10 mielenkiintoista uutuussarjaa syksyyn 2021 (ja vanhat suosikit)

Suosikkiasia: uutuussarjat

Uutuussarjat syksy 2021: Netflix, Hulu, Apple Tv+, FX, HBO, The CW
Kuvat: Netflix, Hulu, Apple Tv+, FX, HBO & The CW

Olen kaksi edellistä vuotta alustanut syksyn uutuusarjapostaukseni samalla tavalla. Koska perinteet ovat hyvästä, kopioin nyt vuosien 2019 ja 2020 itseäni:

Tiedetään, elokuu on vielä kesää! Ihan vähän mieli alkaa kuitenkin jo kääntyä syksyyn. Ja siis minähän pidän syksystä, se on loistava vuodenaika. Toki on pimeää ja sataa vettä, mutta on myös villapaitoja ja teetä ja takkatulia. On kesän jälkeistä energiaa ja vankkumattomia lupauksia siitä, että tämä on se syksy jolloin alan venyttelemään joka ilta. Ja ehkä aamujoogaamaan. Kuka tietää, syksyllä kaikki on mahdollista.

Älkää kysykö aloinko aamujoogaamaan syksyllä 2019 tai 2020. Kovin monella eurolla en löisi vetoa vuoden 2021 Maisankaan puolesta. Eikä mulla ole edelleenkään takkatulia. Villapaitoja ja teetä löytyy. Ja uutuussarjoja!

Monen potentiaalisen 2021 uutuussarjan julkaisupäivät ovat vielä TBA, mutta tässä 10 uutuutta, jotka varmuudella nähdään syksyn ohjelmistossa.

(mikä / mistä / milloin alkaa)

The Chair (Johtaja) / Netflix / 20.8.

No siis Sandra Oh. Eikö se riitä laatutakuuksi?

”Maineikkaan yliopiston ensimmäinen naispuolinen ja vähemmistöön kuuluva johtaja yrittää vastata onnettan englannin laitoksen koviin vaatimuksiin ja odotuksiin”, kertoo Netflix.

Näyttää hauskalta. Olin jotenkin kuvitellut, että sarja olisi enemmän draamaa, joten komediameiningit otetaan ilolla vastaan.

Foundation / Apple TV+ / 24.9.

Tammikuun uutuussarjalistalla kirjoitin Foundationista, että ”en osaa sanoa muuta kuin että scifiä”. En tiedä, osaanko edelleenkään sanoa muuta. Paitsi että trailerin perusteella näyttää siltä, että Apple on heitellyt sarjaan kohtuullisen paljon rahaa.

Foundation perustuu Isaac Asimovin samannimiseen kirjasarjaan. Kyseinen kirjasarja, suomeksi Säätiö, on ilmeisesti genressään melko merkittävä tapaus. Venäläissyntyistä Asimovia pidetään yhtenä merkittävimmistä tieteiskirjailijoista ja hän kirjoitti Säätiö-sarjaa 45 vuoden ajan. Ja nyt tämä eeppiseksi kuvailtu tieteisklassikko nähdään sarjana.

Eli siis scifiä. Tulevaisuutta, avaruutta, maailman pelastamista.

Ei meikkivinkkejä. Tietääkseni.

Nine Perfect Strangers / Amazon Prime / 20.8.

Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Luke Evans, Michael Shannon, Regina Hall… taas leffatähtiä minisarjassa. Alun perin Hulun, Suomessa Amazon Primellä nähtävä Nine Perfect Strangers perustuu Liane Moriartyn samannimiseen romaaniin. Moriarty tunnetaan tietysti Big Little Liesista, ja trailerin perusteella kahdeksanjaksoisessa uutuudessa on myös mysteereitä ja haudattuja luurankoja. Ja kultti? Plus kauniita maisemia, sarja on kuvattu Byron Bayssä.

Impeachment: American Crime Story / FX / 7.9.

American Crime Story -antalogiasarjan kolmas kausi keskittyy maailman kuuluisimpaan salasuhteeseen, joka johti valtavaan skandaaliin, mediamyrskyyn ja virkasyytteeseen. Olen sanonut tämän ennenkin; Monica Lewinsky on huippu tyyppi, jonka ei olisi koskaan pitänyt joutua sen järkyttävän slut-shamingin ja maailmanlaajuisen naureskelun kohteeksi, mihin 1990-luvun lopulla joutui. Hän oli suhteen alkaessa 22-vuotias. Suhteen toinen osapuoli taas oli 49-vuotias Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton. Melko epätasapainoinen valtasuhde, voisi sanoa. Ja jotenkin Clinton selvisi tuosta kaikesta kohtuu kuivin jaloin, mutta Lewinsky menetti maineensa vuosikausiksi.

Impeachment pohjautuu Jeffrey Toobinin kirjaan A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President (1999). Tosielämän Monica Lewinsky on yksi sarjan tuottajista, joten toivottavasti sarja on ainakin joiltain osin hänen tilaisuutensa kertoa oma puolensa. Monica Lewinskyn baskeriin hyppää sarjassa oikean Monican tavoin huippu Beanie Feldstein, ja American Crime Storyjen vakiokasvo Sarah Paulson esittää Linda Trippiä.

Aiemmat American Crime Story -kaudet ovat päätyneet jollain aikajänteellä myös Netflixiin, toivottavasti tämäkin.

Traileri.

Midnight Mass / Netflix / 24.9.

Ihan vain jos joku haluaa kauhua ja jännitystä. En minä, mutta joku. Minä pelkään jo pelkkää traileria.

Midnight Massin luoja on Mike Flanagan. Eli sama tyyppi, joka on The Haunting of Bly Manorin ja The Haunting of Hill Housen takana. Ei kiitos.

”The Haunting of Hill House -sarjan tekijän uudessa sarjassa ihmiset alkavat kokea ihmeitä ja pelottavia enteitä salaperäisen papin saavuttua yhteisöön.”

PS. Älkää tehkö mitään pahaa Matt Saracenille!!

Clickbait / Netflix / 25.8.

”Perheenisä Nick Brewer siepataan. Hänen läheisensä alkavat selvittää verkkoon ulottuvan rikoksen tekijää ja tämän motiveeja”.

Mysteeri! Ja heei, Vincent Chase sai vihdoin roolin! 😀

Dopesick / Hulu/ 13.10. (Disney+)

Tovi takaperin Last Week Tonight teki jakson Yhdysvaltojen opioidikriisistä ja sen keskiössä olevasta Purdue Pharma -lääkeyrityksestä ja yhtiön omistavasta Sacklerin perheestä. Nopea recap: buu molemmille. Purdue Pharma sai 1995 luvan OxyContin-lääkevalmisteelle, jonka piti olla vähemmän addiktoiva kuin muut opioideja sisältävät kipulääkkeet. Eipä sitten ollutkaan ihan niin, ja näitä lääkäreille aggressiivisesti ja valheellisesti markkinoituja ja potilaille massoittain määrättyjä opioidilääkevalmisteita pidetään opioidikriisin ensimmäisenä aaltona.

Hulun Dopesick -minisarja kuvaa tätä vyyhtiä. Se pohjautuu Beth Macyn kirjaan Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Company that Addicted America. Rooleissa ovat muun muassa Michael Keaton, Kaitlyn Dever, Peter Sarsgaard ja Rosario Dawson.

Täytyy sanoa, että vaikuttaa trailerin perusteella paljon mielenkiintoisemmalta kuin mitä olin kuvitellut. Tai ehkä John Oliver vain sai minut komedian avulla kiinnostumaan aiheesta.

Sarja nähdään Suomessa Disney+:lla.

Only Murders in the Building / Hulu / 31.8. (Disney+)

Selena Gomez (sarja-comebackissaan) ja kaksi komedialegendaa, Steve Martin ja Martin Short. Ja mysteeri! Vaikuttaa hauskalta. Siis miinus se murha, jota tämä samassa kerrostalossa asuva true crimestä kiinnostunut kolmikko, sarjassa Mabel Mora, Charles ja Oliver, alkaa tutkia.

Sarja on tulossa Suomessa katsottavaksi Disney+:n sisältöbrändi Starin kautta.

4400 / The CW / 25.10.

En koskaan katsonut alkuperäistä, 2004-2007 esitettyä 4400:aa, joten en tiedä oliko se hyvä. Niin tai näin, kyseinen sarja saa uuden version. Scifiä tämäkin, ehkä siksi en koskaan katsonut alkuperäistäkään. Jos olen oikein ymmärtänyt, homman nimi on uudessa versiossa melko lailla sama kuin alkuperäisessä: 4400 kadonnutta ihmistä palaa takaisin vuosikausien jälkeen ilman muistikuvia ja vanhentumatta lainkaan. Ehkä tämä paikkaa Manifestin jättämän aukon kyseisen sarjan fanien sydämissä? Kuulostaa samalta. Ripauksella The Leftoversia.

The CW:n sarjoja on nähty Suomessa ainakin HBO:lla. Saa nähdä, miten tämän kanssa käy.

Scenes from a Marriage / HBO / 12.9.

Leffatähdillä eli Oscar Isaacilla ja Jessica Chastainilla ryyditetty jenkkiversio Ingmar Bergmanin vuonna 1973 julkaistusta ruotsalaisesta minisarjasta Scener ur ett äktenskap.

Ollakseni rehellinen, näyttää melko ankealta. Ei siis huonolta – ankealta. Mutta minä olenkin se tyyppi, joka mieluummin katsoo romanttisia komedioita kuin sitä mitä tapahtuu romanttisten komedioiden lopputekstien jälkeen. Ja trailerin perusteella Scenes from a Marriage vaikuttaa lopputekstien jälkeiseltä kamalta.

Vanhat suosikit

 • Sex Education, kausi 3 / Netflix / 17.9.
 • Lucifer, kuudes ja viimeinen kausi / Netflix / 10.9.
 • The Morning Show, kausi 2 / Apple TV+ / 17.9.
 • Dear White People, neljäs ja viimeinen kausi / Netflix / 22.9.
 • Rahapaja, viidennen ja viimeisen kauden ensimmäinen osa / Netlix / 3.9. (toinen osa 3.12.)
 • Dexter: New Blood, uudelleenlämmitely vai yhdeksäs kausi? / Showtime / 7.11.
 • Modern Love, kausi 2 / Amazon Prime / 13.8.

Uutuuksista viis, odotan kaikkein eniten Sex Educationin kolmoskautta. Ja yllättäen myös The Morning Show’n uusia jaksoja. Ykköskausi loppui niin dramaattiseen kohtaan.

PS. Mulle on käynyt Rahapajan kanssa Game of Thronesit; en koskaan aloittanut katsomaan sitä silloin kun koko muu maailma aloitti, ja nyt sitä on tehty jo niin monta jaksoa ja kautta, että en millään ehdi kyytiin viimeisen kauden alkaessa.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (6)
 1. Me yritettiin aloittaa puolison kanssa Rahapaja, mut hehkutuksesta huolimatta (tai ehkä juuri siksi) ei kyllä yhtään napannut. GoT:in kanssa kävi niin, että jätin vikan kauden katsomatta, kun alkoi olla sellaista kuraa et voi huh. Eikä vieläkään kaduta! Moni kaveri tunnustanut, että toivoisi tehneensä samoin kuin minä. 😅

  1. Joo kun alkoi tulla GoT:n vikasta kaudesta kommentteja, niin olin että ”okei ehkä mun ei tarvinnutkaan päästä tämän sarjan kyytiin. Tulkoon talvi ilman minua ja sitä rataa”. 😀

   Mutta Rahapajan kanssa on kyllä silti pieni sarja-FOMO. Pitäisi munkin edes testata nappaako vai ei. Toisaalta kun nyt alkaa vika kausi niin tuntuu että olen jo missannut tilaisuuteni. Kohti uusia sarjoja.

   1. Kyl Rahapaja kannattaa testata, se on ainakin paljon nopeatempoisempi kuin GoT joten helpompi päästä kyytiin tai tuomita kokeilu epäonnistuneeksi! 😀

    Eikä tarvi ehtiä kyytiin kun uusin kausi julkaistaan, silloinhan se on paras fiilis kun hyvää sarjaa on jaksoja ja kausia ahmittavana 😉

    1. Okei ihan sen takia että voin ottaa osaa tähän keskusteluun aloitin Rahapajan. Ja tuota… vähän olen koukussa. Ainakin kahden ekan jakson perusteella. Koska pitäähän mun tietää, mikä homma. Mutta sitä en tajua, miten sarja kantaa ensin ykköskauden 13 jaksoa ja sitten vielä neljä kautta lisää. Eikö tähän kyllästy jossain kohtaa?

     1. Kyllä se vaan yllättävästi kantaa! 😀 Mut myönnettäköön, et ainakin mun mielestä 2 ekaa kautta selkeästi paremmat vaikka kyllä ne 3-4 ovat kans viihdyttäneet.

      1. Nelosjaksossa ja toistaiseksi ihan messissä. Katotaan kauan viihdyttävät minua… nää jaksot on vaan niin kovin pitkiä! Tää ei ole sellainen nopeesti tsekattava sarja. Eikä voi hyppiä kohtausten yli kun koko ajan tapahtuu jotain tärkeetä. Ja katsoessa ei voi säätää mitään muuta, kun en osaa espanjaa. Pakko katsoa kunnolla ja keskittyä. Toisaalta ihan hyvä. Mainio keskittymisharjoitus. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *