korjata ne. Sydämet siis. Koska hän on kardiologi, get it? Nauran omalle huonolle vitsilleni.

Peter kutsuu Timin perheensä luo jouluksi. Oikeasti, Tim, mikä sinussa on vikana?! Vaikuttaa vallan järkevältä tyypiltä. Suostuu lähtemään jouluksi New Hampshireen ja kaikkea (siis Peterin vanhempien luo).

Timin on lähdettävä bileistä, sairaalasta tulee hälytys. Okei, arvaus. Arvaan, ettei Tim oikeasti ole mikään kardiologi, vaan huijari.

Tapaamme videopuhelun kautta Peterin vanhemmat. Ovat oikein leppoisia. Ja kaksi siskoa. Ovat hekin leppoisia. Koko perhe on hyvin läheinen.

DUN DUN DUN

OOOOOU NOOOOOOOU! Okei, eli Nick oli TaskRabbit-hommissa asentamassa jouluvaloja erään naisen talon katolle. Sitten pihaan kurvasi naisen aviomies, joka oli – arvaatteko jo? – Tim. Mitä hittoa Tim! Fuck you.

Eli Tim petti vaimoaan Peterin kanssa.

Buu Tim, buu!

Olen aika varma, että Peter juo sydänsuruviiniään Iittalan Essence-viinilasista. Suomi mainittu!

Nyt Peter jo pohtii, että jospa vaan jäisi joulun vieton jälkeen pysyvästi New Hampshireen, koska Los Angeles (hei, olemme Los Angelesissa) on tarjonnut hänelle ”vain seitsemän särkynyttä sydäntä”.

Ja nyt Peter keksii, että Nickin pitäisi tulla hänen mukaansa New Hampshireen ja he voisivat feikata pariskuntaa. Se näyttäisi Peterin perheelle, ettei hän ole ”sekopää, joka ei osaa olla suhteessa”.

Joulu on vähän arka aika Nickille, koska – jos oikein ymmärsin – hänen äitinsä on kuollut. Ja muutakaan perhettä ei ole.

Nick suostuu Peterin suunnitelmaan.

Nickin koiran nimi on Emmett. Ja Nick on kirjoittanut lastenkirjan Saving Emmett. Se oli suuri hitti ja best seller, ja nyt Nick pelkää ettei kakkososasta tule yhtä hyvää. Siksi tekee TaskRabbit-duuneja.

Okei, se siitä. Let’s go to New Hampshire! (Emmett jäi koirahotelliin Los Angelesiin.)

SOKKOTREFFIT

Carole. Peterin äiti. Oikein mukava. HYYYYVIN LÄHEINEN ÄITI-POIKA-SUHDE.

Okei, Carole on järkännyt Peterille sokkotreffit jonkun hiton Jamesin kanssa. Ja siis täähän meni nyt niin, ettei Peter ehtinyt vielä valehdella seukkaavansa Nickin kanssa. Se, että Nick on joulun Peterin perheen luona on ihan normaalia, koska ”Nick on perhettä”.

Peterin iskä, Harold, on hänkin oikein mukava.

Harold rakastaa Nickiä, selkeesti. Harold on Team Nick 100-prosenttisesti.

Väliaikatuomio: silmien pyörittelyn kannalta vähän pettymys, että leffa on jokseenkin järkevä. Ja että Peter ja Nick ovat vallan normaaleita, järkeviä ja mukavia ihmisiä.

Taas läppää siitä, kuinka Peter pitää kasveista. Veikkaus: siihen mennessä kun lopputekstit rullaavat, Peter on ehtinyt jotenkin tekemään kasvirakkaudestaan ammatin. Hänestä tulee kukkakauppias tai floristi tai jotain.

Peterin sisko on Schitt’s Creekin Jocelyn. Eli näyttelijä Jennifer Robertson.

Pidämme koko Peterin perheestä. Siis miinus se, että heille Peterin sinkkuus on valtaisa ongelma.

Schitt’s Creekin Jocelynillä on kaksi teini-ikäistä tytärtä. Ja Peterin toisella siskolla on kaksi nuorempaa poikaa. Kaikki lapset rakastavat Peter-enoaan. Ja myös Nickiä.

Peterin täti on Jennifer Coolidge. Eli Sandy. Sandy on vähän höppänä näyttelijä. Periaatteessa Jennifer Coolidge on samanlainen kuin Jennifer Coolidge aina.

Schitt’s Creekin Jocelynin tytärten mielestä Peterin ja Nickin pitäisi olla yhdessä.

Mutta ihan sama, koska nyt on sokkotreffien aika.

Treffikumppani James on Carolen jumppaope, btw. Ja…. heei, Scotty! Hei vaan! Siis en muista että missä sarjassa, mutta sarjassa X James näytteli Scotty-nimistä hahmoa. Eikö vain? Olenko väärässä? Miten muistan hahmon mutten sarjaa? Okei googletin, sarja oli Brothers and Sisters. Se sarja, joka on kuin Parenthood mutta on kuitenkin eri sarja. Puhumme siis näyttelijä Luke Macfarlanesta.

Minä pidän Jamesista! Mitä hittoa? Minähän pidän Nickistäkin!

Treffit menevät hyvin, Peterkin pitää Jamesista.

Peter kertoo äidilleen, että treffit Jamesin kanssa menivät hyvin. Äiti on iloinen ja arvelee, että  ehkä Peter nyt voi muuttaa takaisin New Hampshireen ja elää elämänsä onnellisena Jamesin kanssa. Woah, slow down Carole, puhumme vasta yksistä treffeistä.

Peterin iskä ja teinitytöt A ja B ovat Team Nick!

”Ajattelin aina, että sinä ja Peter kuulutte yhteen”, isä sanoo Nickille.

”Olen hänen paras kaverinsa”, Nick sanoo.

”Olemme samaa mieltä. Sinun ja Peterin pitäisi olla yhdessä”, A ja B sanovat.

Siis oikeasti, tämä leffa on liian sydämellinen ja järkevä. En voi valittaa juuri mistään! Enkä pyöritellä silmiäni. Olen parempi pyörittelemään silmiäni kuin katsomaan oikeasti sydämellisiä elokuvia.

Sivujuoni tässä hommassa on se, että Jennifer Coolidge ohjaa lasten joulunäytelmän. Mukana on tietysti Peterin siskojen lapset.

ENKELI JAMES

Peter ja James ovat laskettelutreffeillä.  Peter kertoo tarinan siitä, kuinka hän ja Nick tapasivat. James on ihan fine sen kanssa, että Peter puhuu Nickistä koko ajan. KOSKA JAMES ON ENKELI.

Eli tilanne on nyt siis tämä: Peter on Jamesin kanssa laskettelutreffeillä ja Nick viettää aikaa Peterin siskojen lasten kanssa. Yksi rom comien ärsyttävimmistä piirteistä on se, kun leffan lopussa pääparin pariuduttua kaikki sivuhenkilötkin pitää pariuttaa… mutta SINGLE ALL THE WAY, LÖYTÄKÄÄ JAMESILLE HYVÄ MIES SEN JÄLKEEN KUN PETER JA NICK OVAT TAJUNNEET ETTÄ RAKASTAVAT TOISIAAN.

Ja sillä välin kun minä huusin, tapahtui Jamesin ja Peterin ensisuudelma. Rakas elokuva, älä riko Jamesin sydäntä!

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Peter alkaa pikkuhiljaa tajuamaan että haluaa muuttaa Losista takaisin kotikaupunkiinsa, jotta voi olla enemmän perheensä kanssa. Ja Nick alkaa tajuamaan, että ehkä tunteekin jotain muuta Peteriä kohtaa kuin vain ystävyyttä. Ja Peterin perhe – miinus sokkotreffit järjestänyt äiti – on Team Nick. Missä tiimissä minä olen? En tiedä.

Perhe päättää järjestää Nickin ja Peterin yhteen. MUTTA ENTÄ JAMES? James on hyvä mies. #justiceforjames!!

Perhe päättää, että Nickin ja Peterin on autettava Jennifer Coolidgea sen joulunäytelmän kanssa. Koska Jennifer Coolidgella on vähän ongelmia.

Schitt’s Creekin Jocelyn on muuten Team Nickin puheenjohtaja.

Joulunäytelmä ei suju hyvin, koska Jennifer Coolidgella ei ole oikein homma hallussa.

Peter & Nick to the rescue!

Nyt Peter ja Nick ovat kovin söpöjä yhdessä, eikä mun tee edes mieli pyöritellä silmiäni. Kuka minä olen??! Laitetaan joulumielen piikkiin.

Kesken söpöilyn James – muistatteko Jamesin? – laittaa Peterille viestin ja pyytää drinkeille.

Ja siihen söpöily päättyi.

Paitsi että nyt Peter ja James ovat treffeillään ja Peter puhuu taas vain Nickistä. Siis oikeasti, JUSTICE FOR JAMES!!

”Puhut Nickistä paljon”, huomauttaa Jameskin – mutta ei mitenkään pahalla tai mustasukkaisesti – KOSKA JAMES ON HYVÄ MIES – kunhan huomauttaa.

James kutsuu itsensä joulunäytelmään. TEAM JAMES!

Paitsi että nyt olen taas Team Nick!!

Team Nick! Team James! Team Nick! Mitäääääääää, en tiedä enää mistään mitään. Eikö rom com -sääntöihin kuulu, että ei saa olla kahta vallan pätevää ja mukavaa poikaystäväkandidaattia?

RAKKAUDENTUNNUSTUS!

Okei, joulunäytelmän aika!

Näytelmä otetaan riemukkaasti vastaan, vaikka minä olen sitä mieltä, että oli melko onneton tekele. Sori!

Iiik, Nick tunnustaa Peterille tunteensa! MUTTA BUUUU, Peter on että ”en voi menettää sinua ystävänä” ja torjuu Nickin. Mitäh?!

Ja sitten Peter kertoo, että haluaa muuttaa takaisin kotiin. Ja Nick on että ”ymmärrän”…. ja ennen kuin Peter ja Nick saavat kunnolla keskusteltua, James tulee paikalle.

Nick on surullinen, ettei saanut tunteilleen vastakaikua ja päättää lähteä takaisin Losiin.

Nyt Peterin äitikin on Team Nick!

James – enkeli James – sanoo Peterille, että ”meidän juttumme ei toimi”. Mutta sanoo sen tosi ystävällisesti ja mukavasti, koska James rocks!

Tämän jälkeen James auttaa Peteriä ymmärtämään, että Peterin ja Nickin välillä on yhteys ja että oikeasti Peter rakastaa Nickiä.

Mutta nyt Nick on jo päättynyt lähteä. Paitsi ottaa vielä yhden TaskRabbit-duunikeikan ennen lentoa.

Nickin TaskRabbit duuni on tyhjilleen jääneen rautakauppatilan maalaaminen. Kuinka monella eurolla olette valmiita lyömään vetoa, että tästä tulee Peterin kukkakauppa? Ai nollalla eurolla?

Peter ryntää tunnustamaan tunteensa Nickille, mutta Nick onkin jo lähtenyt. Tai siis on siellä TaskRabbit-keikallaan.

ENKELI NICK!

Peter bongaa Nickin vuokra-auton, menee sinne ex-rautakauppaan jossa Nick duunissa – ja Nick kertoo, että on vuokrannut tilan Peterille. ”Voit avata haluamasi kukkakaupan”.

Sen jälkeen Nick – enkeli Nick! – sanoo, että voi rahoittaa kukkakauppaa ”kirjarahoillaan”. Kuinkahan paljon lastenkirjasta oikeasti tienaa? En usko, että niin paljon kuin tämä leffa haluaa meidän uskoa että siitä tienaa.

”Säästin niitä jotain tärkeää varten . Ja sinä ole tärkeä”, Nick sanoo Peterille.

JA ALKAA SATAA LUNTA JA KAIKKEA JA TÄMÄ ON KOVIN ROMANTTISTA JA SULOISTA, ENKÄ EDELLEENKÄÄN KOE TARVETTA PYÖRITELLÄ SILMIÄNI.

Nyt Peter sanoo, että hän on rakastunut Nickiin.

”Tarvitsin apua tajutakseni sen”.

Ensisuudelma! En edelleenkään pyörittele silmiäni. KUKA. MINÄ. OLEN?

Ja nyt Nick on että kyllä minäkin voin muuttaaa tänne pikkukaupunkiin, voin tehdä töitä missä vain. Ja sitä paitsi jonkunhan pitää asentaa hyllyt sinun kukkakauppaasi.

Nick on aloittanut kirjoittamaan uutta Emmett-kirjaansa.

JOULUA JA RAKKAUTTA

Nyt on joulupäivä ja kaikki ovat iloisia! Ja vielä iloisempia sen jälkeen, kun Peter ja Nick paljastavat, että he A) ovat yhdessä ja B) muuttavat New Hampshireen.

”Tämä on paras joululahja ikinä”, sanoo Carole. IT’S A CHRISTMAS MIRACLE!

Hurraaa ja the end!

………..

MUTTA ENTÄ JAMES???

Taisi päätyä somevaikuttajaksi Los Angelesiin, ehkä. Päätän, että Jamesistä tulee rikas personal trainer ja että hän menee naimisiin hyväsydämisen ala-asteen opettajan kanssa. Nick ja Peter ovat vieraina häissä. Peter vastaa tietysti häiden kukista.

Tuomio: MISSÄ KAIKKI SILMIEN PYÖRITTELY HETKET?? Miinusta niiden puuttumisesta, plussaa lähes kaikesta muusta. Toisaalta tuomio voisi olla toisenlainen, jos en olisi katsonut leffaa aatonaattona joulutunnelmissa.

PS. Iloa ja rakkautta, jos joulusi ei tänä vuonna – pandemiasta tai muusta syystä johtuen – ole sellainen kuin toivot. Tää koko homma on rankkaa ja on ihan ok, jos ärsyttää tai väsyttää tai on surullinen.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *