Viime aikojen suosikkiasioita: täydellisen hölmöä komediaa ja loistelias Grammy-voittaja

Suosikkiasioita: nauraminen, täydellisen hölmö komedia, hyvät ihmiset ja Foo Fighters.

Kuvat: Verve Records / Jon Batiste, Netflix, HBO Max, Amazon Prime

Mitä olen katsonut ja kuunnellut viime aikoina. Eli viime aikojen suosikkiasioita! Ja yksi ei-lainkaan-suosikkiasia. 🙁

Our Flag Means Death / HBO Max

Täydellisen hölmö on mun suosikkikategorioita mitä tulee komediaan. Siis kaikella rakkaudella! Täydellisen hölmössä ei ole mitään negatiivista, pelkästään positiivista. Se on sitä höpsöä hassuttelua, joka ei ota itseään liian vakavasti, mutta jonka huumori on hölmöydestä huolimatta fiksua ja iskevää. HBO Maxille tovi takaperin tullut Our Flag Means Death on just hyvää täydellisen hölmöä komediaa. Hassu piraattikomedia — ja vielä rom com! Kyllä kiitos. En tiedä, miksen ollut aiemmin katsonut sarjaa. Ehkä tuo merirosvoteema jotenkin hämäsi.

WE ARE / Jon Batiste

Kun muusikko Jon Batiste voitti Grammy-gaalassa Vuoden albumin kategorian, somessa moni kyseli, että kuka. Musaskeneä seuraavat toki tunsivat Batisten, mutta suurelle yleisölle hän oli varsin tuntematon nimi.

Minä tunsin Batisten lähinnä The Late Show with Stephen Colbert –talkshown housebändin keulakuvana ja musikaalisena johtajana. Olin muutaman kerran kuunnellut WE ARE -levyllä olevan FREEDOM-hitin, mutta sen enempää Batisten musiikki ei ollut minulle tuttua. Grammy-menestyksen (Batiste voitti myös neljä muuta pystiä) innoittamana kuuntelin koko WE ARE -levyn. On mainio, suosittelen.

Jon Batiste on äärettömän lahjakas tyyppi. Ja mikä parempaa, vaikuttaa hyvältä ihmiseltä, sellaiselta, jolla on hyvä sydän ja kaunis sielu. Arvostan aina sellaisten tyyppien lahjakkuutta moninkertaisesti enemmän kuin ikävien ihmisten.

En tietenkään voi tietää, minkälainen tyyppi Jon Batiste oikeasti on, mutta kaikki mitä olen hänestä median, somen ja haastatteluiden kautta oppinnut, viittaavat hyvyyteen. Siksi olen nyt hypännyt täysillä Jon Batiste -bandwagoniin.

Liikuttavaa on ollut esimerkiksi se, miten ylpeältä Stephen Colbert vaikuttaa ystävänsä menestyksestä – ja miten nöyrältä ja kiitolliselta Batiste Colbertin haastattelussa vaikuttaa. Tai entä tämä tarina: Jon Batiste avioitui pitkäaikaisen puolisonsa (tapasivat teineinä musiikkileirillä), kirjailija Suleika Jaouadin kanssa helmikuussa, päivää ennen kuin Jaouadille tehtiin luuytimensiirto. Hän sairastaa jo toiseen otteeseen leukemiaa. Ensimmäisestä syöpämatkastaan Jaouad kirjoitti Between Two Kingdoms –teoksen. Olen todellakin niin Batisten kuin Jaouadin puolella. He kertoivat kauniisti ja koskettavasti  Grammyjen ja syöpähoitojen muodostamista ääripäistään tuoreessa CBS:n haastattelussa.

Taylor Tomlinson: Look At You / Netflix

Pidin kovasti Taylor Tomlinsonin uudesta Netflixin komediaspesiaalista Look At You. En aina jaksa stand upia, mutta tämä osui ja upposi. Nauratti, vaikka Tomlinson käsitteli painaviakin juttuja, muun muassa mielenterveysongelmiaan. 5/5!

The Outlaws / Amazon Prime

En ole vielä katsonut Amazon Primen The Outlawsia ensimmäistä jaksoa pidemmälle, mutta ykkösjakson perusteella pidän sarjasta. Siinäkin on ripaus täydellisen hölmöä – mutta enemmän kyseessä on mustan komedian ja rikosdraaman hassu yhdistelmä. Sarjan on luonut Stephen Merchant, joka yhdessä Ricky Gervaisin kanssa loi britti-Officen. Merchant myös tähdittää sarjaa, jossa joukko yhdyskuntapalvelun yhdistämiä tyyppejä joutuu keskelle järjestäytynyttä rikollisuutta.

Foo Fighters

Ilmeisistä syistä johtuen olen viime viikkoina kuunnellut paljon Foo Fightersia. Julkkiksen kuollessa ja tragedian keskellä on aina vähän nihkeää kääntää puhe itseensä, mutta pakko silti sanoa, että Taylor Hawkinsin kuolema iski voimalla. Foo Fighters on yksi niistä merkityksellisistä bändeistä, joita olen rakastanut teinistä lähtien ja jonka musiikki on ollut minulle tärkeää.

These Days on yksi suosikkikappaleistani. Nyt siinä musiikkivideoineen on surullinen varjo.

PS. Viime viikon Bridgerton-postaukseen merkittävä päivitys: olen aloittanut lukemaan The Viscount Who Loved Me’tä. 😀

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat musiikki suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *