Pieni tsemppibiisilista

Suosikkiasia: tsemppibiisit

En ole kaikkein analyyttisin analytiikan analysoija, mutta seuraan kyllä jonkin verran, mitä kirjoituksia blogistani luetaan. On aina mieltälämmittävää huomata, että joku jossain on päätynyt lukemaan jotain vanhaa postaustani. Okei tiettyihin kirjoituksiin ei välttämättä olisi tarpeen eksyä. Tai otetaan takasin, kiva että eksytään. Pitää seistä jokaisen tekstinsä takana, niiden vähemmän loistavienkin.

Oli miten oli, yksi tasaisesti klikin sieltä, toisen täältä keräävistä Suosikkiasioiden postauksista on Suuri tsemppibiisilista. Tämä lämmittää mieltäni ekstrapaljon, sillä mulla on tiettyihin postauksiini spesiaali tunneside ja Suuri tsemppibiisilista on tällainen postaus. Tsemppibiisien ikuisena  puolestapuhujana tykkään myös ajatuksesta, että ehkä joku on löytänyt listalta itselleen uusia, rakkaita tsemppibiisejä. Tai muistanut jonkun vanhan tsemppibiisin olemassaolon.

Koska #2020, väitän että tsemppibiisit ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Maailma saattaa olla melko pelottava ja stressaava paikka just nyt, mutta ainakin voi kuunnella kun joku vakuuttaa että better days are coming. Tai laulaa mukana samojen kornien tsemppibiisien mukana kuin teininä. Tai kerätä itsevarmuutta ja asennetta laulujen sanoista. Tai mitä vain, tsemppibiisit taipuvat moneen.

Tässä Pieni tsemppibiisilista eli 10+1 kappaletta, jotka ovat ilahduttaneet, inspiroineet ja naurattaneet minua tänä typeränä vuotena.

Vienna / Billy Joel

Mun 2020 tunnari. It’s alright, you can afford to lose a day or two. Tai vuoden, kuka noita laskee. Billy Joelin Vienna on ikuisesti yksi kauneimpia ja viisaimpia kappaleita jonka tiedän.

Times Like These / Foo Fighters

Ja sit koko maailman 2020 tunnari.

It’s times like these you learn to live again
It’s times like these you give and give again
It’s times like these you learn to love again
It’s times like these time and time again

Better Days / OneRepublic

Toinen erityisen hyvin tähän ankeaan vuoteen soveltuva tsemppibiisi:

Oh, I know that there’ll be better days
Oh, that sunshine ’bout to come my way
May we never ever shed another tear for today
’Cause oh, I know that there’ll be better days

Dog Days Are Over / Florence + The Machine

Pitäähän näiden Dog Daysien joskus olla over. Sitä odotellessa.

Miley Cyrus / Plastic Hearts -levy

Tavallisesti arvostan tsemppibiiseissä ennen kaikkea lyriikoita, mutta tsemppibiisi voi olla myös asenne. Miley Cyrusin uusi levy Plastic Hearts on loistava, täynnä loisteliaita bangereitä. Jotenkin se, kun joku toinen on niin anteeksipyytelemättömästi oma vahva itsensä, näkyy ja kuuluu ulospäin ja saa samalla tuntemaan itsensäkin vahvaksi.

Olen alkanut muutenkin fanittaa Mileytä. Ei ole taatusti ollut helppoa kasvaa aikuiseksi kaiken sen huomion ja härdellin keskellä. Vaikka häntä ei varmasti voisi vähempää kiinnostaa, olen ylpeä hänestä. Ja iloinen, että maailma on nyt herännyt kunnolla hänen lahjakkuuteensa muusikkona, ei vain jonain ex-Disney-tähtenä.

Don’t Rain On My Parade / Barbra Streisand

Rakastan.

Who told you you’re allowed
To rain on my parade!

Potential Breakup Song / Aly & AJ

Juuh. Eli siis jos olen oikein ymmärtänyt, tämä upea potentiaalinen erobiisi on tänä vuonna kiertänyt TikTokia ja muuta nuorten ihmisten somea. Koska minä olen 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen teinejä, olen mahdollisesti kuunnellut sitä  jo 13 vuotta sitten. Mahdollisesti. Ja kun nyt some-uudelleenlämmittelyn seurauksena kuulin sen, mahdollisesti osasin edelleen kaikki sanat.

Jos satut tarvitsemaan tsemppibiisiä Suuren tsemppibiisilistan alakategoriasta 3, Todellakin pääsen yli susta, Potential Breakup Song on siihen tarkoitukseen just hyvä.

Ja vaikka ei sydänsuruista kärsisikään, onhan tää nyt loistava kappale! It still slaps tai mitä ne TikTok-teinit sanoisivatkaan.

Bring It All Back / S Club 7

Jos en vielä tarpeeksi alleviivannut että lapsuudestani ja teini-iästäni on vierähtänyt muutama tovi, kaikessa korniudessaan just loistava tsemppibiisi vuodelta 1999. Mahdollisesti – mahdollisesti – tämäkin kappale on porautunut aivoihini.

Itse asiassa nyt kun tarkemmin muistelen, mulla oli hyvin mahdollisesti kyseisen teinipop-ryhmän CD-levykin.

Ja käsi ylös ken muistaa S Club 7 -tv-sarjan.

(Tässä yhteydessä tekisi mieli puhua myös A-Teensistä, mutta ehkä vuosituhannen vaihteen purkkapop-nostalgiaa saatiin jo tarpeeksi.)

If I Dare / Sara Bareilles

Rakastan Sara Bareillesia. En tajua, miksei hän ole vieläkin isompi tähti.

Brave ja King of Anything taisivat olla jo Suuressa tsemppibiisilistassa, mainittakoon nyt siis Battle of the Sexes -leffan soundtrackilta löytyvä If I Dare.

I don’t want your pity
I won’t use your little scraps
I don’t build my cities
With what could get taken back
I don’t need permission
To rise up when it hurts
You don’t have to listen
But you’ll hear me, mark my words

Ellinoora / Elefantin paino

Suomi-muusikot ovat huomattavan huonosti edustettuina tsemppibiisilistoillani. Ellinooran Elefantin paino on joka tapauksessa hieno, hieno kappale.

Joskus tsemppibiisiksi riittää se, että joku sanoo kylhän se sattuu mut kyl se myös helpottaa.

The Middle / Jimmy Eat World

Ja lopuksi.

Koska yksikään tsemppibiisilistani ei ole täydellinen ilman The Middleä, tsemppibiiseistä parhainta.

T. allekirjoittanut, joka mahdollisesti kasvoi aikuiseksi sitä kuunnellen.

Jokainen sana, jokainen säkeistö, täyttä kultaa. Edelleen.

It just takes some time
Little girl, you’re in the middle of the ride
Everything, everything will be just fine
Everything, everything will be all right, all right

PS. Otan aina vastaan suosituksia loistavista tsemppibiiseistä.

SEURAA BLOGIA:

Instagram // Bloglovin

LUE MYÖS:

Suuri tsemppibiisilista on myös Spotifyssa.

kulttuuri musiikki suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *