Herkkuhapankorppu
Muutama vuosi sitten syntymäpäivänäni sain ystävältäni pienen litteän ja rapisevan paperipussin käsiini – pussin päällä luki kauniilla kaunokirjoituksella ”hapankorppuja”. Mukana oli myös resepti:
Kuva ei valitettavasti ole omani, mutta kuvaa täysin suhdettani hapankorppuihin (kuva lainassa täältä)
Hapankorput (vehnätön)
2 rkl sulatettua luomuvoita tai margariinia
2 dl vettä
1 tl murskattua kuminaa
1 tl murskattuja fenkolinsiemiä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl jauhoja (gluteenitonta Semperin Mixiä tai vaihtoehtoisesti vehnä- tai sämpyläjauhoja)
5 dl ruisjauhoa
1 pussi kuivahiivaa tai puolikas tuorehiiva
ruisjauhoa kaulimiseen
Ohje: sekoita kädenlämpöinen vesi, hunaja, hiiva, suola, mausteet ja luomuvoi jauhojen kanssa pehmeäksi, hyvin kaulittavaksi taikinaksi.
Anna taikinan kohota.
Kauli taikina ohuiksi levyiksi. Kohota vain hetki ennen paistamista. Leipiä ei voidella.
Paista kuumassa uunissa (250 °C) vaaleiksi ja vain hiukan ruskehtaviksi noin 5-6 min.
Jos fenkolia ja kuminaa ei satu kaapista löytymään ei niitä kyllä jää kaipaamaan, mutta mausteet tuovat kyllä melkoisesti vivahdetta makuun.
Eikun rouskis vaan!