Uudet joululeffat testissä

Suosikkiasia: höttöiset joululeffat

Joululeffat 2022
Kuvat: Netflix & Amazon Prime

Kuinkahan monta uutta joululeffaa julkaistaan vuosittain? Pelkästään kliseisten joululeffojen sanansaattaja Hallmark Channel marssittaa tänä vuonna ruutuihin 40 tuoretta jouluelokuvaa, joten veikkaan että melko monta. We Need a Little Christmas, A Kismet Christmas, A Cozy Christmas Inn, Jolly Good Christmas, Christmas Bedtime Stories, Ghosts of Christmas Always, A Magical Christmas VillageHallmarkin joulukatalogin juonitiivistelmien lukeminen on muuten erittäin huvittavaa, suosittelen! 😀

Claire is an MI5 agent who goes undercover as the royal nanny. She must overcome the challenges of her assignment, like resisting the charms of Prince Colin, while keeping the family safe at Christmas.

Todellakin katsoisin The Royal Nannyn! Vähän toki häiritsee, etteivät ole saaneet tungettua leffan nimeen christmasia. The Royal Nanny of Christmas. The Royal Christmas Nanny. The Christmas of the Royal Nanny. The ChristMI5! Vaihtoehtoja olisi ollut.

Okei, putosin Hallmark-kuoppaan. Ei mun niistä pitänyt puhua, vaan neljästä katsomastani tämän vuoden uudesta, ei-Hallmarkin joululeffasta. Ainakin kaksi niistä tosin sopisi vallan hyvin Hallmarkille. Tuotantobudjetit ovat ehkä vähän korkeammat, käsikirjoituksen taso ei niinkään. Kuolleissa äideissä ei ole mitään hauskaa, päinvastoin, mutta on jotenkin kuvaavaa, että jokaisessa melko randomilla valitsemassani joululeffassa on vähintään yksi kuollut äiti. Ihan samaa joululeffojen kliseepankkia Netflix ja Amazon Prime käyttävät kuin Hallmark.

Jingle Bells, Jingle Bells, joululeffoja!

Nämä ovat järjestyksessä vähiten suosikista suosikkiin.

Sinun kanssasi jouluna / Netflix

Juoni: Poptähti etsii inspiraatiota uuteen jouluhittiin ja päättää toteuttaa tapaamisesta unelmoivan nuoren fanin toiveen. Samalla hän saa tilaisuuden tosirakkauteen.

Vihasin tätä elokuvaa niin paljon kuin höttöistä joululeffaa on mahdollista vihata. Eli en kovinkaan paljon, koska se on höttöinen joululeffa, voiko niitä oikeasti vihata-vihata? Silti, not a fan.

Hyvää: Aimee Garcia, kaikki Quinceañera-kama, hei Freddie Prinze Jr., kiva että sulla on töitä, Sinussa on se jokin 4-ever, elokuvan isoäiti, Aimeen esittämän poptähden assari, yleinen höttöisyys.

Huonoa: No siis olishan se kiva, jos romanttisen joululeffan pääparin välillä olisi kemiaa. Hyvin geneerinen nimi. Ettekö nyt voinut keksiä jotain musiikin ja laulujen ympärille, The Music of Christmas tai vastaavaa??

Kuollut äiti -laskuri: Kaksi.

Silmienpyörittelylaskuri: Meni rikki, pyörittelin liikaa silmiäni.

Something From Tiffany’s / Amazon Prime

Juoni: Elämä, kuten rakkauskin, on täynnä yllätyksiä ja odottamattomia lahjoja. Romanttisessa joulunajan elokuvassa yhden naisen elämä muuttuu lopullisesti, kun hän saa toiselle tarkoitetun kihlasormuksen.

Noin 10 minuutin jälkeen teki mieli katsoa oikeasti hyvä Zoey Deutchin tähdittämä rom com. Eli Set It Up, jonka vuoksi mun odotukset tästäkin  Zoey Deutch –rom comista olivat selkeesti liian korkealla.

Hyvää: Zoey Deutch ja Kendrick Sampson olivat oikein hyvä rom com -pari — jos kässäri vaan olisi ollut parempi.

Huonoa: No siis se käsikirjoitus. Hätäinen loppuratkaisu. Liialliset kliseet. Huonosti pohjustettu ja epäuskottava rakkaustarina.

Kuollut äiti -laskuri: Kaksi

Silmienpyörittelylaskuri: Vahvasti punaisen puolella.

The Noel Diary / Netflix

Juoni: Lapsuudenkodissaan joulusiivousta tekevä kirjailija tapaa naisen, joka etsii biologista äitiään. Avaako vanha päiväkirja heidän menneisyytensä — ja sydäntensä — lukot?

Myönnetään, en halunnut pitää tästä lainkaan koska olen katsonut Selling Sunsetia ja lukenut liikaa julkkisjuoruja, joten tiedän että Justin Hartley jätti vaimonsa Chrishell Stausen tekstiviestillä. Ja olen Team Chrishell! Mutta siis jos unohdetaan Justin Hartleyn siviilielämä, leffa oli aivan kelvollinen jouludraama.

Hyvää: Barrett Doss, Justin Hartleyn hahmon koira, naapurin täti, ihan ok juoni. Justin Hartleyn silmälasit.

Huonoa: Loppu olisi voinut olla parempi. Miksi minä en SPOILER ALERT SPOILER ALERT nähnyt, kun Rachel tapaa biologisen äitinsä??! Camoon! Rakkaudentunnustus, joka sisälsi SPOILER ALERT SPOILER ALERT pienoista stalkkerointia.

Kuollut äiti -laskuri: Yksi. Ja yksi kuollut veli. Plus yksi kateissa oleva biologinen äiti.

Silmienpyörittelylaskuri: Viisari ei juurikaan värähtänyt. Paitsi isosti lopussa.

Your Christmas or Mine / Amazon Prime

Juoni: On jouluaaton aatto. Rakastavaiset Hayley ja James hyvästelevät juna-asemalla, mutta kumpaakin harmittaa ajatus joulusta erossa. Molemmat päättävät tarttua hetkeen ja vaihtavat viime hetkellä junaa. Lumisade yltyy, junaliikenne seisahtuu, ja pian kumpikin huomaa olevansa väärän perheen luona jumissa koko joulun. Kestääkö rakkaus, kun parin suurimmat salaisuudet paljastuvat?

Pidinköhän tästä eniten, koska on brittileffa vs. kliseiset jenkkiviritelmät?

Hyvää: Vähän erilainen juoni, pari semiyllättävää juonikuviota. Hauskaa ja mieltä lämmittävää perhesekoilua. Höttöinen ja leppoisa. Asa Butterfield ja Cora Kirk.

Huonoa: No siis olihan tämä silti melko kliseinen. Mutta olisiko se edes joululeffa ilman kliseitä?

Kuollut äiti -laskuri: Yksi.

Silmienpyörittelylaskuri: Pientä värähtelyä.

PS. Mun suosikkijoululeffa on Jali ja suklaatehdas, koska yhdistän sen jouluaattoon. Olen myös Die Hard on jouluelokuva -koulukuntaa.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *