Soijapapuspagetti napoletana

Yksinkertiaisia, nopeita ja vehnättömiä pastoja osa 2/2:

napoletana.jpg

napoletana2.jpg

Toinen suosikkini simppeleistä pastakastikkeista on tietysti klassinen napoletana. Julkaisin ensimmäisen kerran versioni napoletana-kastikkeesta jo vuonna 2012 vanhan blogini puolella ja se pysyi yhtenä suosituimmista vuodesta toiseen. Vaikka tykkäänkin kokkailla kaikenlaisia ruokia, ovat yksinkertaiset ja maukkaat arkipastareseptit korvaamattomassa arvossa lapsiperheessämme. Tällä kertaa käytin pastana teeman mukaisesti Ruohonjuuresta ostamaani Explore Asian soijapapuspagettia.

Mutta kuten edelliseen ohjeeseenkin kirjoitin, tämä soveltuu loistavasti myös sen ihan tavallisen pastan kanssa.

soijapapuspagetti.jpg

 

Soijapapuspagetti napoletana | 2 aikuista + 2 lasta

  • 200 g soijapavuista tehtyä spagettia
  • 1 tlk kokonaisia kuorettomia tomaatteja mehussaan
  • 1 puska tuoretta basilikaa
  • 1½ punasipulia
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria
  • suolaa

     

napoletana3.jpg

Kuullota punasipulisilppua voissa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Murskaa kokonaiset tölkkitomaatit pienemmäksi kulhossa painelemalla tai saksimalla – miten vain haluat. Lisää tomaatit sipulisilpun joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Anna hautua kannen alla vartin verran. Lisää lopuksi nypitty basilika ja anna kastikkeen jäähtyä. Soseuta helahoito sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuumenna vielä pannulla kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä spagetti al denteksi paketin ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Yhdistä kastikkeen kanssa ja tarjoile välittömästi. Pinnalle voi lisätä halutessaan myös vastaraastettua parmesaania.

napoletana5.jpg

Luin joskus jostain, että italialaisille lapsille napoletana on sama kuin suomalaisille lapsille kalapuikot. Arkista, mutta hyvää. Sellaista, jota lapsi haluaisi syödä jokaisena päivänä viikossa. Lisään aikuisten annoksien päälle yleensä vielä reilusti toisesta basilikapuskasta leikkaamaani yrttisilppua, sillä sitähän ei voi olla koskaan liikaa.

napoletana6.jpg

napoletana1.jpg

Nautinnollista keskiviikkoa!

koti ruoka-ja-juoma

Alfredo papupastalla

Yksinkertiaisia, nopeita ja vehnättömiä pastoja osa 1/2:

papupastaalfredo4.jpgTällä viikolla meidän kotitaloudessa ollaan aivan sairaan yksinkertaisen, mutta hyvän ruoan äärellä. Meinasin haljeta, kun löysin eräänä päivänä Ruohonjuuresta papupastaaoi kyllä. Pavuista tehtyä pastaa eikä vehnää lainkaan. Sorttejakin löytyi jos jonkinmoista. Kuinka mahtavaa. Ensimmäisenä papupastan kanssa kokeiluun pääsi klassinen all’alfredo -kastike; voita, kermaa ja parmesaania. Tarina kertoo, että pastan on aikoinaan kehittänyt roomalainen ravintoloitsija Alfredo Di Lelio vaimolleen, joka menetti ruokahalunsa raskauden aikana. Tarkoituksenaan tehdä ruokaa, joka olisi vastustamattoman hyvää.

papupastaalfredo9.jpg

papupastaalfredo.jpg

 

Papupasta all’Alfredo | 2 aikuista + 2 lasta

  • 200 g Edamame-pavuista tehtyä spagettia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl parmesaania
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria
  • suolaa

     

papupastaalfredo8.jpg

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja raastettu parmesaani. Anna keihahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä hyvin miedolle lämmölle odottamaan pastan keittymistä.

Yhdistä paketin ohjeen mukaan al denteksi valmistettu papupasta ja kerma-juustoseos. Tarjoile välittömästi.

papupastaalfredo6.jpg

Heitin pastan joukkoon vielä ennen tarjoilua pöydällä notkuneen vehnäoraksen jämät. Ne toivat vähän piristystä muuten vähä valjun näköiseen annokseen. Tätä voi myös tietenkin tehdä ihan tavallisen pastan kanssa. Esimerkiksi tuoretagliatelle sopii kastikkeen kanssa loistavasti.

papupastaalfredo3.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma