Kokeilin ketodieettiä uudelleen

Kirjoitin Aikaisemmin ketodieetti kokemuksistani sekä hieman neuvoja sen noudattamiseen. Tulokset olivat kuitenkin vähän niin ja näin, joten totetesin että dieetti ei välttämättä sovi aivan täysin minulle

Päädyin kuitenkin jostain syystä lukemaan aiheesta uudelleen entistä tarkemmin ja huomasin monia jotka saivat ketoosi laihdutuksella hyviä tuloksia. Pitäisikö kokeilla vielä uudelleen?

Laihdutus ei tavoitteena

Harrastan aktiivisesti niin juoksua kuin voimaharjoittelua, olen toisin sanoen siis hyvässä kunnossa, ketoosin tavoite ei ole koskaan ollut itselläni laihtuminen, vaan sen muut hyödyt, kuten parempi keskittymiskyky ja energisempi olo.

Useiden tutkimusten mukaan laadukkaat rasvat ovat myös huomattavasti höttöhiilareita terveellisempiä. En kuitenkaan ole lääkäri, joten en uskalla tähän ottaa virallista kantaa.

Moni Ketodieetti sopii voimaharjoittelijalle, kunhan antaa kehon ensin tottua siihen, eikä lähde huhkimaan liikaa.

Uusi ketodieetti kokeilu

Tällä kertaa varmistin että takuulla onnistun. Heitin aluksi kaapeista kaikki ylimääräiset hiilarit pois, jottei niitä tulisi vahingossa naposteltua ja näin tuhottua dieettiä. Ostin myös kaupasta suositeltua MCT öljyä, joka käsittääkseni auttaa pääsemään ketoosiin.

Kuten aikaisemminkin, ketoosi tuntui haastavalta. Pääsin kuitenkin 2 päivän vesipaaston avulla vaikeimmasta yli. Vesipaaston aikana join vain vettä, johon lisäsin suolaa sekä magnesiumia.

Cheattipäivä paljasti hyödyt

Dieetin aikana en taaskaan huomannut kummempia hyötyjä, joten ratkesin pieneen herkutteluun. Herkuttelun jälkeen oli luvassa treeni, ja huomasin motivaation puuttuvan täysin. Tosin sanoen, ketoosissa treenien suorittaminen ja motivaatio tuntui olevan korkeammalla

Hiilarit väsytti

Pidemmän kokeilun jälkeen huomasin aina lisätessäni hiilareita niiden aiheuttaman väsymyksen. ketoosissa ollessani olin vielä illallakin virkeä, mutta hiilihydraattia (etenkin sokeria) syödessäni huomasin väsymyksen tulevan aikaisemmin. Oikeastaan tuntui ettei iltaisin motivaatio riitä muuta kuin sängyssä makaamiseen ja leffojen katseluun. Voi tietenkin olla, ettei cheattipäivät ihan sopineet mulle.

Sokerista odotettua helpompi päästä eroon

Sokerisia herkkuja

Pidin aikaisemmin sokerista eroonpääsyä erittäin haastavana, mutta nyt kun noudatin ketoa todella tarkasti, niin etten syönyt tippaakaan puhdasta sokeria huomasin siitä ylitse pääsemisen odotettua helpommaksi. En olisi aikaisemmin saattanut edes kuvitella juovani kahvia tai teetä ilman sokeri, ne maistuivat jotenkin laimealta ilman sitä. Reilun viikon jälkeen en kuitenkaan kaivannut sokeria kahviini enää ollenkaan.

Sokeri on muutenkin erittäin haitallista, vaikka sen riskit tiedostetaan on siitä eroonpääseminen useilla haastavaa. Oikeastaan mitä enemmän aiheesta lukee, sitä tarkemmin tulee miettineeksi että miksi sokeri on edes laillista.

Majoneesissa yllätys

Huomasin lätränneeni ruokiin ketodieetin aikana huoletta majoneesiä, vaikka siinä onkin käytönnössä ”pahaa rasvaa”. Yllättävämpää olikin sen sisältämä sokeri, esimerkiksi auran kurkkumajeesissa oli puhdasta sokeria 16g/100g!

hyvinvointi liikunta hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *