Aikuisten triathlonryhmä aloittaa Pirkkalassa syyskuussa

PUHTI triathlonryhmä aikuisille alkaa syyskuussa. Pirkanmaalla Pirkkalassa. Tässä tekstissä käsitellään eniten aloittelijoita, mutta mikäli olet jo harrastanut niin tervetuloa mukaan meidän toiseen triathlonryhmään jossa on kauemmin harrastaneita jokainen omalla tavoitteellansa.

Kuka voi osallistua?

Jos haluat aloittaa triathlonharrastuksen tai jos harrastat jo ja kaipaat valmiiksi suunniteltua kehittävää treeniohjelmaa sekä yhteistreenejä niin PUHTI triathlonryhmä on sinulle. Aloittelijoille alkaa oma ryhmä ja mikäli olet jo kauemmin harrastanut niin silloin tulet meidän toiseen triathlonryhmään. Eli PUHTI triathlonryhmiä on kaksi, on aiemmin harrastaneet ja on aloittelijat.

Voit tulla mukaan ja pitää tulla sellaisena kuin olet. Etukäteen ei tarvitse treenata  jotta voi osallistua ryhmään, ei myöskään tarvitse laihduttaa vaan olet juuri oma itsesi. Triathlon sopii harrastuksena kaikille jotka haluavat liikkua ja kasvattaa kuntoa, pysyä kunnossa. Hieman auttaa, jos yrität olla jännittämättä liikaa sillä jännität aivan turhaan. Hyvin se lähtee menemään, triathlonharrastus.

Tämä harrastus sopii kaiken ikäisille. Meillä on nyt mukana aikuisia monelta vuosikymmeneltä.

Mitä pitää osata?

Tarvitsee osata olla oma itsensä. Kiinnostus harrastukseen riittää, ei tarvitse olla valmis triathlonisti osallistuakseen aloittelijoiden ryhmään. Nimenomaan tämä ryhmä on sellainen johon ovat tervetulleita uudet lajin harrastajat. Voit olla liikkunut enemmän tai vähemmän, mukaan pääset ja mukana pysyt joka tapauksessa. Taidot ja tiedot triahlonharrastusta ajatellen kehittyvät kuukausien kuluessa. Jokaisen liikuntatausta huomioidaan ja vaikka ryhmä onkin niin harrastus on kuitenkin  yksilöharrastus eli itselle tätä tehdään ja varmasti löytyy se sopiva määrä ja tapa treenata.

Treenitavarat

Aluksi riittää kun sinulla on uikkarit, uimalakki ja -lasit, pyörä ja pyöräilykypärä, juoksutossut.

Kesää 2020 varten märkäpuvun hankinta on suositeltavaa sillä kesän uintitreenit tapahtuvat avovedessä, hankinnan ajankohta on viimeistään touko-kesäkuussa 2019. Tähän opastetaan kyllä eli yksin et jää sen asian kanssa.

Uinti

Jos vapaauinti ei suju niin uimaan opetetaan. Meillä on oma uintivuoro Ylöjärven uimahallissa ja uinnin alkuun pääsee hyvin siellä, opetamme. Lisäksi käyt itse harjoittelemassa oppimaasi kerran viikossa. Lupaan, että kun syksyllä aloitetaan niin ensi kesänä uit aivan hyvää vapaauintia niin uimahallissa kuin avovedessäkin. Näin on käynyt viime syksynä PUHTI triathlonryhmässä aloittaneille. Vielä mainitsen, että uinti on se yleisin kompastuskivi miksi ei uskalleta triathlonharrastusta aloittaa vaikka haluttaisiin. Sitä on turha pelätä, uinnin oppii siinä missä oppii sauvakävelyn tai jumppaamisen, se ei ole sen kummempaa vaikka kovin tekninen laji onkin.

Jos taas vapaauinti sujuu niin hyvä, pääset heti kiinni uintitreeneihin.

Pyörä

Pyörä voi olla maantiepyörä, maastopyörä, triathlonpyörä, cyclocross, tai mikä vain. Varsinkin aluksi käy vaikka mummopyörä, mutta toki harrastuksen edetessä maantie- tai triathlonpyörästä on eniten iloa ja sen verran osaan sanoa, että varmasti alkaa tehdä mieli hankkia maantie-, cyclocross- tai triathlonpyörää. Mutta esim. maastopyörällä voit myös harrastaa aivan täysillä ja jos ei innosta hankkia toisenlaista pyörää niin ei haittaa, triathlonia voi harrastaa silti.

Kypärä päässä aina pyöräillessä, näin kuuluu olla ja annetaan hyvää asiallista kuvaa harrastuksesta. Ennen kaikkea kypärä on päässä oman turvallisuuden vuoksi.

Juoksu

Hyvät juoksutossut ja asianmukaiset juoksuvaatteet niin se on siinä. Juoksuun kuten muihinkin lajeihin saat jatkuvaa opastusta ja jos juoksu ei vielä suju niin se ei haittaa, tässäkin lähdetään liikkeelle jokaisen omasta tasosta eli jokainen harrastaja huomioidaan yksilönä ja silloin saa juuri ne itselle parhaiten sopivat ohjeet ja treenit.

Treeniohjelma

Saat joka kuukausi sähköpostiisi päiväkohtaisen treeniohjelman jossa on kerrottu tarkalleen jokainen treeni. Tehdääkö se kevyenä vai onko reippaampaa, kesto tms. Treeniohjelmassa treenipäiviä / treenikertoja on noin 5, treenitunteja tulee sopivasti ja ohjelma mahdollistaa juuri sinulle sopivan treenimäärän. Tarkoitus on löytää kuukausien kuluessa sinulle sopiva määrä ja tapa treenata.

Yhteistreenit

Yhteistreenejä PUHTI triathlonryhmällä on 1–2 kertaa viikossa, joskus saattaa olla enemmänkin. Syksyllä yhteistreenit esim. juoksu tapahtuu ulkona ja saatamme käydä myös Mustavuorta nousemassa ylös (kävellen). Yhteistreenit ovat pääosin Pirkkalassa, mutta jonkin verran myös Tampereella tai Nokialla. Talvella yhteistreenit ovat esim. Pirkkahallissa jossa juostaan ja pyöräilläänkin. Mikäli sinulla on maantie-, triathlon-, tai cyclocross-pyörä niin suosittelen harjoitusvastuksen hankkimista (opastamme) jolloin pyöräily sisällä paikallaan onnistuu. Mikäli sellaisen hankinta ei ole ajankohtaista niin pyörätreenit järjestyvät silti, ei hätää. Ajan kanssa kehitytään ja hankitaan varusteita.

Jos yhteistreeniin ei pääse niin aina saa omatoimisen treenin tilalle.

Et ole yksin

PUHTI triathlonryhmässä et jää asioiden kanssa yksin vaan kaikkeen opastetaan ja informaatiota tulee paljon, saat tietää miksi mitäkin tehdään ja mitä se kehittää. Opit oikeat lajitekniikata ja kauden aikana sinusta tulee oikein hyvä triathlonharrastaja.

2020

PUHTI triathlonryhmän treeniohjelma on nousujohteinen alkaen syksyn peruskestävyysharjoittelukaudesta. Talven jälkeen kesää kohti treenit muuttavat muotoaan ja mukaan tulee enemmän reippaampia vauhtikestävyystreenejä. Tavoitteena on olla hyvässä kestävyyskunnossa kesällä 2020 ja ajatuksena on, että mahdollisimman moni PUHTI triathlonryhmäläinen osallistuu heinäkuun 2020 Kangasala-triathloniin. Siellä on matkoja lyhyestä pidempään (info kisan nettisivuille tulee syksyn aikana). Osallistumien ei kuitenkaan ole pakollista vaan voit tehdä esim. omatoimisen triathonharjoituksen jos kisa ei jostain syystä nappaa. Tämän päätöksen voi tehdä kauden aikana vaikka vasta keväällä. Jos innostuu niin useampaankin triathlontapahtumaan kannattaa kesän aikana osallistua ja voidaan tehdä suunnitelma yhdessä.

Lue viime syksynä aloittaneiden Ullan ja Susannan kisaraportit:

Kangasala Triathlon 14.7.2019. PUHTI triathlonryhmässä harjoittelevan Ullan kisaraportti.

Maisema-Triathlon 21.7.2019. PUHTI triathlonryhmässä harjoittelevan Susannan kisaraportti.

Hinta

85 € / kk sis. alv. Sitoudut kuukaudeksi kerrallaan eli jos huomaat, että harrastus ei sovi sinulle tai et jostain muusta syystä halua olla mukana niin ilmoitat vain, seuraavaa kuukautta ei tarvitse maksaa.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan jo nyt, näin ehdit infotilaisuuteen joka on 18.8.2020. Infotilaisuudessa käsitellään PUHTI triathlonryhnmän asioita laajasti ja siellä oltuasi jännität vähemmän ja odotat innolla syyskuun alkua.

Kyselyt ja ilmoittautumiset:

puhtivalmentaja@gmail.com tai 040 5819 145 Jaana Sjöblom

www.puhtivalmennus.com

PUHTI triathlonryhmä aloittelijoille alkaa Pirkkalassa.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *