Basilikan oksasta asiaa

Olen usein ihmetellyt, miksi (kaupasta ostettu) yrttitarhani ei koskaan oikein säily hengissä – pari päivää ja basilikat nuukahtavat ja oregano ja korianteri kuivahtaa kaikesta valosta, vedestä ja huolenpidosta huolimatta.

20130808_165028_resized.jpg

Mysteeri on nyt selvinnyt ja kuvan basilika puskenut uutta lehteä jo viikon verran ja jatkuvasti siitä on napsittu evästä ruokiin, salaattiin ja leivän päälle. Ainakaan tällä kertaa ratkaisu tai ongelma ei johdu heikoista puutarhurin taidoistani vaan yksinkertaisesti yrtin säilytyslämpötilasta.

20130714_215711_resized.jpg

Kaiken (maalais-)järjen mukaan vihreää kasvia ei tungeta jääkaappiin siinä vaiheessa, kun se on vielä ruukussa ja mullassa. Totuus on kuitenkin toinen. Vasta ihan hetki sitten huomasin pienen tekstin kaupan yrttien pussissa ”säilytys +8 – +12°C” ei siis ”säilytys yli +12°C” – jääkaappikamaa, tuoreet yrtit.

Ylemmän kuvan hyvinvoivan yritin pakkauksessa oli maininta ”luomu” ja se maalaisjärjellisempi teksti ”säilytys yli +12°C” eikä kuolonkouristuksia ole havaittavissa.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.