Tonnikala–mozzarellapasta

Helppoja arkipastoja mozzarellasta osa 2/2:

tonnomozza4.jpg

tonnomozza6.jpg

Tonnikala-mozzarellapasta on yksi Antin suosikkipastoista, vaikka muuten säilyketonnikala ei oikein saa miestäni syttymään. Tämä resepti oli esillä vanhassa blogissanikin, mutta silloin olin niin nälkäinen, että annoksesta jäi persilja uupumaan kokonaan, kun hätäpäissäni kiirehdin sitä syömään. Huonon kuvankin taisin ottaa siitä käsi täristen sohvanreunalta enkä usko, että pasta pääsi ihan oikeuksiinsa.

tonnomozza2.jpg

mozzarella1.jpg

 

Tonnikalamozzarellapasta | 4 henkilölle

  • 500 g penne rigatea
  • 1½ prk tonnikalaa öljyssä
  • 125 g pallo (puhvelin)mozzarellaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tuuhea puska persiljaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
     

Valuta tonnikaloista enimmät öljyt pois ja nakkaa pannulle kapristen kanssa hetkeksi kuumenemaan – varo ruskistamasta. Kuutioi mozzarellapallo ja jätä odottamaan. Keitä pennet pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessävaluta ja yhdistä tonnikalan kanssa. Silppua joukkoon runsaasti persiljaa sekä lusikallinen hyvää oliiviöljyä. Lisää kuutioitu mozzarella vasta viimeisenä juuri ennen tarjoilua. Mausta mustapippurilla.

tonnomozza5.jpg

tonnomozza1.jpg

Toinen tunnetumpi yhdistelmä tonnikalasta ja kapriksista on tietysti vitello tonnato – Piemonten alueen klassikkoherkku, jossa valkoviinissä keitetty ja ohuesti siivutettu vasikanliha tarjoillaan tonnikalasta, majoneesista, sitruunasta, oliiviöljystä sekä kapriksista tehdyn kastikkeen kanssa. Annos on yksi ikuisia suosikkejani, ja aina joskus vitello tonaatto -hampaan kolottaessa käyn nauttimassa yhden Kaisaniemen Vapianossa. Se löytyy alkuruokalistalta, mutta on reilun kokoinen ja ehdottomasti hintansa väärti.

tonnomozza3.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Tomaattinen inkivääri–mozzarellapasta

Helppoja arkipastoja mozzarellasta osa 1/2:

inkivääripasta1.jpg

Rakastan pastaa. Olen rakastanut sitä lapsuudestani lähtien ja välillä elänyt viikkokausia pelkän makaronin ja Oivariinin voimalla. Voin myös avoimesti kertoa, että meidän perheessämme syödään pastaa viikottain, niin arkena kuin juhlanakin  eikä muuten olla ylipainoisia yksikään. Parhaimmillaan pasta on hyvin yksinkertainen, mutta maukas ateria. Tällöin se ei saa olla ylikeitetty, alisuolattu ja -maustettu tahi ylimäärin kastikkeessa uitettu. Pastan ja kastikkeen tulee olla myös sekoitettuina toisiinsa ennen lautaselle annostelua.

inkivääripasta2.jpg

Koska syömme pastaa niin usein, yritän varioidan vanhoja reseptejä ja kehitellä uusia lähes viikottain. Jään yleensä koukkuun johonkin raaka-aineeseen, jota sitten lisäilen kaikkiin ruokiin aina oman aikani kunnes kyllästyn tai innostun taas jostain uudesta. Yksi tämänlainen viime kuukausien suosikki on ollut mozzarella.

Mozzarella toimii erittäin hyvin erilaisten pastojen kanssa ja sen vuoksi ajattelin jakaa omat suosikki mozzarellapastareseptini. Tässä ensimmäisessä ehkä vähän yllättäväkin liitto, mozzarella ja inkivääri, tasapainottavat toisinaan herkullisesti; mozzarellan pehmeä maku taittaa inkiväärin terävyyttä ja luovat yhdessä hyvin mielenkiintoisen makuyhdistelmän.

mozzarella.jpg

inkivääripasta5.jpg

tytöttammikuu2.jpg

Uusi vuosi on tuonut jo paljon iloa; antikarppisten viimeinenkin vilja-allergia on selätetty. Arrivederci Riisimakaroonit & Co.
 

Tomaattinen inkiväärimozzarellapasta | 4 henkilölle

  • 500 g spagettia
  • 2–3 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
  • 125 g pallo (puhvelin)mozzarellaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 puska basilikaa
  • 1 puska persiljaa
  • 1 tl chilihiutaleita
  • mustapippuria
  • suolaa
     

Pilko kokonaiset tölkkitomaatit kulhossa pienemmiksi. Silppua valkosipuli ja freesaa oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti – varo ruskistamasta. Lisää pannulle tomaatit ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Lisää haudutettuun tomaattikastikkeeseen kevyesti revityt basilikat, persiljasilppua, inkivääri sekä chilihiutaleet. Anna makujen yhdistyä hetken ajan, muttei liian kauaa – mausta suolalla ja mustapippurilla. Yhdistä kastike pastan kanssa ja kuutioi mozzarellapallo joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

inkivääripasta4.jpg

Suosittelen aina lisäämään mozzarellan pastaan vasta juuri ennen tarjoilua, jottei se ehdi sulamaan ja sitkistymään – joskus lisään sen vasta lautasella. Pastaa syödessä tykkään myös joskus napsia esimerkiksi oliiveja tai pähkinöitä samalla. Patonki tai muu vastaava leipä tuntuu usein liian raskaalta.

inkivääripasta3.jpg

oliivit.jpg

P.s. Kiistatta parhaita oliiveja ovat aina ne kaikista vähäsuolaisimmat. Jättäkää muut suosiolla hyllyjä koristamaan!

 

Koti Ruoka ja juoma