Kuusi piristävää sarjatärppiä synkkyyden keskelle

Suosikkiasia: piristävät sarjat!

The Sex Lives of College Girls
Kuva: HBO Max / The Sex Lives of College Girls

Tasan vuosi sitten kirjoitin postauksen Kyl tää täst ja komediaa. Oli tuolloin pientä pandemiaväsymystä havaittavissa:

Kyl tää täst, kyl tää täst… olen toistellut sitä itselleni ja muille kuin jotain hiton mantraa. Kyl tää täst, kohta kaikki on taas normaalia. Kyl tää täst, jaksetaan vielä vähän aikaa. Kyl tää täst, rokote on tulossa.

Ja tottahan se on, kyl tää täst, väistämättä. Uskonhan minä siihen. Mutta kun maanantaina taas kuuli uusista rajoituksista ja rajusti kasvavista tartuntaluvuista, niin hitto vie vähän kyllä löi kasvoille että ei tää täst vielä hetkeen.

Olisi superkiva, jos olisin säästynyt tältä uusinnalta, mutta ilmeisesti pandemia vähät välittää mun toiveista. Jotenkin sitä on taas ajauduttu tilanteeseen, että on pakko toistella kyl tää täst kyl tää täst kyl tää täst. Ja kyllä minä edelleen uskon siihen, mutta samalla tiedostan – taas –  että ei tää täst vielä hetkeen. Pöh. Ehtihän sitä pari kuukautta olla takaisin konttorilla.

No mutta unohdetaan synkistelyt hetkeksi! Tai ainakin tarjotaan niihin lääkkeeksi parit hassut, höttöiset ja epäsynkät sarjat. Koska mitä muutakaan tässä nyt voi tehdä?

Selling Sunset / Netflix

Kirjoitin viime vuoden syyskuussa, kuinka Netflixin realitysarja Selling Sunset: Hollywoodin kiinteistönvälittäjät on kuin aikuisten The Hills. Edelleen samaa mieltä. Ja edelleen olen myös sitä mieltä, että Selling Sunset on loistava! Siis siihen tarkoitukseen, kun se kiistatta on tehty. Eli viihtymiseen. Se on täydellistä aivot narikkaan -viihdettä; kauniita ihmisiä, rakennettua ”todellisuutta”, feikkidramaa ja feikkiriitoja ja hulppeita miljoonalukaaleita. En jaksa kyseenalaistaa sarjan aitoutta, en vuosi sitten kun katsoin ekat kolme kautta about viikossa, enkä nyt kun neloskausi saapui ilahduttamaan minua ja meitä pimeyden keskelle. Täydellinen ajoitus! Kaipaankin vähän Los Angelesin aurinkoa elämääni. En usko, että olen ainoa.

Btw, olen yhtä aikaa Team Chrishell ja Team Christine. Ring the bell, ladies!

Selling Sunset: Hollywoodin kiinteistönvälittäjät, neljä kautta Netflixissä.

Sex Lives of College Girls / HBO Max

HBO Maxilla alkanut Sex Lives of College Girls ei ole nimestään huolimatta mitään Girls Gone Wild -irstailua, vaan Mindy Kalingin ja Justin Noblen luoma draamakomedia opiskelunsa aloittavista ja kämppiksiksi päätyvistä nuorista naisista. Sarjaa on tullut katsottavaksi vasta kaksi jaksoa, mutta ainakin alku on ollut oikein lupaava. Kimberly (Pauline Chalamet… erään Timothéen sisko btw), Bela (Amrit Kaur), Leighton (Reneé Rapp) ja Whitney (Alyah Chanelle Scott) tuntuvat puutteineen ja vikoineen täydellisen epätäydellisiltä hahmoilta, ja meininki on muutenkin oikein raikasta ja riehakasta.

Sarjassa on paljon Mindy Kalingin sarjoille (mm. Never Have I Ever ja The Mindy Project) ominaisia piirteitä; popkulttuuriviittauksia, nopeaa ja nokkelaa dialogia, feminismiä sekä inklusiivinen ja monikulttuurinen näyttelijäjoukko.

Sex Lives of College Girls HBO Maxissa. Uusi jakso viikoittain. 

PS. Ensimmäinen jakso on muuten vapaasti katsottavissa YouTubessa.

Emily in Paris / Netflix / 22.12.

Kakkoskausi tulossa 22.12.! Olen yhä sitä mieltä, että Emily in Parisin ykköskausi oli höttöistäkin höttöisempää, helposti unohdettavaa ja heikkolaatuista hattaraa. Kaiken perusteella näyttää siltä, ettei mikään muutu kakkoskaudellakaan. Silti – tai ehkä juuri siksi – uusi kausi pääsee listalle. Ihan sama, vaikka Emily (Lily Collins) on hyvin raivostuttava hahmo! Ihan sama, vaikka juoni on paperinohut. Vuosi sitten Emily in Paris julkaistiin juuri oikeaan aikaan – keskelle pimeyttä, epätietoisuutta ja epätoivoa – ja todennäköisesti sen vuoksi siitä tuli niinkin iso hitti. Tänä vuonna pitää odottaa joulukuun loppupuolelle, mutta eiköhän sitä pimeyttä ja epätoivoa ole silloinkin vielä jäljellä. Lähdetään sitten vaikka Pariisiin.

Emily in Parisin kakkoskausi tulossa Netflixiin 22. joulukuuta.

And Just Like That… / HBO Max / 9.12.

No camoon, tietysti! Siis minustahan Sex and the City olisi pitänyt jättää vuosituhannen vaihteeseen ja olla tahraamatta sen vaikutusvaltaista perintöä huonoilla elokuvilla. Ja taidan periaatteessa olla tätä uudelleen lämmiteltyä sarjaversiotakin vastaan. Mutta silti… samaan aikaan olen 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen teinejä, jolle Sinkkuelämää tulee aina olemaan yksi omien teinivuosien kulttuurisesti merkittävimmistä sarjoista. Plus just nyt en jaksa keksiä syitä sille, miksi And Just Like Thatia ei olisi koskaan kannattanut tehdä. Ja ei viisikymppisistä naisista nyt liikaa sarjoja ole tehty. Joten bring it on.

And Just Like That… tulossa HBO Maxiin 9. joulukuuta. Tai ehkä 10. joulukuuta jos mennään  Yhdysvaltojen aikavyöhykkeiden mukaan.

We Are Lady Parts / Yle Areena

No tässä on mieltä lämmittävä sarja! Vahva suositus, jos et ole vielä katsonut Yle Areenasta löytyvää brittikomediaa We Are Lady Partsia. On superhauska ja hyvin tehty. Ainoa miinus on se, että sitä on vain kuusi jaksoa.

We Are Lady Parts Yle Areenassa.

Starstruck / HBO Max

Toinen mieltä lämmittävä, valitettavan vähän jaksoja sisältävä komedia. HBO Maxista löytyvä Starstruck on kuin käänteinen ja paljon hauskempi Notting Hill; Jessiellä (sarjan luoja Rose Matafeo) on humalainen yhden illan juttu Tomin (Nikesh Patel) kanssa. Ja sitten paljastuu, että Tom on kuuluisa elokuvatähti. Seurauksena on huvittavaa ja oikein sydämellistä säätöä.

Starstruckin ykköskausi HBO Maxissa. Kakkoskausikin on jollain aikajänteellä tulossa.

PS. Lisäisin listalle Rahapajan viimeiset jaksot, jotka tulevat Netflixiin 3. joulukuuta, mutta eihän ne hyvin todennäköisesti tule olemaan kovinkaan piristäviä. Mutta kun päädyin kahlaamaan sarjan läpi syksyn aikana, niin pitäähän mun nyt nämä viimeisetkin katsoa.

PPS. Amazon Primellä on alkanut suurtuotanto The Wheel of Time (suom. Ajan pyörä). Senkin olisin voinut laittaa listalle, mutta eipä tuokaan kovin piristävältä vaikuta. Onko joku katsonut sitä? En ole jaksanut vaivautua, vaikuttaa kovin raskaalta.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA: 

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *