Artisokkapasta
Latva-artisokka tuo maukas vihreä pampula..
(Kuva lainattu täältä)
Artisokkapasta
1 prk latva-artisokkaa suolaliemessä (ihan siis säilykepurkista esim. Rainbow..)
pieni pala pehmeää fetajuustoa
pinjansiemeniä
1 iso keltainen sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 dl (ruoka)kermaa
oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa myllystä
yrttisuolaa
1/2 sitruunan mehu
tilkka valkoviinietikkaa
tippa juoksevaa hunajaa
tuoretta lehtipersiljaa
Ohje: valuta artisokat hyvin. Kuumenna pannu ja paahda pinjansiemenet. Lisää vähän juoksevaa hunajaa, pyörittele pinjansiemenet sulaneessa hunajassa ja siirrä sivuu lautaselle. Kuullota sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet oliiviöljyssä. Lisää pannulle puolitetut artisokat. Mausta ja lisää oliiviöljyä ”kastikkeeksi”. Vähennä liedeltä lämpöä ja lisää joukkoon kerma. Anna hautua hetki. Kippaa sekaan myös paahdetut pinjansiemenet. Kun kastike on valmista, ota levy pois päältä ja murenna sekaan fetajuusto, sekoita kevyesti.
Tarjoile heti keitetyn spagetin tai tuorepastan kera. Koristele lehtipersiljalla.
Artisokkapasta gluteenittomalla pennellä