Ysärimuffinssit twistillä
..ja taitaa twistikin olla ysäriä, ainakin se kuminauha!
Sitruunamuffinssia ja värikkäitä nonparelleja – ihan 1993!
Sitruunamuffinssit kookoksella
2 luomukananmunaa
2 dl sokeria
100 g pehmeää margariinia
2 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia tai rahkaa
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl kookosjauhoja (jos kookoksesta ei tykkää, voi kookosjauhot korvata mantelijauholla tai ihan jollakin perusjauhollakin)
1-2 luomusitruunan mehu (ja kuorta koristeluun)
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
1 luomusitruunan kuori raastettuna
värikkäitä nonparelleja
sokerikuorrutetta – valmista tai vedestä ja tomusokerista sekoitettua (ohje: muutama rkl tomusokeria ja pieni määrä vettä sekoitetaan keskenään kunnes saadaan sopiva tahna. Tahnan voi maustaa vaikkapa sitruunamehulla)
Ohje: vaahdota munat ja sokeri kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jugurtti ja margariini toisessa astiassa keskenään tahnamaiseksi ja yhdistä muna-sokerivaahtoon.
Mittaa jauhot toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet taikinapohjaan varovasti sekoittaen. Lisää taikinaan sitruunanmehu, maista välillä ja lisää sitruunaa makusi mukaan (itse käytin noin 2 sitruunan mehun).
Täytä muffinssivuuat taikinalla noin 2/3 vuokien korkeudesta, että taikinalla on tilaa nousta. Paista 200°C uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa.
Anna muffinssien jäähtyä ja kuorruta sokerikuorrutteella, raastetulla sitruunankuorella ja nonparelleilla.
Minä vien omat muffinssini huomenna töihin – täytyyhän ensimmäistä ihan oikeaa kesälomaa jotenkin juhlistaa
(vaikka se alkaakin vasta sunnuntain töiden jälkeen..)!