Sähkökatko-pastaa naapurin paprikasta
Perjantaina oli aikamoinen ilma. Keskellä peltoa viuhui ja ulisi tuuli eikä pihasta pois ollut asiaa. Sisällä sen sijaan oli lämmintä ja ihan mukavaa – nelisen tuntia kestäneestä sähkökatkosta huolimatta. Puuhella ajaa paremmin kuin hyvin pattereiden asian ja samalla lämpenee ruoka. Ja etä- tai tasausvapaapäivään näköjään kuuluu pastan kokkaileminen.
Kirsikkatomaatti-sienipasta (tällä kertaa ilman kirsikkatomaatteja, sijaisena naapurista lainattua paprikaa)
Valmis pasta gluteenittomalla pennellä
1 rasia kirsikkatomaatteja eli yksi punainen paprika
1 rasia herkkusieniä
1 rasia siitakesieniä
1-2 limeä
1 iso punasipuli
fetajuustoa tai mozzarellaa
ruokakermaa
tuoretta basilikaa tai rucolaa
(hunajaa)
suolaa & mustapippuria myllystä
nokare luomuvoita
oliiviöljyä
Ohje: (halkaise kirsikkatomaatit kahtia eli) pilko paprika sopivan isoiksi paloiksi, pilko herkkusienet koosta riippuen kahtia tai neljään osaan, siitakesienet voi laittaa reilusti kokonaisina mukaan. Lohko sipuli melko isoiksi paloiksi.
Kuumenna pannu, lisää voi, sipulit ja paprikat sekä n. 1 tl hunajaa. Paista hetki, lisää joukkoon sienet, tilkka oliiviöljyä ja puolikkaan limen mehu (TAI: aloita paistamalla sieniä voissa ja limen mehussa, lisää hetken päästä puolitetut kirsikkatomaatit ja sipuli ILMAN hunajaa). Anna hautua hetki, ei kuitenkaan liian pitkään ettei kastikkeesta tule ihan mössöä.
Lisää vähän ruokakermaa, paloiteltu feta tai mozzarella (paprikan kera käyttäisin fetaa, kirsikkatomaattien kanssa mozzarellaa). Mausta suolalla, mustapippurilla ja limen mehulla maun mukaan. Anna juuston lämmetä hetki.
Tarjoa tuorepastan ja tuoreiden yrttien kera.
P.S. Tämä ohje on oikea pikaruokaohje! ”Kastike” vaiko sienimuhennos vai mikä valmistuu noin kymmenessä minuutissa, tuorepastaa kypsyy muistaakseni alle 3 minuutissa. Sähkökatkoksen aikaiseksi keitokseksi tämä oli oiva nopeutensakin takia!