Itke vaan, jos itkettää
..sanoin tänään munakoisolle, ja itkihän se.
Myöhemmin itkivät vain makunystyräni onnesta!
Munakoisotapakset
1 iso munakoiso
4-5 isohkoa tomaattia
muutama valkosipulinkynsi viipaloituna
mozzarellaa tai halloumia
mustapippuria&suolaa myllystä
emmentalia (tai muuta voimakkaamman makuista juustoa) raastettuna
(noin puolikkaan limen mehu)
tuoretta basilikaa ja oreganoa
Ohje: viipaloi munakoiso pari-kolme milliä ohuiksi viipaleiksi, asettele leivinpaperin päälle vierekkäin, ripottele päälle suolaa ja anna itkeä huoneenlämmössä 20-30 minuuttia (jos itkettäminen ei ole ennestään tuttua, huomaat kyllä pian, mistä termi on peräisin..). Itkettämisen jälkeen kuivaa viipaleet talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä painellen.
Asettele munakoisoja uunivuokaan (tai leivinpaperille), lisää suolaa ja mustapippuria ja valkosipulin viipaleita päälle. Viipaloi munakoisojen päälle ohuita paloja mozzarellasta (tai halloumista) ja juustokerroksen päälle taas tomaattiviipaleet – väleihin voi lisäillä maun mukaan mustapippuria, suolaa ja valkosipulia. Kerrosten väliin voi pirskautella myös limen mehua.
Kaksi viipaletta eli yhteensä kuusi kerrosta aineksia on melko sopiva määrä korkeudessa mitattuna. Raasta kekojen päälle emmentalia ja rouhi vielä lisäksi vähän mustapippuria.
Paista uunissa keskitasolla 200°C noin 30 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä tuoreella basilikalla ja oreganolla maustettuna vaalean rapsakan leivän ja hummuksen kera.
Ajankohtaan sopien inkiväärisimakaan ei ollut yhtään hullumpi ruokajuoma iltapalalla!