Parasta on kotiin palaaminen..
Kuuden päivän reissutyöputken jälkeen ei mikään ole parempaa kuin paluu kotiin.
Porkkanoita & voita
Paitsi se, että kotona on odottamassa herkullinen ruoka.
Kirjolohta ja porkkanoita avokadokastikkeella ja muusilla
Kala:
sopivan kokoinen pala kirjolohta tai lohta fileenä
luomuvoita
ripaus suolaa
Avokadokastike:
3-4 kypsää avokadoa
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 limen mehu
1 punainen chili
ripaus juustokuminaa
tilkka ruokakermaa
muutama rkl majoneesia
(tuoretta korianteria)
suolaa&mustapippuria myllystä maun mukaan
Kirjolohta, luomuvoita ja punaviiniä
Porkkanat:
pari-kolme porkkanaa
luomuvoita
mustapippuria
juoksevaa hunajaa
Muusi:
muutama peruna
luomuvoita
ruokakermaa tai täysmaitoa
ripaus suolaa
Ohje: pese ja kuori jauhoiset perunat ja laita kiehumaan suolaiseen veteen. Anna kiehua.
Halkaise avokadot ja poista siemenet, silppua valkosipuli ja chili ja laita blenderiin. Sekoita tasaiseksi, lisää ruokakerma ja majoneesi ja mausta. Purista vielä sekaan 2-3 limen mehu ja lisää 1 limen raastettu kuori, sekoita hyvin.
Kuori ja pilko porkkanat ohuiksi, paista pannulla voissa niin, että porkkanat hieman pehmenevät, mausta mustapippurilla ja hunajalla.
Valuta kypsistä perunoista vesi, lisää joukkoon ruokakerma, luomuvoi ja suola – muussaa sähkövatkaimella.
Kuumenna pannu ja lisää nokare luomuvoita. Paista fileetä ensin nahkapuolelta muutama minuuttia, voilla sivellen. Käännä puolta ja paista kunnes lohi on sopivan kypsää.
Tarjoile yhdessä – makunystyröitä kutkuttava yhdistelmä, vaaleanpunaiseksi paistettu lohi ja mausteinen avokadokastike.
Kynttilöitä ja viiniä
..ja koko päivällisen ajan ja sen jälkeenkin tekee mieli vaan pussailla <3