Miten treeniviikkoni meni?

Aiemmassa postauksessani kerroin treenisuunnitelmani viime viikolle. No miten sitten suunniteltu sujui, oliko kuin puoliksi tehty?

Liikuntaviikko meni aika lailla suunnitelmien mukaan, pari juoksua lyheni 5–10 minuuttia ja neljäs uintikerta jäi viikosta pois. Jossain vaiheessa päätin, että pyrin käymään uimassa neljästi viikossa, mutta se on osoittautunut tosi haasteelliseksi. Liian vaivalloista rampata uimahallissa näin usein joten luovutan ja jatkan kolmella uintikerralla. Ei oo sama asia kuin neljä kertaa, mutta koska muitakin lajeja on treenattava niin tällä mennään.

Treenituntien määrä viime viikolla on täysin normaali itselleni, reilu 9. Yleensä liikuntaan käyttämäni viikkotunnit heittelevät 6–12 välillä ja näin olen treenannut jo vuosia.Tykkään liikkua paljon ja olen hyvin onnistunut saamaan triathlonharjoitteluni sopimaan elämääni. Viime vuodet harjoittelin  täyden matkan triathlonkisaa varten jotka olen mennyt Finntriathlon Tahkolla, SM-täysmatka Lahdessa ja Challenge Poznan Puolassa. Tänä vuonna meikäläistä ei täydellä matkalla nähdä, mutta lyhemmillä kylläkin.

Viikon haastavin treeni oli tiistain juoksumattojuoksu joka sisälsi 16x30sek lähes täysi 30sek palautuksella. Siinä oli juoksumaton nappuloitten painelua vähän väliä ja voinette kuvitella mikä hiki tuli kun sisällä juoksi. Oli kiva, mutta samalla haastava. 🙂

Kolmesta juoksusta kaksi tein matolla ja yhden eli sunnuntain juoksun juoksin ulkona ja ai että nämä kelit ovat todellisia juoksukelejä. Kaiken lisäksi pk-vauhtinen juoksu meni hienosti, kävin koko pk-sykealueen läpi juoksun aikana. Joka kilometri muutin hieman sykettä ja sykealue välillä 125–155 tuli käytyä läpi.Treeni oli erittäin kehittävä.

Pk-lenkin sykekäyrä näyttää tältä:

Tällä viikolla taas uudet treenit jotka aloitin tänään uinnilla ja pyöräilyllä.

hyvinvointi liikunta
Kommentit (2)
  1. Heips, miten siun raudanpuuteasia on mennyt?

    1. Moikka. Alkuvuodesta mitattu ja seuraavan kerran toukokuussa. Olen popsinut rautaa edelleen isompaa annosta kuin purkin kyljessä lukee ja olo on taas parantunut ja treeni maistuu. Uskon, että tästä tokenen, tunnen sen. Todella mukava kun se älytön nukkumisen tarve on nyt kokonaan poissa. Se on ollut viimeisimpiä oireita jotka ovat kadonneet ja se on ollut myös se kaikista häiritsevin oire tällä raudanpuutematkalla.

      Mutta kerron asiasta taas kunhan olen käynyt mittauttamassa ferritiinin + muut asiaan liittyvät arvot.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *