Aamiaisbrowniet

Voiko reseptiä olla testaamatta, jos otsikkona on `breakfast brownies`? ..no tuota, ei voi – silloin on kaivettava kaapista kulhot ja kauhat ja ruvettava leipomaan!

wp_000296.jpg

Aamupalabrowniet quinoasta (pellillinen)

3 dl quinoaa (tai 2 1/2 dl quinoajauhoa)

1 1/2 dl kookosjauhoa

1 dl hirssijauhoa

1 1/2 dl tapiokatärkkelystä

1 tl ksantaania tai psylliumia

1 1/2 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

3/4 dl intiaanisokeria (tai tummaa ruokosokeria)

1 dl miedon makuista oliiviöljyä

3-5 rkl vaahterasiirappia (oman maun mukaan)

1/2 tl (meri)suolaa

1/2 tl vaniljauutetta (..tai yhden vaniljatangon siemenet tai vaniljasokeria maun mukaan, ja miten kaapista sattuu löytymään)

2-4 rkl lämmintä vettä

2 luomukananmunaa (tai vegaanisesti 1 rkl soijajauhoa + 1-2 rkl vettä sekoitettuna ja 5 minuuttia levänneenä), munien rakenne rikki vispattuna

(1 tl jauhettua kanelia)

2 1/2 dl raakakaakaonibsejä/erilaisia pähkinöitä/kuivattuja hedelmiä/rusinoita/… (itse käytin noin 1 dl raakakaakaonibsejä ja 1 1/2 dl cashewpähkinöitä)

Ohje: jos sinulla ei ole quinoajauhoja, aloita valmistamalla jauho: mittaa blenderiin 3 dl kuivaa quinoaa ja surauta jauhoksi. Mukaan saa jäädä sattumia, rouskuvat mukavasti valmiissa leipomuksessa.

Mittaa kaikki kuivat aineet (lisukkeita: nibsit, pähkinät, hedelmät..) lukuun ottamatta reilun kokoiseen kulhoon ja sekoita hyvin.

Sekoita toisessa astiassa oliiviöljy, vaahterasiirappi ja vaniljauute ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon – kääntele ja painele taikinaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon kananmunat (tai soijajauho-vesiseos). Sekoita hyvin ja maistele. Jos seos on kuivan tuntuista, lisää joukkoon 2-4 rkl lämmintä vettä.

Lisää taikinakulhoon haluamasi lisukkeet (itse blendasin kaakaonibsejä ja pähkinöitä muutaman kierroksen ja lisäsin rouheen taikinaan) ja vaivaa sekaisin.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisen paksuksi ”matoksi” (halutessasi voit voidella leivinpaperia kevyesti oliivi- tai kookosöljyllä). Reseptistä tulee yksi normaali uunipellillinen.

Paista 175°C uunissa keskitasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes leivonnainen on ruskistunut. Jäähdytä valmiit aamupalabrowniet leivinpaperin ja ritilän päällä ja leikkaa sopiviksi eväspaloiksi jäähtyneenä.

wp_000303.jpg

Säilytä palat foliossa jääkaapissa tai pakasta – ja nappaa matkaevääksi tai aamiaiseksi!

koti ruoka-ja-juoma