Vegaaniset monen marjan muffinssit

Halusin monena päivänä syödä kirsikoita. Kirsikkapiirakka vanilijavaahdolla! Ei sittenkään, vaan brunssikutsu ja..

13909135_10154467013346155_6788938240161742776_o.jpg

Valkosuklaiset monen marjan muffinssit (noin 16 kpl)

2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja

1 dl mantelijauhoja

1 dl ruokosokeria tai intiaanisokeria

reilu luraus vaahterasiirappia

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa

ripaus kardemummaa

2 dl mantelimaitoa (tai jotakin toista kasvimaitoa)

1/2 dl kasviöljyä (käytin miedon makuista oliiviöljyä)

noin 3 dl (ainakin!) erilaisia tuoreita tai jäisiä marjoja (punaherukoita- ja mustaherukoita, kirsikkaa, vadelmia..)

1-2 pkt vegaanista valkosuklaata (esim. iChochin White Vanilla)

Ohje: lämmitä uuni 200°. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita, lisää joukkoon kevyesti sekoittaen mantelimaito ja kasviöljy. Nostele sekaan marjat ja rouheiksi paloiksi pilkottu valkosuklaa – säästä osa valkosuklaasta muffinssien päälle ripoteltavaksi. 

Kun taikina on valmis, nostele reipas ruokalusikallinen pieniin muffinssivuokiin ja lisää päälle valkosuklaan paloja. Vuuat on hyvä täyttää noin 2/3. 

Paista uunissa keskitasolla noin 25-30 min tai kunnes muffinssien pinta on kullanruskea. 

13996272_10154468550421155_2661316852275889533_o.jpg

(Herkuttele ja syö pari liian monta..)

Koti Ruoka ja juoma DIY