Sieni-munakoisopata
Padan kanssa tarjolle sopii vaikkapa pasta
Sieni-munakoisopata
1 rasiallinen siitakesieniä (myös herkkusienet tai portobellot käyvät)
1 pieni munakoiso ohueksi viipaloituna
2-3 keltaista makeaa sipulia
3-4 valkosipulinkynttä viipaloituna
kirsikkatomaatteja
silputtuja tuoreita yrttejä (lipstikkaa ja basilikaa tai oreganoa, ruohosipulia ja lehtipersiljaa..)
pinjansiemeniä
mustapippuria & suolaa myllystä
pienen pieni ripaus chiliä tai vaihtoehtoisesti yksi mieto tuore chili viipaloituna
noin puolikkaan limen mehu
juoksevaa hunajaa
luomuvoita paistamiseen
oliiviöljyä
raastettua pecorinoa tai parmesaania
Ohje: viipaloi sienet, sipulit ja munakoiso, puolita kirsikkatomaatit. Paista munakoisoa voissa kasarissa kunnes palat ovat pinnaltaan hieman ruskistuneet. Lisää joukkoon viipaloidut sipulit ja hetken kuluttua sienet ja pinjansiemenet (ja chilikin vielä, jos käytät tuoretta chiliä).
Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti.
Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä sekä kirsikkatomaatin puolikkaat, paista hetki. Mausta hunajalla ja limellä, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Pata on valmista, kun tomaatit ovat lämmenneet kunnolla ja vähän pehmenneet.
Koristele tuoreilla yrteillä ja raasta päälle pecorinoa tai parmesaania. Tarjoile täysjyväriisin tai pastan kera tai lisukkeena.