Erään romanttisen komedian anatomia: Lindsay Lohan, tietysti!

Suosikkiasia: keskinkertaiset romanttiset komediat

Falling For Christmas
Kuva: Netflix

Erään romanttisen komedian anatomia jouluedition vol. 3! Tänä vuonna ei ollut vaikea valita keskinkertaista jouluteemaista rom comia Netflixin valikoimasta: tietysti valintani on Lindsay Lohanin täydellisen kamalalta vaikuttava Unohtumaton joulu. Nimikin aiheuttaa jo silmien pyörittelyä.

Hemmoteltu perijätär menettää muistinsa lasketteluonnettomuudessa ja päätyy huono-onnisen leskimiehen ja tämän tyttären hellään hoivaan jouluksi.

MITEN OMAPERÄISELTÄ VAIKUTTAVA JUONI OMG!

Ja siis anteeksi nyt vaan, mutta mikä hiton fiksaatio joululeffojen tekijöillä on kuolleisiin äiteihin??

HUOM. TÄMÄ TARPEETTOMAN PITKÄ KIRJOITUS SISÄLTÄÄ MELKO LAILLA KOKO ELOKUVAN JUONEN TIIVISTETTYNÄ MUKAHAUSKOIHIN, SARKASTISIIN LÄPPIIN. ELI VAHVA SPOILER ALERT.

Jingle Bells, Jingle Bells, Let’s Go!

LINDSAY!

Leffa saa ensimmäiset pisteet ennen kuin se on edes alkanut. Pituus: noin puolitoista tuntia. Täydellistä.

Leffan englanninkielinen nimi on Falling for Christmas, pun very much intended. Koska Lindsay-perijätär kaatuu ja lyö päänsä, tiedän tämän trailerista. Harvinaista, että vitsinimi saadaan toimimaan myös suomenkielisenä. Unohtumaton joulu – koska muistinmenetys. Hah.

En voi mitään. Heti kun näen Lindsayn kasvot, päässäni alkaa pyöriä Ansa vanhemmille. Valehtelematta yksi niistä leffoista, jonka olen elämäni aikana nähnyt eniten. Meillä oli VHS ja kaikkea. Toivon Lindsaylle aina hyvää, koska Ansa vanhemmille.

Okei. Eli Lindsay on miss Belmont. Tapaamme hänet fancyssä ski-resortissa, jossa rikkaat ja kauniit ihmiset laskettelevat ja ovat rikkaita ja kauniita.

Lindsay on myös leffan vastaava tuottaja. Go Lindsay! Lupaan olla pyörittelemättä silmiäni sun leffalle*

*en oikeasti lupaa olla pyörittelemättä silmiäni Lindsayn leffalle.

Ahaa! Lindsay on neiti Belmont ja fancyn ski-resortin nimi on Belmont. Eli hän on fancyn ski-resort Belmontin perijätär miss Belmont.

Koomisessa Hummer-limusiinissa on joku huonolla brittiaksentilla puhuva jamppa, ilmeisesti Lindsayn poikaystävä. Hän on TAD. Antakaa kun kerron teille Tadistä: hän on rikas, kaunis ja koomisen itserakas sometähti, jonka Hyde-magazine on valinnut vuoden influenceriksi. Meidän ei kuuluisi pitää Tadista, mutta hän on minusta huvittava, joten olen Team Tad.

Lindsayllä ja Tadilla on salasuhde, mutta Tad ehdottaa että julkaisisivat suhteensa, koska ”se vauhdittaa sometoimintaa”.

Lindsayn iskä on hotellimagnaatti Beuregard Belmont. Annan hänelle palkinnon leffan cooleimmasta nimestä. Ystävämme BB haluaa, että Lindsay jatkaisin hänen kengänjäljissään (jotain italialaista nahkaa, oletan) hotellialalle, mutta Lindsay ei halua.

Olenko jo kertonut Lindsaysta? Hän on koomisen hemmoteltu. Ei omasta mielestään, tietenkään. ”Ihmiset näkevät minussa vain hotellimagnaatti Beuregard Belmontin hemmotellun tyttären. En ole hemmoteltu”, sanoo Lindsay kun ympärillä on kymmenen ihmistä palvelemassa.

Tapaamme myös Terryn hotellin vieraspalveluista. Ja Lindsayn glam-tiimin, joista yksi on oikean Lindsayn oikea sisko Aliana Lohan. Pisteitä M:lle randomista bongauksesta!

En vieläkään tiedä, mikä on Lindsayn hahmon etunimi. Vai kerrottiinko se, kun päässäni pyöri Ansa vanhemmille?

KESKINKERTAINEN JAKE

Sitten tapaamme Lindsayn tulevan elämän rakkauden. Gleestä tuttu Chord Overchord… oho, ei tuo ehkä ole hänen nimensä… Chord Overstreet on Jake Russell. Voin jo nyt sanoa, että en tule pitämään tästä rom com -parista.

Miksi keskinkertaisten rom com -miesten etunimi on aina Jake?

Keskinkertaisen Jaken hotelli North Star Lodge on pulassa, joten hän tapaa Beuregardin. Pyytää sijoittamaan hotelliinsa — tuloksetta.

Meet cute! Joka ei ole meet cute: Jake ja Lindsay (oikeasti, mikä on hänen etunimensä??) törmäävät ja tapahtuu pieni kaakao-onnettomuus. Tad härdää siinä jotain. Hei Tad, olet yksi kävelevä klisee mutta olet huvittava kävelevä klisee.

SIERRA, Lindsayn nimi on Sierra!! Sierra Belmont. Cool.

Sierra, Tad ja Beuregard ovat lounaalla. Beuregard pyörittelee silmiään Tadille. That’s my move, BB!!

KUOLLUT ÄITI X2

Jaken bisnes North Star Lodge sijaitsee sellaisessa sympaattisen idyllisessä pienessä vuoristokylässä. Oletan, että pienen tovin päässä Beuregardin Beumontista.

Jake on tietysti sellainen täydellinen enkeliomistaja, joka tekee hanttihommat ja auttaa vieraita ja on reilu ja täydellinen ja nyt minä pyörittelen silmiäni. Olisi kiva, jos rom com -mies olisi välillä vähän kusipää.

Jaken tytär on ehkä 10v. Näyttelijä on luultavasti saanut ohjaajalta seuraavan ohjeen: kuvittele, minkälainen Disney-prinsessan, Halinallen ja Bratz-nuken yhdistelmä olisi ja action! Tytär, Avy, on yksi suuri rom com tytär -klisee: pikkuvanha, suloinen, pirteä ja samalla vähän surullinen, koska kuollut äiti.

North Starissa työskentelee myös Alejandra, joka on mainitun kuolleen äidin äiti. Eli Jaken anoppi, Avyn isoäiti.

North Star Lodgella on isoja rahahuolia, Belmont oli viimeinen oljenkorsi.

Tarvitsemme ihmeen, Jake huokailee.

Etkö ole kuullut, isä? Joulu on ihmeiden aikaa, sanoo Avy.

Pyörittelisin silmiäni, mutta tuo äitinsä menettänyt suloinen lapsi on menettänyt äitinsä ja on suloinen.

HAHAHA, SIERRALLAKIN ON KUOLLUT ÄITI.

Anteeksi. Kuolleissa äideissä ei TIETENKÄÄN ole mitään hauskaa, mutta olen nyt katsonut viisi tämän vuoden uutta joululeffaa – kolme Netflixistä ja kaksi Amazon Primestä. Niissä viidessä leffassa on ollut yhteensä kahdeksan kuollutta äitiä.

Juonen kannalta oleellisesti Beuregard lähtee hotellilta johonkin, on palaamassa jouluaatoksi. Tietysti.

THE FALLING

Taderra eli Tad ja Sierra lähtee laskettelemaan / ottamaan täydellisen instakuvan, jolla julkistaa suhteensa. Tadin idea.

Sierralla on huvittavan överi pinkki lasketteluasu. Juonen vuoksi Sierra sanoo lähtiessään vieraspalveluiden Terrylle, ettei häntä saa häiritä. Ja juonen vuoksi tämä laskettelureissu ei tapahdu Belmontin rinteillä. Vaan North Star Lodgen lähettyvillä, oletan.

MEAN GIRLS -VIITTAUS, arvostan. Tad ei arvosta.

Olemme jossain korvessa merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

Ja sitten… kosinta! Hah. Sormus on hyvin överi. Lässynlää, haluan että olemme aina yhdessä, lässynlää, Tad avaa sydäntään.

Sitten leikataan Avyyn, joka on edelleen kuin Disney-prinsessa. Disney-prinsessa esittää toiveen joulukuusijuhlassa. Toiveen kuulee joulupukin näköinen jamppa. Eli taika-twist, täydellistä kliseiselle joulu rom comille! Ei ole kauhean vaikea arvata, että se toive on tyyliin ”toivon rakkautta isälleni”. Ja tsädäm, myrskytuuli pyyhkäisee Sierran rinteen huipulta alas.

KYLLÄ KAIKISSA JOULU ROM COMEISSA PITÄISI OLLA TAIKA-TWIST!

Omg, Tad putoaa samalla rotkoon! Kuoliko Tad?? Jopas synkkää. Anteeksi Tad, et ansainnut tuollaista kohtaloa! Olit vain tyhmä, kaunis, harmiton mies.

Ei, unohtakaa, ei Tad mihinkään kuollut! Mikä nyt Tadin tappaisi.

Mokomat kauniit ja harmittomat Tad ja Sierra pyörivät alas omia rinteitään koomisesti.

JAKE + SIERRA

Okei, tässähän tulee nyt oletettavasti tapahtumaan näin: Jake löytää päänsä lyöneen Sierran. Sierra ei muista mitään. Jake tarjoaa yöpaikkaa. Sierra on hetken hemmoteltu prinsessa ennen kuin yhtäkkiä muuttuukin reippaaksi ja ei-hemmotelluksi. Oletettavasti auttaa North Starissa sun muuta. Siinä sivussa Sierra bondailee Disney-prinsessan ja Jaken anopin kanssa. Kaikilla on niin mukavaa! Jotenkin Sierra onnistuu pelastamaan North Star Lodgen konkurssilta. Jake ja Sierra rakastuvat ja julistavat ikuista rakkauttaan toisilleen vaikka ovat tunteneet nanosekunnin. Ja sitten Tad ilmaantuu paikalle. Ja minä olen että ”Tad, read the room!” Tad-draamaa kestää kolme minuuttia ennen kuin Sierra jättää Tadin ja sitten eye roll eye roll onnellinen rom com -loppu. Jees, lukitsen vastaukseni. Let’s go!

Jake on rekiretkellä North Starin vieraiden kanssa, kun huomaa maassa makaavan Sierran. Onni onnettomuudessa, että Sierran lasketteluasu on överipinkki. Niin Maisa, värit ovat hyvästä! (Allekirjoittaneella on tällä hetkellä mustat housut, musta toppi ja musta huppari, oikea jouluasu siis!)

Lääkäriin! Fyysisesti kunnossa, aivotärähdys, ei muista mitään. Sierra on silti yhä Sierra eli hemmoteltu prinsessa vaikka Sierra ei muistakaan että on Sierra. Tai jotain.

Kukaan ei tiedä, kuka Sierra on, mikä on inasen epäuskottavaa. Eikö Sierra ole semilähellä olevan hiihtokeskuksen tunnettu perijätär?

Kunnes joku etsii häntä tai kunnes hän muistaa jotain, en voi tehdä mitään, sanoo seriffi.

Enkeli Jake on tietysti että North Star Lodgeen sopii tulla… ja kuka siitä välittää koska ystävämme TAD! Tad-poloinen on keskellä korpea. Kanavoi Leonardo DiCapriota The Revenantissa. Toivottavasti kohtaisi karhun. Okei, ei kohtaa karhua, kohtaa oravan.

Kohtaa myös erämökissä elelevän erämies Ralphin. Ralph on oleellinen koska tod. näk. auttaa Tadin takaisin sivistyksen pariin.

VÄLITUOMIO, VÄLIHUOMIO JA VÄLITILANNE

Välituomio! Tämä on huvittava elokuva. Siis huono, tietysti, mutta huvittava. Mulla on hauskaa tämän huonon ja huvittavan elokuvan seurassa.

Ja välihuomio! Meikitön Lindsay näyttää ihan kolmekymppisiltä Annielta ja Hallielta. Tiedetään, suuri yllätys. Nyt olen taas Ansa vanhemmille -ajatuskeloissa. Fun Fact: Tiesittekö, että ohjaaja Nancy Meyersin tyttärien nimet on Annie ja Hallie. Nyt tiedätte.

Keskity, M!

Okei eli tilanne on nyt se, että olemme North Star Lodgessa. Sierra on nimetty Sarahiksi. Hän on melko avuton ja surullinen, koska kukaan ei ole kysellyt hänen peräänsä.

Disney-prinsessa Avy ja Sierra-Sarah bondailevat, kuuluvat molemmat kuollut äiti -klubiin.

Ja muuten, Jake ei muista että se oli juuri Sierra johon törmäsi Belmontissa.

Isoäiti Alejandra on ystävällinen.

Belmontissa Terry ja Aliana Lohan huolestuvat, kun Sierrasta ei ole kuulunut mitään.

Tad + Ralph lähtevät vaeltamaan kohti sivistystä.

Montaasi! Sierra yrittää auttaa hotellilla koska jospa muisti palautuisi puuhailuista mutta on koomisen huono kaikessa koska ei ole koskaan pedannut sänkyä eikä siivonnut vessaa. Luonnollisesti myös heittää pullollisen pyykinpesuainetta pyykkikoneeseen koska rom com -säännöissä sanotaan että se on hauskaa.

Tärkein välituomio: niin se vaan on, että Lindsay ja Chord eivät vakuuta minua rom com -parina. Tiedän, minäkin olen pettynyt. Toisaalta se lisää eye roll -hetkien määrää.

Tällaisille vuorosanoille kyllä pyörittelisin silmiäni oli näyttelijät ketä:

Jake? Halusin vain kertoa… en ole ennen tavannut ketään kaltaistasi, koska jos olisin, muistaisin kyllä, Sierra sanoo.

Btw, ovat tunteneet ehkä vuorokauden.

JOULUN IHME

It’s a Christmas Miracle! Yhdessä yössä Sierra on oppinut petaamaan sängyt ja tekemään aamupalat ja olemaan noin muutenkin kuin aikuinen ihminen, ei hemmoteltu pikkulapsi.

Tässä välissä pitää lainata itseäni muutaman vuoden takaa: Tuntuu että katson elokuvaa. Näyttelijäsuoritukset ovat niin kliseisen elokuvamaisia.

Kuulemme taas, kuinka enkeli-Jake on enkeli, tekee hyväntekeväisyyttä ja auttaa mummoja ja lapsia ja on noin muutenkin täydellinen enkeli-ihminen.

Kunpa Summit Springs (tämän kylän nimi on ilmeisesti Summit Springs) voisi näyttää hänelle, kuinka tärkeä hän on meille, yksi kyläläinen sanoo Sierralle.

Kenellä oli mistelinoksa kliseisten joululeffojen bingo-kortissaan? Koska rasti ruutuun! Sierra + Jake mistelinoksan alla mutta ei kuitenkaan suudelmaa koska entäs jos meidän amnesia-Annalla onkin puoliso?

Silti: eye roll.

Sierra haluaa järjestää varainkeruujuhlan North Star Lodgelle. Enkö minä jotain sen suuntaista veikannut? Jake ensin vetää pultit KOSKA EI HALUA ALMUJA, mutta sitten pikkuriidan jälkeen on näiden täydellisten eye roll -vuorosanojen aika:

Siitä saakka, kun tulit… olet saanut minut tuntemaan asioita, joita en uskonut enää tuntevani. Taidan vain pelätä uusien muistojen tekemistä. Jopa jonkun kaltaisesi kanssa.

Tsiisus, en kestä. Kaverit hei, olette tunteneet ehkä puolitoista päivää!

Vähän tunteellista pimpelipompelimusiikkia ja jouluaaton juhlat North Star Lodgessa! Koska tällä väkijoukolla eli koko kylällä ja hotellin vanhoilla vierailla ei tietenkään ole mitään muuta tekemistä jouluaattona.

Samaan aikaan B. Belmont on palannut hotellille, haluaa nähdä Sierran. Joka on kadoksissa. Aikaa on muuten kulunut neljä päivää.

En ihan keskittynyt, mutta nyt tytärtään etsivä Beuregard tapaa korvesta raahautuneet Tadin ja Ralphin poliisiasemalla. Ralph pidätetään, en oikein tiedä miksi.

PORRASHETKI!

Koska tämä on rom com, saamme kohtauksen jossa Sierra laskeutuu portaita punaisessa juhlamekossaan.

You look great, Jake tod. näk. 10 sekunnin kuluttua.

Ei olin väärässä!

You look beautiful, sanoo Jake.

Eye roll, sanoo Maisa.

JUHLAT JA TAD

Ex-asiakkaat ja kyläläiset, joilla ilmeisesti ei siis ole mitään muuta tekemistä jouluaattona kuin tulla ex tempore joulujuhliin hotelliin, kertovat kuinka tärkeä North Star on heille ollut ja antavat rahaa.

Summit Springsin kaupunginvaltuusto on tehnyt ehdotuksen lodgen julistamisesta historialliseksi paikaksi.

Ja sitten…. TAD! Ja Beuregard! Oletko herra Belmontin tytär?! Hei tässä se kihlasormus! Jne jne.

Tad, read the room, Jake oli juuri kertomassa kuinka hieno ihminen Sierra on.

Ja yhtäkkiä Sierra onkin takaisin Belmontissa. Muisti alkaa palailla mutta neljän päivän suuri North Star -kokemus on maagisesti muuttanut luonnetta, ei ole enää hemmoteltu prinsessa vaan reipas ja auttavainen tyyppi. Petaa oman sänkynsäkin.

Tad on päättänyt järjestää lehdistötilaisuuden. Sierran koettelemukset ovat kuulemma saaneet paljon huomiota. Okei eli tässä on nyt vähän aukkoja. Miksi lehdistötilaisuus jossa julistetaan kuinka Sierra on löytynyt kun eihän kukaan tiennyt että hän edes on kadonnut? Lehdistötilaisuus on muuten joulupäivänä. Toimittajillakaan ei ole parempaa tekemistä.

Sierra hypettää North Star Lodgea lehdistötilaisuudessa. Luonnollisesti sitä seuraa varaustulva.

BIG FINISH

North Star Lodge on pelastettu, mutta Disney-prinsessa Avy on surullinen, koska hänen joulutoiveensa ei toteutunut. Muistatteko sen toiveen? Sen, jonka joulupukin näköinen gubbe kuuli.

Kun olin mummin kanssa toivepuulla, en toivonut itselleni. Toivoin sinulle, isä, Avy kertoo vaikka kyllähän tuo nyt jo tiedettiin.

Toivoin sinun löytävän jonkun, jota rakastaa. Huolehdit meistä kaikista. Halusin, että joku huolehtii sinusta. Joku, kuten Sarah.

Olisit nyt toivonut vaikka Frozen-kamaa! En kuitenkaan voi pyöritellä silmiäni tälle suloiselle lapselle.

Avyn sydämellinen paljastus johtaa siihen, että Jake päättää lähteä tunnustamaan rakkauttaan Sierralle. Neljä päivää, tyypit, neljä päivää. Ihan sama, älkää sitten kuunnelko minua.

Belmontissa Sierra antaa ensin pakit isälleen eli kieltäytyy tarjotusta työstä ja sitten Tadille eli kieltäytyy naimisiinmenosta.

Ystävämme Tad suhtautuu eroon kuten kuka tahansa järkevä tyyppi:

Voinko julkaista tästä sivullani? Seuraajani tulevat rakastamaan sitä. Ero parantaa lukuja paremmin kuin mikään muu.

Sitten Tad ja vieraspalveluiden Terry lähtevät yhdessä… en tiedä, jonnekin. Sille lomalle jolle Tadin piti lähteä Sierran kanssa, kai. Onnellinen loppu? Joo, onnellinen loppu! Tad ja Terry 4-ever!

Ja sitten meidän pitää vielä kestää Jaken rakkaudentunnustus Sierralle. En jaksa kuunnella kaikkea, mutta ilmeisesti Sierra päättää jäädä North Star Lodgeen (neljän päivän jälkeen!!), ja Jake, Avy, isoäiti, Sierra ja Beuregard viettävät yhdessä iloista joulua! Beuregard sijoittaa North Star Lodgeenkin koska pitää Jakesta.

Emme pääse lopputeksteihin ennen viimeisiä eye roll -vuorosanoja:

Mikä joulu! En unohda sitä ikinä…

Koska muistinmenetys hahahahah.

Joulun soundtrack olkoon tässä:

Ihan pätevä keskinkertainen rom com se oli! Go Lindsay!

PS. Hauskaa joulua kaikille! Olkoon joulunne täynnä loistavia huonoja joululeffoja ja mukavia silmienpyörittelyhetkiä.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *