Quinoa-pinaattivuoka
Olgan innoittamana sunnuntain ruoka paistui uunissa lauantaina – melkein sunnuntain puolella kuitenkin.
Quinoa-pinaattivuoka matkalla uuniin
Quinoa-pinaattivuoka
2 dl quinoaa
4 dl vettä
5 dl tuoretta pinaattia silputtuna (tai 1 pss pakastepinaattia)
3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
150 g raastettua vahvaa juustoa (esim. Emmental tai Alppi Kreivi)
muutama nokare vahvaa Koskenlaskija -juustoa
1,5-2 dl kermaa
1 pieni keltainen sipuli
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
pieni pala purjoa viipaloituna
2 kananmunaa
(luomuvoita)
suolaa & mustapippuria myllystä
1 nippu tuoretta basilikaa
1/2 nippua tuoretta lehtipersiljaa
Ohje: huuhtele quinoa kuumassa vedessä ja valuta hyvin, keitä vedessä 15 minuuttia.
Hienonna pinaatit ja pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi, kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon raastettu juusto, keitetty quinoa. Sekoita kananmunat, kerma sekä mausteet kulhossa ja kaada vuokaan. Silppua yrtit ja sekoita nekin vuokaan. Lisää pinnalle vielä hieman juustoraastetta, muutama nokare Koskenlaskija -juustoa sekä luomuvoita.
Paista 200°c uunissa noin 40 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea.
Tarjoile vähän jäähtyneenä raikkaan salaatin kera.
**********************
Vegaanisen version vuuasta saat helposti käyttämällä kerman tilalla kaurakermaa ja juustojen tilalla esimerkiksi Cheezlyä. ”Muna-maidon” saat tehtyä soijajauhosta sekä kaurakermasta soijajauhopaketin ohjeen mukaan.