Got myself a date..

..cake! Ja ensi vuonnakin teen kyllä ehdottomasti treffit taatelikakun kanssa! Ehkä kuitenkin jo ennen aatonaattoa, taatelikakku kun haluaa yleensä mehustua parisen päivää ennen nauttimista. Leivoin kakun huomisen aamupäivän joulupuurovieraita varten, mutten mene takuuseen että kakkua vielä huomenna on jäljellä!

2012-12-23-17-57-32.jpg

Kakun ohjeen nappasin sisustusliike Country Whiten sivuilta parilla pienellä muutoksella..

Mainio mausteinen taatelikakku 

250 g kuivattuja taateleita 
3 dl vettä 
2 dl sokeria (tai vaihtoehtoisesti vaahterasiirappia)
200g voita 
2 munaa 
1 tl ruokasoodaa 
1 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
2 tl kardemummaa 
3 tl kanelia 
3,5 dl jauhoja (täällä käytettiin jälleen kerran gluteenittomia Semperin Fin Mixejä)

Ohje: voitele ja leivitä vuoka (koska minulla ei ollut korppujauhoja, leivitin vuuan pähkinärouheen ja jauhojen seoksella, ylijääneet pähkinät sekoitin takinan joukkoon, toimii!!). Kiehauta seuraavaksi taatelit veden kanssa soseeksi – jäähdytä sose hyvin:

2012-12-23-13-28-53.jpg

Soseen jäähtyessä ulkona lumihangessa ehdit hyvin..

2012-12-23-13-29-35.jpg

..talviruokkimaan kesyyntynyttä mustarastasta naapurin kanssa..

2012-12-23-14-53-19.jpg

..ja koristelemaan joulukuusen!

..vaahdota voi ja sokeri valmiiksi, lisää voi-sokeri –vaahtoon jäähtynyt taatelisose. Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita taikinaan. Yhdistä mausteet, ruokasooda ja leivinjauhe jauhoihin, ja lisää jauhot taikinaan. Paista kakkua 175 °C n. 40 min, kokeile kypsyyttä tikulla. 

Taidanpa mennä hakemaan palan! ..ja tuijottelemaan joulukuusen koristeita!

2012-12-23-14-56-00.jpg

Isäni ensimmäinen joulukoriste 50-luvulta 

koti ruoka-ja-juoma sisustus