Lohiburgerit & coleslaw

Jonkun muun tekemä ruoka maistuu usein kuin ravintolassa söisi! Tänään lounaaksi tarjottiin lohiburgereita coleslawlla ja lohkoperunoilla, ja allekirjoittanut fiilisteli aivan täysillä sitä ravintolafiilistä – oman tuvan pöydän ääressä.

20130609_142135_resized.jpg

Coleslaw

1 pieni keräkaali, joka myös valkokaalin nimellä tunnetaan

muutama porkkana raastettuna

1 dl majoneesia

1 dl creme fraichea 

1 rkl viinietikkaa

1 rkl Dijon -sinappia

1/2 tl ruokosokeria

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä (maun mukaan)

Ohje: leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, raasta kuoritut porkkanat. Sekoita tilavassa kulhossa majoneesi, creme fraiche, sinappi, viinietikka ja mausteet. Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Lohkoperunat

Rosamunda -perunoita (1-2 kpl/ruokailija perunoiden koosta riippuen)

suolaa&mustapippuria myllystä

oliiviöljyä

Ohje: pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele lohkotut perunat leivinpaperin päälle pellille siten etteivät ne ole päällekkäin. Ripottele päälle oliiviöljyä ja rouhi sopivasti suolaa ja mustapippuria. 

Paista uunissa keskitasolla 200 °C noin 45 minuuttia – testaa välillä haarukalla perunoiden kypsyyttä ja seuraa ruskistumista. Kiertoilmauunissa perunat paistuvat hieman nopeammin.

Hampurilaiskastike

noin 1 dl creme fraichea (jota jää yli coleslawsta)

muutama ruokalusikallinen majoneesia

1/2 sitruunan puristettu mehu

1/2 tl wasabitahnaa (riippuen wasabin tulisuudesta)

mustapippuria myllystä

Ohje: sekoita kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Anna maustua jääkaapissa burgereita odotellessa.

Lohiburgerit

Pihvi:

noin 150 g lohifileetä/ruokailija (mielellään suomalaista ja mahdollisimman tuoretta!)

luomuvoita paistamiseen

Ohje: leikkaa lohifileestä sopivan kokoisia ”pihvimäisiä” paloja (noin á 150 g), kuumenna kasari ja anna voin sulaa kunnolla. Paista lohen paloja runsaassa voissa ensin nahkapuoli alaspäin kunnes lohi on nahkapuolelta vaaleanpunertava. Käännä palat ja paista hetki, lusikoi samalla voilientä kalanpalojen päälle. Lohi kannattaa jättää hieman raa´aksi, sillon maku on suussa sulava. 

Nosta kalat erilliselle lautaselle hetkeksi odottamaan.

Lisukkeet: 

sämpylöitä (esim. paistovalmiita gluteenittomia rouheciapatta -sämpylöitä tai pikkupatonkeja)

tomaattia

jääsalaattia

punasipulia

maustekurkkuja

Ohje: poista ensimmäiseksi kalan paloista nahka. Halkaise sämpylät ja lusikoi hampurilaiskastiketta sämpylän alapuolikkaalle, nosta päälle paistettua kalaa ja kokoa muista lisukkeista mieleisesti burgeri.

Tarjoile lohkoperunoiden ja coleslawn kera.

Juomasuositus kesän lomalounaille: italialainen LaJara Organic Rosé Frizzante puolikuiva ja kevyesti kupliva roséviini.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.