Aamiaispannarit

20131228_103947_resized.jpg

33 miljoonaa kanadalaista ei voi olla väärässä – tai ehkä heistä kaikki eivät pidä aamiaispannareista, mutta minä kyllä pidin! Ehkä sinäkin..?

Aamiaispannukakut (noin 12 kpl)

3 luomumunaa

2-3 rkl tummaa sokeria (fariini- tai ruokosokeria, tumma siirappikin käy tai juokseva hunaja)

3-5 dl jauhoja (itse käytin Semperin Mixiä)

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl suolaa

2-3 dl maitoa (ei rasvatonta tietenkään.. myös soija- tai kauramaito käy, jos haluaa vegaanisen version)

2 dl piimää (tai kermaviiliä tai maustamatonta luonnonjugurttia – maidosta, kaurasta tai soijasta)

1/2 dl voisulaa tai rypsiöljyä

20131228_102010_resized.jpg

Ohje: vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi, skoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen vaahtoon maidon, piimän ja rasvan kanssa. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikina on sopivan paksua pannareille (eli paksumpaa kuin lettutaikina, mutta kuitenkin notkeaa).

Paista pienellä pannulla (tai ”monipannulla”) noin senttimetrin paksuisia lettuja. Aloita hyvin kuumennetulla pannulla, mutta kypsytä miedommalla lämmöllä. Paistamiseen kannattaa käyttää rasvaa pannusta riippumatta.

Tarjoile vaahterasiirapin kera aamiaisella.

Nams!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.