33 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2022 (osa 1)

Suosikkiasia: uutuussarjat 2022!

Uutuussarjat 2022
Kuvat: HBO, HBO Max, Hulu, The CW, Apple TV+, Amazon Prime, Disney+

Huzzah, vuoden 2022 uutuussarjalista on täällä! (Olen katsonut viime päivinä ihan liikaa The Greatiä).

Jaoin viime vuoden tapaan Netflixin uutuudet omalle listalleen. Tässä postauksessa muiden suoratoistopalveluiden – muun muassa HBO Maxin, Amazon Primen, Apple TV+:n, Hulun ja Disney+:n – uutuuksia.

Edit. Netflix-lista löytyy täältä: 20 mielenkiintoista uutuussarjaa vuodelle 2022 (osa 2: Netflix)

Samat disclaimerit: pääosin suoratoistopalveluiden pääosin englanninkielisiä sarjoja. Suomi-sarjat puuttuvat. Mainittuna sarjojen alkuperäinen kanavakoti ja suoratoistopalvelu, josta sarja Suomessa näkyy, jos tiedossa. Suomessa esimerkiksi Showtimen, Hulun ja The CW:n sarjoja päätyy usein muille alustoille. Ja pandemia saattaa vaikuttaa edelleen monien sarjojen kuvausaikatauluihin, joten useampikin vuodelle 2022 kaavailluista julkaisuista voi potentiaalisesti venyä seuraavaan vuoteen – tai pahimmassa tapauksessa päätyä kuopattaviksi.

(mikä / mistä tulee / milloin alkaa – jos julkaisupäivä tiedossa)

Conversations with Friends / Hulu+BBC / edit. Suomessa HBO Max 15.5.

Normal People oli vuoden 2020 hittejä, ja tuskin menee kovin paljon metsään jos ennustaa menestystä myös toiselle Sally Rooneyn romaaniin perustuvalle minisarjalle.

Conversations with Friendsin takaa löytyy sama parivaljakko kuin Normal Peoplesta, ohjaaja Lenny Abrahamson ja käsikirjoittaja Alice Birch. Myös Sally Rooney itse on jälleen mukana tuottajana ja käsikirjoittajana.

Rooleissa nähdään Alison Oliver (Frances), Sasha Lane (Bobbi), Joe Alwyn (Nick) ja Jemima Kirke (Melissa).

How I Met Your Father / Hulu / 18.1. / edit. Suomessa ja Disney+:lla 11.5.

Voidaan toki olla montaa mieltä siitä, tarvittiinko tämä käänteinen HIMYM, mutta minä jopa ihan odotan sitä. Tai vähintäänkin toivon, että se on hyvä. Ehkä HIMYF puhdistaa suustani sen pahan maun, jonka HIMYM:n viimeinen kausi jätti. Ja sitä paitsi pääosassa nähdään Hilary Duff. Minä toivon aina kaikkea hyvää Hilary Duffille.

Trailerikin näyttää ihan ookoolta…. okei, vähintään kelvolliselta. Let’s wait for it and see.

The Gilded Age / HBO Max / 24.1.

Jotain jotain jotain 1880-luvun New York jotain jotain jotain talouden kulta-aika uutta rahaa vanhaa rahaa kaikilla on rahaa jotain jotain jotain juhlia… oletan. Jotain jotain jotain Cynthia Nixon! Christine Baranski! Jotain jotain jotain Maisa kyllä sinä välillä voit katsoa historiallista draamaa miksi oletat että tämä sarja on tylsä itse olet tylsä jotain jotain jotain….

Edit. Pitää nyt sen verran lisätä tuohon mun ininään, että sarjan on luonut Downton Abbeystä tuttu Julian Fellowes. Eli ei mikään tusinakaveri.

The Afterparty / Apple TV+ / 28.1.

Olisiko tässä tämän vuoden Only Murders in the Building? The Afterparty on murhamysteerikomedia; luokkakokouksen jatkoilla tapahtuu murha, ja jaksot paljastavat illan tapahtumia eri hahmojen perspektiivistä. Mukana on kasa hauskoja tyyppejä, muun muassa Tiffany Haddish, Sam Richardson, Ben Schwartz, Ike Barinholtz ja Ilana Glazer. Ja murhatuksi tuleva Dave Franco.

The Staircase / HBO Max / 5.5.

Lisää mysteereitä! Tämä ei tosin vaikuta yhtään niin hauskalta kuin edellä mainittu: A man, grieving the death of his wife who fell down a staircase, is accused of murdering her. Näyttelijälista on kuitenkin tässäkin vakuuttava: Colin Firth, Toni Collette, Sophie Turner, Juliette Binoche

Minisarja pohjautuu Jean-Xavier de Lestraden samannimiseen dokumenttisarjaan – ja koko homma siis tosielämän tapahtumiin Michael ja Kathleen Petersonista. Kyseinen, alunperin jo vuonna 2004 ranskaksi ilmestynyt ja sittemmin uusia jaksoja saanut dokkarisarja löytyy kokonaisuudessaan Netflixistä nimellä Murhaportaat? Voi sitten arvioida, tekevätkö Colin Firth ja kumppanit hyvää työtä rooleissaan.

As We See It / Amazon Prime / 21.1.

Komedia parikymppisistä kämppiksistä, jotka ovat kukin autismin kirjolla. Sarjan takana muun muassa Friday Night Lightsista ja Parenthoodista tuttu tuottaja Jason Katims, joten olen henkisesti valmistautunut paitsi nauruun myös kyyneliin. Pääosassa Rick Glassman, Albert Rutecki ja Sue Ann Pien.

The Dropout / Hulu / 3.3. / edit. Suomessa ja Disney+:lla 20.4.

Tämä oli listoilla jo viime vuonna, mutta ei nähnyt vielä tuolloin päivänvaloa. No nyt näkee! Päivänvalosta puheen ollen, asia joka ei kestänyt sitä: Elizabeth Holmesin surullisenkuuluisa Theranos-startup, joka sinkosi perustajansa Piilaakson supertähdeksi – kunnes kupla puhkesi ja valheet paljastuivat. Tarina on ollut otsikoissa viime kuukaudet Holmesin oikeudenkäynnin vuoksi. Hulun draamasarjassa Holmesin mustaan poolopaitaan hyppää Amanda Seyfried.

The Dropout pohjautuu ABC Radion samannimiseen podcastiin. Suositus myös  toimittaja John Carreyroun kirjalle Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup. Olen kirjoittanutkin siitä täällä. Huippu kirja!

Pam & Tommy / Hulu+Disney+ / 2.2.

Lily James ja Sebastian Stan nähdään 1990-luvun kohuparin osapuolina Pamela Andersonina ja Tommy Leenä. Keskiössä parin kuuluisa seksivideo. Pisteitä ainakin maskeeraajille; näyttelijät näyttävät pelottavan paljon tosielämän esikuviltaan.

Lord of the Rings / Amazon Prime / 2.9.

Yksi vuoden odotetuimmista uutuuksista on kiistatta Amazon Primen Taru sormusten herrasta -sarja, jonka ensimmäistä kautta odotellaan syyskuuksi. Sarjasta on tulossa kallein tv-sarja koskaan, viiden kauden kokonaisbudjetin on arvioitu olevan päälle miljardin dollarin. Sarjan tapahtumat sijoittuvat leffatrilogiaa edeltävään aikaan, Keski-Maan Toiseen Aikaan. Kunhan mukana on haltijoita, olen messissä. Haltiat ovat paras osa Keski-Maata. Mokomat itseään täynnä olevat suippokorvat.

House of the Dragon / HBO Max / 21.8.

Sitten se toinen vuoden 2022 megasarja. Onko tämä se paikka kun kerron, etten edelleenkään ole katsonut Game of Thronesia? Kyllä minä sen vielä joskus aloitan! Mutta House of the Dragon on GoT:n esiosa, joten minähän periaatteessa katson nämä kronologisessa järjestyksessä jos vain aloitan tästä uutuudesta. House of the Dragon keskittyy Targaryenin sukuun… oletettavasti siis Emilia Clarken esi-isät ja esiäidit hengailevat lohikäärmeiden kanssa ja tappelevat siitä, kenestä lohikäärmeet pitävät eniten. Kuulostaa hyvältä, mennään sillä. Okei jostain Targaryenien sisällissodasta luin jotain. Mulla on vain yksi toive: toivottavasti Matt Smithin roolihahmo on kusipää. Saan hänestä enemmän irti kun näyttelee tyyppejä, joista en pidä.

Pachinko / Apple TV+ / 25.3.

Min Jin Leen samannimiseen romaaniin perustuva historiallinen draama korealaisesta perheestä, joka muuttaa Japaniin. Kirja vaikuttaa Wikipedian kuvauksessa kiinnostavalta: Pachinko is an epic historical fiction novel following a Korean family that immigrates to Japan. The character-driven story features an ensemble of characters who encounter racism, stereotyping, and other aspects of the 20th-century Korean experience of Japan.

Sarjan pääosassa nähdään Minarista Oscarin voittanut Youn Yuh-jung.

Peacemaker / HBO Max / 13.1.

Koska ilmeisesti joka vuonna pitää olla vähintään yksi uusi supersankarisarja. Nyt tähtihetkensä saa DC Comicsin Peacemaker. Jos nyt oikein ymmärsin, jakaa universumin  The Suicide Squad –leffan kanssa. Jota en ole siis nähnyt, mutta ilmeisesti John Cenan esittämällä Peacemakerillä oli jonkinlainen rooli jo leffassa.  ”A merciless killer who believes in achieving peace at any cost”, Peacemakeriä kuvailtiin Wikipediassa. Ja ei kai siinä, rauhaa ja rakkautta vaan kaikille. Joskin a merciless killer ja peace tuntuvat vähän oksymoronilta.

Ms. Marvel / Disney+ / 8.6.

Yksi ei tietenkään ole tarpeeksi, joten lisää supersankareita! Nyt Marvelia: Iman Vellani esittää Kamala Khania, supersankareita fanittavaa 16-vuotiasta teinityttöä, joka saa itsekin supervoimia. Koska viime vuonna opin mikä on MCU:n Phase Four, kerrottakoon että tämä on sitä samaa kamaa ja pohjustaa Vellanin hahmoa vuoden 2023 The Marvels -elokuvaa varten.

Naomi / The CW / 11.1. / edit. HBO Maxissa

Lisää lisää supersankareita! Palasimme DC Comicsiin. Premissi on itse asiassa aika samanlainen kuin Ms. Marvelissa: supersankareita – Naomin tapauksessa Supermiestä – fanittava teinityttö saa yllättäen supervoimia. Kumpi voittaa, Kamala vai Naomi? Neiti Ihme vai Powerhouse? DC vai Marvel??? Tärkeitä kysymyksiä. Naomin nimiroolissa nähdään Kaci Walfall. Vaikuttaa melko perus The CW:ltä, mutta odotuksia nostaa se, että sarjan takana on Ava DuVernay.

She-Hulk / Disney+ / ?

Hyvä on, otetaaan tämäkin listoille kun vauhtiin päästiin. Supersankareita viikon jokaiselle päivällä hitto vie. Lisää Marvelin Phase Fouria. Hulktarina eli naispuolisena Hulkina (oikeasti olen hyvin epäpätevä kirjoittamaan näistä, en minä ole Hulk-leffojakaan nähnyt!) nähdään Tatiana Maslany. Tämä lienee se paikka, kun saan puhua Orphan Blackistä? Tai ei mulla ihmeempää; oikein pätevä sarja ja Tatiana Maslany on LOISTAVA. Esittää about kolmeatuhatta eri kloonia ja jotenkin sitä unohtaa että sama näyttelijä on jokainen heistä. Joten eiköhän hän yhdestä supersankarista selviä.

Obi-Wan Kenobi / Disney+ / 25.5.

En ole oikea ihminen puhumaan tästäkään. Ihan vähän saattaa olla mahdollista, etten ole nähnyt yhtään Star Warsia. Minä haluaisin olla ihminen, joka todellakin on nähnyt ne kaikki ja osaa vastata jokaiseen Star Wars -triviakysymykseen. Mutta en ole. ”Luke, I am your father”, sen tiedän, eikö se riitä? Tosin juuri nyt opin, että kuuluisat vuorosanat eivät oikeastaan edes mene noin, vaan ”No, I am your father”. Your learn something new everyday. Okei sori, harhauduin katsomaan tuota kohtausta YouTubesta ja nyt haluaisin katsoa koko homman. Anyways, Obi-Wan Kenobi. Sarja. Disney plussalla. Ewan McGregor palaa leffoista tuttuu rooliinsa jedimestarina. Hayden Christensen on mukana myös, hän esittää SPOILER ALERT EHKÄ OLEN AIKA VARMA ETTÄ KYLLÄ JOO SPOILER ALERT Darth Vaderia.

Moon Knight / Disney+ / 30.3.

Heei, vielä yksi MCU:n Phase Four vuodelle 2022: Oscar Isaac esittää pääroolissa Marc Spectoria eli Moon Knightia, Kuuritaria. Hahmo pohjautuu Doug Moenchin ja Don Perlinin sarjakuviin.

Chloe / BBC (+Amazon Prime?) / ?

Tämä BBC:n psykologinen jännäri vaikuttaa mielenkiintoiselta; The Crownista tuttu Erin Doherty esittää Becky-nimistä nuorta naista, joka seuraa pakkomielteisesti hänelle tuntemattoman Chloen elämää Instagramin kautta. Kun Chloe (Poppy Gilbert) yllättäen kuolee, Becky haluaa tietää mitä tapahtui. Luonnollisesti hän siis yrittää soluttautua Chloen ystäväpiiriin feikki-identiteetin turvin.

Reacher / Amazon Prime / 4.2.

Lee Childin Jack Reacher -romaaneihin perustuvan sarjan pääosassa ei nähdä luojan kiitos enää leffoista tuttua Tom Cruisea (en voi sietää Tom Cruisea!) vaan Alan Ritchson. Kahdensanjaksoinen ensimmäinen kausi pohjautuu ensimmäiseen Jack Reacher -kirjaan, Killing Flooriin. Ja itse asiassa trailerin perusteella homma vaikuttaa paljon mielenkiintoisemmalta kuin kuvittelin. Siis tietysti väkivaltaista ramboilua luvassa, mutta… no eikö se nyt ollut odotettavissa?

Bel-Air / Peacock / 13.2.

Siltä varalta, että NBC:n suoratoistopalvelu Peacock tulee jossain vaiheessa Suomeen näkyville, otetaan listoille myös The Fresh Prince of Bel-Air 2.0. eli Bel-Air. Ysärinostalgiaa ei ole luvassa, sillä sarja sijoittuu nykyhetkeen. Will Smithin roolissa nähdään nyt Jabari Banks. Onpa osuva sukunimi! In West Philadelphia born and raised ja sitten Bel-Airin kartanoihin mennään tässäkin versiossa. Will Smith on sarjan taustalla luojana ja tuottajana.

Everything I Know About Love / BBC / ?

Tulisikohan tämä BBC:n sarja nähtäville Suomeen? Vaikuttaa mielenkiintoiselta: Dolly Aldertonin samannimiseen omaelämäkerralliseen teokseen perustuva sarja kertoo parikymppisistä ystävyksistä Maggiesta ja Birdystä ja kertoo rakkaudesta, ystävyydestä, sydänsuruista ja kaikesta siltä väliltä. Kirja on suomennettukin: Kaikki mitä tiedän rakkaudesta ja WSOY kuvailee sitä näin: Tosielämän Bridget Jones kohtaa Sinkkuelämän – Dolly Alderton selvisi elämästään parikymppisenä – juuri ja juuri. Kypsässä 30 vuoden iässä hän kirjoitti rehellisen, koomisen ja nokkelan kuvauksen nuoren naisen elämästä juuri sellaisena kuin se on.

Ten Percent / Amazon Prime / edit.28.4.

Brittiversio mainiosta Call My Agent! -ranskalaiskomediasta. Tässäkin nähdään tosielämän näyttelijätähtiä esittämässä fiktiivisiä itsejään pompottelemassa agenttejaan. Mukana on muun muassa Helena Bonham Carter.

The Time Traveler’s Wife / HBO Max / 16.5.

Audrey Niffeneggerin vuonna 2003 julkaistusta bestsellerista on jo tehty leffa, nyt on tulossa sarjakin. Vuoden 2006 leffassa Henry DeTamblena ja Clare Abshirena nähtiin Eric Bana ja  Rachel McAdams, HBO:n sarjassa rooleihin hyppäävät Theo James ja Rose Leslie. Romanssia mutkistaa Henryn aikamatkustuskyvyt.

The Last of Us / HBO / edit. vasta 2023

Samannimiseen videopeliin pohjautuva sarja post-apokalyptisestä maailmasta, jossa tyttärensä menettäneen Joelin (Pedro Pascal) pitää saattaa teinityttö Ellie (Bella Ramsey) läpi vaaroja kuvisevan Yhdysvaltain mantereen.

The Idol / HBO / 2022-2023?

Muusikko The Weekndin eli Abel Tesfayen luomassa draamassa self-help guru (The Weeknd) johtaa kulttia, johon liittyy Lily-Rose Deppin esittämä poptähti.

The First Lady / Showtime / 17.4. / edit. Suomessa Paramount+

Antologiasarja Yhdysvaltojen kolmesta vaikutusvaltaisesta ensimmäisestä naisesta: Michelle Obamasta (sarjassa Viola Davis), Betty Fordista (Michelle Pfeiffer) ja Eleanor Rooseveltista (Gillian Anderson).

The Curse / Showtime / ?

Lisää leffatähtiä! Emma Stone on pääosassa Showtimen komediassa vasta-avioituneesta pariskunnasta, jonka onnea häiritsee oletettu kirous. Sarjan luojat Nathan Fielder ja Benny Safdie nähdään myös rooleissa.

The Essex Serpent / Apple TV+ / 13.5.

Sarah Perryn samannimiseen, Viktorian ajan Englantiin sijoittuvaan romaaniin pohjautuvassa sarjassa Claire Danes esittää Coraa, ”a woman relishing her recent freedom from an abusive husband, who moves from London to a small village in Essex and becomes intrigued by the idea that it might be haunted by a mythological sea serpent”. Mukana myös muun muassa Tom Hiddleston.

Suspicion / Apple TV+ / 4.2.

Mysteerijännärin aika! Five ordinary Brits are accused of kidnapping the son of  a prominent US media mogul. They embark on a desperate race against time to prove their innocense, but will anyone believe them – and are they telling the truth, kuvailee Apple TV+. Sarja on englanninkielinen versio israelilaissarjasta False Flag. Pääosassa Uma Thurman.

Severance / Apple TV+ / 18.2.

Johan Apple plussa nyt panostaa jännäreihin. Ben Stillerin ohjaama ja tuottama Severance kertoo Lumon Industries -firmasta, jossa työntekijöiden muistia peukaloidaan. Set at Lumon Industries, where a ”severance” program is used to separate the non-work memories of their employees from their work memories. Ei kuulosta kaikkein hauskimmalta, mutta pääosassa on Adam Scott. Jota tietysti rakastan, koska – tiedättehän – Parks and Rec.

A League of Their Own / Amazon Prime / ?

Sarjaversio vuoden 1992 samannimisestä Penny Marshallin hittileffasta. Sarjan ovat käsikirjoittaneet ja luoneet Will Graham ja Abbi Jacobson. Jälkimmäinen, Broad Citystä tuttu näyttelijä myös tähdittää sarjaa yhdessä mm. Chanté Adamsin ja D’Arcy Cardenin kanssa.

Leffan tavoin sarja sijoittuu 1940-luvulle ja kertoo naisten oman baseballjoukkueen perustamisesta. Hahmot ja tarinat ovat kuitenkin uusia.

Daisy Jones & the Six / Amazon Prime/ ?

Taylor Jenkins Reidin samannimiseen kirjaan pohjautuva 10-jaksoinen sarja sijoittuu 1970-luvulle ja kertoo kuvitteellisen rockbändin tarinan. Nimiroolissa nähdään rockin kuninkaalliseen sukuun kuuluva Riley Keough. Mukana myös mm. Camila MorroneSam Claflin ja Suki Waterhouse.

All or Nothing: Arsenal / Amazon Prime / ?

Okei, oma lehmä ojassa. Eikä periaatteessa ole edes uutuussarja, Amazon Primen All or Nothing -urheiludokkarisarjoja on tehty jo ties kuinka monesta seurasta. Mutta nyt sellainen tehdään rakkaasta Arsenalistani! #COYG!! Pitäähän se mainita. Mullahan on tässä nyt täysin punavalkoiset gooner-lasit päässä, joten sanomiseni eivät ole millään lailla objektiivisia… mutta tästähän luonnollisesti tulee kaikkein paras All or Nothing -kausi. Siis oikeasti!

Unohdetaan ne punavalkoiset lasit hetkeksi, Amazon tuntuu valinneen loistavan kauden mitä Arsenaliin tulee. Alkukauden katastrofi, kapteenikohu… mielenkiintoista päästä kulisseihin. Enkä nyt yhtään halua tyrkyttää suosikkijoukkuettani kenellekään (mitä minä höpisen, tietysti haluan), mutta on muuten sympaattisin Arsenalin pelaajajoukko vuosikausiin. Vahvaa suosikkijoukkuekamaa! En esimerkiksi muista milloin pelaaja on yhtä nopeasti löytänyt tiensä Arsenal-fanien sydämiin kuin maalivahti Aaron Ramsdale. Ja olen aika varma, että moni Arsenal-fani rakastaa Bukayo Sakaa ja Emile Smith-Rowea enemmän kuin… noh, enemmän kuin monia muita tuntemiaan ihmisiä.

Jees, siinä ne. Netflix-lista täällä.

PS. Vuoden 2021 uutuussarjalista – ja miten kävi:

 • Nine Perfect Strangers (Hulu+Amazon Prime): Aloitin, vihasin syvästi, lopetin.
 • Lord of the Rings (Amazon Prime): Ei nähtykään vielä 2021 vaan vasta 2022.
 • Walker (The CW): En ole nähnyt, mutta enpä ole kaivannutkaan. Uusittu kakkoskaudelle.
 • WandaVision (Disney+): Ilmeisen laadukas tapaus. Phase Fourin aloittaja.
 • Schmigadoon! (Apple TV+): Aloitin kerran, mutta en juuri silloin jaksanut musikaalimeininkejä. Voisin yrittää uudestaan.
 • Conversations with Friends (Hulu+BBC): 2022 (näillä näkymin), ei 2021.
 • Station Eleven (HBO Max): Ilmeisesti hyvä. En ole katsonut.
 • Ripley (Showtime): Tämä sarja on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Julkaisuaika edelleen hämärän peitossa.
 • Mare of Easttown (HBO): Toi Kate Winsletille palkintoja ja ylistystä. En ole vielä katsonut.
 • Lisey’s Story (Apple TV+): Noup, en ole nähnyt.
 • Scenes from a Marriage (HBO): Laadukas ja kehuttu, mutta en ole nähnyt.
 • The Nevers (HBO Max): Noup, en osaa sanoa mitään.
 • Superman & Lois (The CW, HBO Max): Yllättävän hyvä.
 • A League of Their Own (Amazon Prime): 2022
 • Daisy Jones & the Six (Amazon Prime): 2022
 • The Underground Railroad (Amazon Prime): Valtavan kehuttu. On omalla must see -listallani, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tarttua siihen.
 • The White Lotus (HBO): Kesän 2021 yllätyshitti. Olen sanonut, etten voinut sietää sarjaa – tämä on totta – mutta on silti katsottava kakkoskausi koska sitä tähdittää Aubrey Plaza.
 • Dopesick (Hulu+Disney+): Ilmeisen onnistunut, en ole nähnyt.
 • Clarice (CBS): Aloitin kerran ja katsoin ehkä kolme minuuttia.
 • The Dropout (Hulu+Disney+): 2022
 • The Sex Lives of College Girls (HBO Max): Tää oli mainio! Kiva, että tulee kakkoskausi.
 • Gossip Girl (HBO Max): No tuota…. ei tämä nyt vakuuttanut, mutta ehkä olin vain liian kiinni alkuperäisessä.
 • Pursuit of Love (BBC+Hulu): En ole nähnyt…. mutta alkaa itse asiassa Yle Areenassa 24.1. nimellä Rakkauden lumo.
 • Foundation (Apple TV+): Eos, en ole katsonut.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *