Tyhmiä asioita, joita en voi sietää

Suosikkiasia: harmittomista asioista harmittomasti valittaminen.

Suosikkiasioita

Suosikkiasioita smuosikkiasioita. Välillä suosikkiasiani on valittaa tyhmistä asioista ja pyöritellä niille silmiäni. Ja sitten pyörittelen silmiäni sille, kuinka tyhmille asioille pyörittelen silmiäni. Koska on tietysti ihan oikein olla sietämättä — vihata — oikeasti vihaamisen arvoisia asioita, mutta en tiedä kuinka kannattavaa on  käyttää energiaa tietovisojen kysymyksistä ja rasittavista mainoksista valittamiseen. Toisaalta kuka minä olen gatekeeppaamaan tunteitani.

Eli: 12 täysin pönttöä ja harmitonta ja kaikinpuolin naurettavaa asiaa, joita en voi sietää. Koska jatkuva löpinä suosikkiasioista ei anna totuudenmukaista kuvaa allekirjoittaneesta.

Pyöröovet. Hyvä luoja että vihaan niitä. Antakaa mun kävellä omaa tahtiani (eli hitonmoista pikakävelyä vaikka ei mulla kovin usein ole kiire).

Entä-kysymykset. Okei eli tiedättehän kuinka sanomalehdissä on päivittäisiä tietovisoja, 10 kysymystä ja vastaavaa. Nämä visat otetaan tietovisoja rakastavassa perheessäni hyvin vakavasti; jos kysymykset on huonosti laadittu, luvassa on valitusta. Kaikkein eniten valitusta aiheuttavat entä-kysymykset. Esimerkki HS:n Uutisgurusta 24.9.: Kenen ohjaajan esikoiselokuva oli Viimeiseen hengenvetoon? A) Eric Rohmerin B) Claude Chabrolin C) Jean-Luc Godardin ja sen jälkeen kysymys: Entä minkä maan kansalainen hän oli Ranskan lisäksi? A) Belgian B) Luxemburgin C) Sveitsin. Pahimpia ovat nämä, joissa entä-kysymys viittaa edeltävään kysymykseen näin suoraan. Vaadin entä-kysymysten lopettamista!

…. ja älkää edes kysykö, mitä ajattelen joko tai -kysymyksistä! Tai liian tarkkaa tietämystä vaativista numerokysymyksistä.

(Minähän olen itsekin ollut laatimassa kysymyksiä työvuoroissa, joten tiedän etteivät ne vain ilmaannu lehden sivuille, jonkun ne on sinne laadittava. Ymmärrän kiireen ja deadlinet ja sen, että peräkkäiset entä entä entät on helppo tapa saada kyssärit tehtyä. Tämä tieto ei estä minua valittamasta niistä. Enkä muuten ole koskaan tehnyt yhtäkään entä-kysymystä!)

Cantaloupe-melonin siemenet. Hyvä hedelmä, ällöttävät siemenet. Sivuhuomio (tämä tulee kuulostamaan äärettömän pöhköltä… kannattaako tätä edes kertoa…. noh, meni jo): aina kun näe cantaloupen siemeniä, ajattelen Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvaa. Vaatii mahdollisesti selitystä. Mun päässä cantaloupen siemenet näyttävät siltä kuin olisivat osa jotain inhaa lihansyöjäkasvia. Ja ilmeisen traumatisoituneessa päässäni lihansyöjäkasvit yhdistyvät Muumipeikko ja pyrstötähteen. Että sellaista.

Vesiliukumäet. Siis varsinkin sellaiset umpinaiset kidutusvälineet, jotka traumatisoivat minut lapsuudessani. Koska välillä vesi ei virrannut kunnolla ja vauhti loppui ja milloin takaa tulee joku iso aikuinen mies suoraan päälle ja loppuuko tämä putki koskaan happi loppuu apua apua apua minä vihaan tätä miten pääsen pois??? Eli siis joo, myös ahtaat paikat. Mutta eihän se ole tyhmä asia, jota ei voi sietää, on ihan järkevä asia jota todellakin saa olla sietämättä.

Ylikuratoidut IG-tilit. Kaikkein ärsyttävimpiä ovat ne, joissa monesta kuvasta muodostuu yksi iso kuva. Eli yksi julkaisu saattaa olla vain tyyliin valkoinen laatikko.

(Myös vauvoille/lapsille tehdyt instatilit, mutta en tiedä saanko lapsettomana henkilönä kritisoida niitä.)

Hengarilenkit. Siis onhan niillä funktionsa, ainakin vaatekaupoissa. Vihaan niitä silti.

Lidlin self service -pikakassat. Miksi olette niin huonoja? Siis Lidl 4ever mutta Lidlin viivakoodinlukijat eivät ole ystäviäni. Ja it’s you, not me, koska K- ja S-marketeissa mulla ei ole mitään ongelmia.

Verisuren mainos. Se, jossa on ne kaksi naista lapsineen. Apua.

Jos kananmunat eivät ole symmetrisesti kennossa. Jos kuuden munan kennosta poistetaan kaksi munaa, molempia ei voi ottaa oikeasta reunasta. Toinen otetaan vasemmalta, toinen oikealta. Tai vaihtoehtoisesti molemmat keskeltä. Ihan sama, kunhan symmetria säilyy. Syytän äitiäni tästä vinksahtaneesta pakkomielteestäni.

Se pieni folioasia hammastahnatuubissa. Miksi sen irrottaminen on minulle niin vaikeaa?

Se, että Fazer tunkee Fazerin siniseen vihreitä kuulia ja lontoon rakeita ja rusinoita ja popcornia mutta ei saa aikaiseksi kunnon minttusuklaalevyä. Sitä pientä sokeritonta ei lasketa! Klassinen makupari, minttu ja suklaa. Camoon!

PS. Haluaisin, että mulla olisi joku hyvä syy siihen, miksi olen A) piirtänyt tussilla äkäisen naaman suklaamunan muoviasiaan, B) ottanut taideteoksestani kuvan ja C) säilyttänyt sen kuvan nähtävästi jo reilut neljä vuotta puhelimessani. Valitettavasti mulla ei ole vastauksia.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *