Viime aikoina katsottua: ärsyttävän hyvät, yhdentekevät ja ne, joita en katsonut loppuun

Suosikkiasia: sarjat!

Citadel, Succession, Barry, The Diplomat
Kuvat: Amazon Prime, HBO, Netflix

Tadaa! Olen katsonut viime aikoina erinäisiä sarjoja vaihtelevalla menestyksellä.

Succession / HBO Max

Reilu kuukausi sitten julkaisin kirjoituksen, jossa ulisin jotain sen suuntaista, että en mä ny tiedä pidänkö oikeasti Successionista. Pari päivää kyseisen postauksen jälkeen julkaistiin Successionin viimeisen kauden kolmas jakso Connor’s Wedding. Ja tuota… unohtakaa se mun ulina! Tai älkää, kai minä edelleen allekirjoitan sen, mutta hitto! Hyvä luoja miten hieno jakso. Ja nyt Succession on viikko toisensa jälkeen tykittänyt niin hienoja jaksoja, että allekirjoittaneen Succession-ulisijan on ollut vain pakko myöntää, että laatusarja mikä laatusarja. Fuck off, Succession, viet kaiken pohjan mun ulinalta; olet jo niin ärsyttävän hyvä, että minä alan aidosti pitää sinusta.

Barry / HBO Max

Mun maanantai-iltojen suurin kysymys parin viime viikon aikana: Succession vai Barry, kumpi ensin? Hoi HBO, kuka keksi, että kaksi ylähyllyn sarjamonsteria julkaistaan samana päivänä? On käynyt niinkin, että ehdin katsoa toisen vasta tiistaina. Que horror! En oikein osaa sanoa mitään järkevää Barrysta. Se on viimeisellä kaudellaan ollut niin hyvä ja outo ja surullinen ja hieno ja täydellinen ja sielua murskaava etten pysy mukana. Olen vihannut sitä ja rakastanut sitä, ja puolet ajasta en ole edes tajunnut mitä minä katson. Olen aidosti pari kertaa jäänyt suu auki tuijottamaan tv-ruutua ja kyselemään, että ”tapahtuiko tuo oikeasti?”

Joten Bill Hader, ole hyvä, saat kaikki pisteet. Tai vaihtoehtoisesti fuck you, Bill Hader. Barryn katsominen on kuin olisi vuoristoradassa; välillä on hauskaa ja leppoisaa ja sitten bang bang bang ja olet pää alaspäin ja haluat pois, mutta vuoristorata vain jatkuu etkä tiedä mikä mutka tulee seuraavaksi. Sitten se loppuu ja olet että ”no en minä tahdo enää tuohon kyytiin”, mutta viikon päästä olet taas laskemassa sitä hiton turvakaarta syliisi ja vaunu lähtee raksuttamaan eteenpäin, paitsi että se on eri vuoristorata kuin edellisellä viikolla etkä taaskaan tiedä mitä odottaa ja sitten bang bang bang ja taas ollaan pää alaspäin.

Oikeasti. Miten tahansa tämä sarja tuleekin päättymään, se ei tule olemaan kaunista. Can’t wait.

Beef / Netflix

Mun suurin biiffi — heh — Beefin kanssa on se, että se on liian pitkä. Kuusi jaksoa olisi ollut aivan tarpeeksi. Toiseksi suurin biiffi on se, että olen huono katsomaan myötähäpeää aiheuttavia sarjoja ja Beef on täynnä myötähäpeän hetkiä. Aloin katsoa sarjaa suurin odotuksin, koska se on kerännyt niin paljon ylistystä, mutta on ollut vaikeuksia päästä eteenpäin neljännestä jaksosta. Siis onhan se hyvä! Mutta ehkä en kuitenkaan rakasta sitä?

The Diplomat / Netflix

Aivan pätevä sarja… jos ei pidä sitä totuudenmukaisena kuvauksena suurvaltojen ulkopolitiikasta. Ja jos — toisin kuin minä — jaksaa keskittyä suurvaltojen (muka) ulkopolitiikkaan. Olen päässyt kutosjaksoon — vaivoin. ”Eikö riitä, että yritän pysyä kärryillä oikean elämän politiikasta ja kansainvälisistä kriiseistä”, minä mutisen, kun laahustan jaksosta toiseen ja pyörittelen silmiäni.

Eli siis joo… ehkä mun pitäisi vain luovuttaa ja katsoa Kuningatar Charlottea (jota en ole vielä aloittanut, mutta joka on kai ihan hyvä?)

Citadel / Amazon Prime

Kaipaatko täysin yhdentekevää toimintasarjaa, jossa tapahtuu paljon isoja asioita mutta millään ei ole mitään väliä koska olet vain että ”ihan sama”? Suosittelen Citadelia! Se on yhdentekevä! Siinä on Richard Madden ja Priyanka Chopra Jonas, jotka ovat muistinsa menettäneitä superagentteja. Ihan sama. Kai sitä pitäisi olla heidän puolellaan, mutta ihan sama. On joku pahislafka, joka halunnee tuhota maailman koska on pahislafka, mutta ihan sama. En jaksa keskittyä mihinkään, koska ihan sama. Hei, Stanley Tucci, miten sinäkin olet ihan sama? Ainoa asia, joka ei ole ihan sama, on se kamerakikkailu. Se ei ole ihan sama, koska vihaan sitä.

Ted Lasso / Apple TV+

Halusin vain sanoa, että rakastin kolmoskauden ysijaksoa. Koko sarjan suosikkijaksoni? Ehkä. Oli kuin yksi iso lämmin halaus, ja minä kaipaan Ted Lassolta lämpimiä halauksia. Oikeastaan se on koko Ted Lasson olemassaolon tarkoitus. Succession ja Barry voivat olla kuinka hyviä tahansa, mutta ne eivät koskaan tunnu lämpimiltä halauksilta.

The Marvelous Mrs. Maisel / Amazon Prime

En mitenkään erityisemmin ole pitänyt käynnissä olevasta viimeisestä kaudesta. Katson silti. Olemme päässee jo näin pitkälle, kai sitä on raahauduttava loppuun asti. Vähän pelkään, miten sarja käsittelee sen erään nimeltä mainitsemattoman tosielämän tragedian, jonka oletan olevan tulossa.

PS. Koska olen hitonmoinen glory hunter mitä tulee Euroviisuihin, olen tietysti aivan messissä. Mun suosikkibiisi on Itävallan Poe Poe Poe Poe Poe Poe -renkutus. Joka ei tietenkään ole soinut mun päässä pari päivää. Ei tietenkään. There isn’t a ghost in my boooody.

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (2)
  1. Mä kommentoin aiemmin siihen Succession-dilemmaan, enkä ole vieläkään päässyt mukaan sarjaan. Kolmosjakson Käänteestäkin olin vaan että ”aha”. Mutta toki meinaan silti katsoa loppuun.

    1. Mä luulen, että se Yleinen Erinomaisuus on sekoittanut pääni ja huijannut minut pitämään Successionista 😀 Lähinnä näyttelijäsuoritukset – kaikki tekee niin hienoja roolisuorituksia että on vaan pakko antaa pisteitä. Ja se kolmosjakso oli niin nerokkaasti kuvattu että pakko antaa pisteitä siitäkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *