Chunky monkey muffins!
Tallinnan kahviloista ja jääkaapista löytyneestä puolikkaasta maapähkinävoipurkista inspiroituneena leivoin sunnuntai-aamuun banaani-maapähkinävoimuffinsseja. Raaka-aineista tuli heti mieleen Benin ja Jerryn suussasulava Chunky Monkey -jäätelö, lopputulos oli tahmakka ja herkullinen.
Banaani-maapähkinävoimuffinssit (noin 12 kpl)
1 banaani
2 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Semperin Fin Mix)
3/4 dl ruokosokeria
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 luomukananmuna
1 tl vaniljasokeria
30 g sulatettua luomuvoita
1 dl maapähkinävoita
1/2 dl maustamatonta jugurttia
rouhittua tummaa suklaata oman maun mukaan
Kuorrute:
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 dl maapähkinävoita
1-2 rkl tomusokeria
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
mantelirouhetta
Kuorrute // Frosting.. yum!
Ohje: sekoita kulhossa kuivat ainekset, muussaa toiseen kulhoon banaani, lisää kananmuna, sulatettu voi, maapähkinävoi ja jugurtti. Nostele banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Rouhi tummasta suklaata noin kourallinen ja sekoita taikinan joukkoon.
Nosta taikinaa lusikalla muffinssivuokiin (täytä noin 3/4 vuuasta) ja paista uunissa keskitasolla 175°C noin 30 minuuttia tai kunnes muffinssien pinta on kullanruskea. Jäähdytä muffinssit huoneenlämpöisiksi.
Jos haluat kuorruttaa muffinssit, sekoita kulhossa tuorejuusto, maapähkinävoi ja tomusokeri. Maista makeus ja lisää maun mukaan hunajaa tai vaahterasiirappia. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi ja levitä muffinssien päälle. Paahda mantelirouhetta nopeasti pannulla ja koristele muffinssit.
Nam nam nam (ja nammmmmmm!!)
****************
On a Sunday morning I got inspired by the cafes of Tallinn and of what my fridge holds inside. The ingredients I came up with reminded me of Ben&Jerry´s Chunky Monkey ice cream – flavors with which you cannot go wrong. And so the result was chunky, sticky and delicious.
Banana-peanutbutter muffins (approx. 12)
1 banana
2 dl gluten free flour
3/4 dl brown sugar
1 ts baking soda
1/4 ts salt
1 organic egg
1 ts vanilla sugar
30 g melted organic butter
1 dl peanutbutter
1/2 dl plain yoghurt
grounded dark chocolate to your own taste
Frosting:
200 g plain cream cheese
1 dl peanutbutter
1-2 tbs powdered sugar
1 tbs runny honey or maple syrup
grounded almonds
Recipe: mix the dry ingredients in a bowl, mash banana into another bowl with egg, melted butter, peanutbutter and yoghurt. Mix the banana mixture with the dry ingredients until even dough. Ground some dark chocolate (a handfull or so..) and mix together with the dough.
Use tablespoon to lift the dought into muffin tins (add up to 3/4 of a tin) and bake in the oven at 175!C approx. 30 minutes or until the muffins are golden brown. Let cool down to room temperature.
If you want to frost the muffins, mix together cream cheese, peanutbutter and powdered sugar. Taste the sweetnes and add some runny honey or maple syrup if you wish. Mix well into even paste and spread on top of the muffins. Roast some grounded almonds just quickly on a pan and decorate the muffins.
Yum yum yum (yum yum yummmmm!!!)!