Mustapapuquesadillat
Alkuperäinen vegaaninen resepti löytyy ihanaisen Chocochilin sivuilta, minä kokkailin mukaellun vegetaarisen version..
Tykkään limestä ja avokadosta ja korianterista ja.. (jos ei joku ole aiemmin huomannut)
Huomasin herkullisen mustapapureseptin jo muutama viikko sitten mutten ole saanut aikaiseksi sitä kokkailla. Perjantai-illan tapetointi vaihtuikin eilen (perjantai-illan uupumuksesta johtuen) herkkuiltapalan kokkailuksi.
Quesadilloihin tarvitset:
maissitortilloja (en millään jaksanut töiden jälkeen vatkailla tacotaikinaa, siispä käytin gluteenittomia valmiita maissitortilloja tässä)
2 prk mustapapuja (GoGreen)
kevätsipulia varsineen (maun mukaan)
2-3 avokadoa
2-3 limen mehu
puoli palloa mozzarellaa (vaalea cheddar sopisi varmasti myös)
1 tl juustokuminaa
2-3 valkosipulinkynttä
1 keltainen sipuli (tarkemmin mietittynä, punasipuli sopisi ehkä paremmin..)
1 vihreä chili
jalapenoja
yrttisuolaa
mustapippuria&suolaa myllystä
ruukku tuoretta korianteria
oliiviöljyä paistamiseen
lisukkeeksi creme fraichea
Ohje: kuori ja pilko sipulit, murskaa valkosipulit. Pilko vihreä chili ja jalapenot. Valuta ja huuhtele pavut. Kuumenna pannu ja kuullota sipulit, lisää joukkoon pavut ja muut, kypsennä. Mausta yrttisuolalla, suolalla ja pippurilla sekä limellä.
Kun pavut kuumenevat, viipaloi kevätsipulit, kuori avokaadot ja kaavi ne syvälle lautaselle. Revi tuore korianteri pieneksi silpuksi. Sekoita ainekset keskenään, purista sekaan 2 limen mehu. Mausta juustokuminalla.
Kun sipulit ja pavut (ym) ovat kypsiä, kippaa seos lautaselle odottamaan.
Lisää kuumalle pannulle tilkka oliiviöljyä ja paista maissitortillaa molemmin puolin. Kun tortilla alkaa ruskistua, ota se pois pannulta ja lisää panniin toinen tortilla. Lusikoi pannulla olevan tortillan päälle papuseosta ja revi lisäksi mozzarellajuustoa (maun mukaan). Lisää päälle avokadoseosta ja ensimmäisenä paistettu tortilla kanneksi.
Kun juusto alkaa sulaa, quesadilla on valmis. Nosta quesadilla lautaselle, lusikoi päälle vielä avokadoseosta ja creme fraichea. Nautiskele!
Quesadillojen kanssa maisteltiin tuoreista mangoista tehtyä mangolassia (tällä Kadriinan ohjeella) – vähän sekoitettiin eri mantereiden ruokakulttuureita (ja hyvältä maistui)..
Herkullista viikonloppua kaikille!