Brita, Brita..
Unelmaisen Brita -kakun ohje kertoo kakun olevan talvinen jälkkäri, jouluksi tai uudeksi vuodeksi. Minäpä sanon, että Brita on kesän tyttö!
Brita vielä ilman kuorrutusta
Kesäinen Brita
Pohjaan:
175 g gluteenittomia Domino -keksin näköisiä ja makuisia keksejä
35 g luomuvoita tai margariinia
Marenkiin:
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
Täyte:
erilaisia marjoja (mustikoita, mansikoita, vadelmia, valkoherukoita tai vaikkapa karviaisia!)
Valkoinen kuorrute:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl tomusokeria (ja vähän vielä päälle siroteltavaksi, koristeeksi)
2 tl vaniljasokeria
muutama tippa sitruunanmehua (maun mukaan)
Ohje: murskaa keksit tehosekoittimessa, sulata voi ja keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Levitä marenkivaahto keksipohjalle ja paista noin 30 minuuttia 165°C uunin keskitasolla. Jäähdytä valmis pohja .
Nostele marjat jäähtyneen keksi-marenkipohjan päälle.
Vatkaa kerma ja kääntele kerman joukkoon maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri sekä sitruunamehu. Lusikoi seos marjatäytteen päälle. Koristele tomusokerilla..
..ja tarjoile kesän parhaana päivänä!