Pastalaatikko purjolla
Purjo on raaka-aineena sillä listalla, jolta tulee kokkailtua melko harvoin. Anopin ohjeen mukainen pastalaatikko on kuitenkin ruoka, josta purjoa en jättäisi pois.
Purjo / pasta / yrtit
Pastalaatikko
200 g gluteenitonta pastaa (tagliatellea tai lasagnettea)
1 dl tummaa soijarouhetta (liotettuna)
3 porkkanaa
1 keskikokoinen purjo
1 iso keltainen sipuli
2 paprikaa
2-3 valkosipulinkynttä
5 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
Koskenlaskija -sulatejuustoa (maun mukaan)
mustapippuria & suolaa myllystä
ripaus paprikajauhetta
luomukasvisliemijauhetta
tuoreita yrttejä (esim. oreganoa, basilikaa, ruohosipulia)
(vaaleaa Maizenaa)
Ohje: viipaloi purjo, paprikat ja sipulit, suikaloi porkkanat juustohöylällä. Laita pastan keitinvesi kiehumaan, kuumenna kasari ja ruskista liotettu ja valutettu soijarouhe. Lisää kasvikset kasariin ja kuullota oliiviöljyssä. Keitä pastaa noin puolet sen keitinajasta niin, että pasta jää puoliraa´aksi.
Kun kasvikset ovat kypsiä, mutta edelleen mukavan rapsakoita, lisää kasariin vesi, kiehauta ja lisää kasvisliemijauhe (3-4 tl/1 l nestettä). Sekoita kunnolla, vähennä lämpöä reilusti ja lisää joukkoon ruokakerma ja sulatejuusto. Mausta kasvisseos ja lisää viimeisenä silputut tuoreet yrtit. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
Jos kasvisseoksen liemi on kovin ohutta, suurusta esimerkiksi vaalealla Maizenalla (myös pari ruokalusikallista jauhoja käy hyvin).
Voitele uunivuoka kevyesti margariinilla. Kaada pastat vuokaan ja kasvisseos liemen kera pastan sekaan. Sekoita joukkoon myös osa juustoraasteesta, levitä loput juustoraasteesta pastalaatikon päälle.
Kypsennä uunissa keskitasolla 200 °C noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä kannen tai folion alla vartin verran ennen tarjoamista. Tarjoa vihersalaatin kera.