Mustaherukka-limejuustokakku kookoksesta

Parisen viikkoa sitten, tai ehkä kolme, testasin raakakakkureseptiä, joka osoittautui herkulliseksi, helpoksi ja kermaisaksi – siis juuri sellaiseksi, millainen kunnollisen juustokakun kuuluukin olla. Potiessani eroahdistusta Cafe Kokkoon päädyin tänäkin viikonloppuna leipomaan raakakakun. Kaupasta ostin kuitenkin osin vääriä aineksia ja kun lähin ruokakauppa on jossain kuuden kilometrin päässä, päätin varioida reseptiä – ja sehän toimi!

14199533_10154536359656155_5426081862842719997_n.jpg

Mustaherukka-limejuustokakku 

Pohja:

1 1/4 dl cashewpähkinöitä

2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita

2 1/2 dl pehmeitä taateleita (kivettömiä)

pari rkl maapähkinävoita tai pari rkl suolattuja maapähkinöitä

noin 2 rkl raakakaakaota (sen verran että taikina saa väriä)

1 rkl vaahterasiirappia

1/2 tl kanelia

(ripaus suolaa)

Täyte:

2 1/2 dl cashewpähkinöitä (liotettuna yön yli tai 2 tuntia kuumassa vedessä)

400 ml tölkki kookosmaitoa kylmässä säilytettynä, käytetään vain jähmettynyt kermaosa

1/2 dl vaahterasiirappia

1 limen mehu

1 tl vanilijajauhetta tai -uutetta

Päälle:

1 1/2 dl jäisiä mustaherukoita

1-2 rkl vaahterasiirappia

ripaus kanelia

ripaus vanilijajauhetta

Ohje: (muista laittaa kookosmaito kylmään ajoissa ja liottaa cashewt!), vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (noin 20 cm halkaisija), laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja sekoita kunnes taikina on jotakuinkin tasaisen oloista ja väristä (taikina saa jäädä rouheiseksi, ei ole niin tarkkaan, tulee vain kiva suutuntuma jos vähän rouheinen), painele taikina irtopohjavuuan pohjalle niin, että taikinaa nousee vähän myös vuuan reunoille. Jos taikina tuntuu kuivalta, ripottele pinnalle vähän kylmää vettä. Laita taputeltu pohja pakastimeen odottamaan hetkeksi.

Lisää liotetut cashew, limen mehu, vaahterasiirappi ja vanilijajauhe blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lusikoi kookosmaidon kerma kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi ”kermavaahdoksi”, yhdistä cashewtahna ja kookoskermavaahto samaan kulhoon ja sekoita kevyesti sekaisin (älä enää vatkaa tai sekoita voimakkaasti), hae pohja pakastimesta ja levitä täyte pohjan päälle tasaisesti.

Mittaa mustaherukat blenderiin vanilijajauheen ja vaahterasiirapin kera ja sekoita tasaiseksi, lusikoi mustaherukkatäyte kookostäytteen päälle kevyesti. Jos haluat kakkuun kuvioita, voit tehdä niitä terävän veitsen avulla kakun pintaan, jolloin eriväriset täytteet sekoittuvat keskenään.

Laita valmis kakku pakastimeen noin 2-3 tunniksi, kärsivällisyys palkitaan. 

Älä myöskään hämäänny siitä, että tämä kakku on raakakakku eikä sisällä edes sokeria – pohja on tuhti ja kinuskinen, täyte täyteläinen ja kermainen!

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Vegaaniset monen marjan muffinssit

Halusin monena päivänä syödä kirsikoita. Kirsikkapiirakka vanilijavaahdolla! Ei sittenkään, vaan brunssikutsu ja..

13909135_10154467013346155_6788938240161742776_o.jpg

Valkosuklaiset monen marjan muffinssit (noin 16 kpl)

2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja

1 dl mantelijauhoja

1 dl ruokosokeria tai intiaanisokeria

reilu luraus vaahterasiirappia

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa

ripaus kardemummaa

2 dl mantelimaitoa (tai jotakin toista kasvimaitoa)

1/2 dl kasviöljyä (käytin miedon makuista oliiviöljyä)

noin 3 dl (ainakin!) erilaisia tuoreita tai jäisiä marjoja (punaherukoita- ja mustaherukoita, kirsikkaa, vadelmia..)

1-2 pkt vegaanista valkosuklaata (esim. iChochin White Vanilla)

Ohje: lämmitä uuni 200°. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita, lisää joukkoon kevyesti sekoittaen mantelimaito ja kasviöljy. Nostele sekaan marjat ja rouheiksi paloiksi pilkottu valkosuklaa – säästä osa valkosuklaasta muffinssien päälle ripoteltavaksi. 

Kun taikina on valmis, nostele reipas ruokalusikallinen pieniin muffinssivuokiin ja lisää päälle valkosuklaan paloja. Vuuat on hyvä täyttää noin 2/3. 

Paista uunissa keskitasolla noin 25-30 min tai kunnes muffinssien pinta on kullanruskea. 

13996272_10154468550421155_2661316852275889533_o.jpg

(Herkuttele ja syö pari liian monta..)

Koti Ruoka ja juoma DIY