Inkivääriolut

20130726_102132_resized.jpg

Inkivääriolut eli kaikkien inkivääriä ja sitruunaa rakastavien herkkujuoma

1 luomusitruunan kuori raastettuna

1 1/2-2 1/2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

2-3 sitruunan mehu

2 1/2 dl sokeria

3 rusinaa

2 1/2 l vettä

10 g tuorehiivaa (tai 5 g kuivahiivaa)

(tarvitset myös tiheän siivilän, suppilon ja puhtaita pulloja noin 3 litralle nestettä)

Ohje: raasta sitruunan kuori isoon kattilaan, lisää joukkoon raastettu inkivääri. Kaada päälle sitruunoiden mehu ja mittaa lisäksi sokeri ja muutama rusina. Lisää kattilaan 1 l kädenlämpöistä vettä ja sekoita kunnes sokeri alkaa sulaa. Lisää hiiva ja vielä 1 1/2 l vettä.

Peitä kattila tuorekelmulla ja jätä lämpimään noin 4-6 tunniksi (itse pidin kattilaa kelmutettuna vielä yön yli eli yhteensä noin 10 tuntia, koska keltaisessa tuvassa on melko viileää – lämpimässä paikassa 4-6 tuntia toimii siis varmasti). Sekoita seosta kevyesti muutaman kerran käymisen aikana. Kun rusinat ovat nousseet pintaan, on seos valmista siivilöitäväksi.

Pullota seos tiheän siivilän läpi pulloihin niin, että korkin ja nesteen pinnan väliin jää noin 7 cm tilaa. Lisää jokaiseen pulloon yksi rusina. Sulje korkit tiukasti ja jätä yön yli huoneenlämpöön. Kun rusinat pullossa nousevat pintaan, on juomassa tarpeeksi hiilihappoa.

Avaa korkkeja aamulla sen verran, että ylimääräinen hiilihappo pääsee pois ja siirrä pullot jääkaappiin. Nauti inkivääriolut jääkylmänä muutaman päivän ikäisenä, jolloin juoma on parhaimmillaan (säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa). 

Inkivääriolut sopii mainiosti itse tehtyjen hampurilaisten kyytipojaksi, vinkkinä vaan.. :) 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.