Kardemummainen marjapiirakka
Uunituore kuohkea marjapiirakka tuoreista kesän marjoista vanilijajäätelöllä – mikä olisikaan parempaa? Siispä olkaa hyvät!
Marjapiirakasta tuli ruokosokerilla pikkuisen tummempi, mutta keveän kuohkea (siis koostumukseltaan, ei ainesosiltaan..hih!)
Kardemummainen marjapiirakka (pellillinen)
4 kananmunaa
4 dl ruokosokeria (tai vaikkapa 2 dl ruokosokeria ja 2 dl hienoasokeria)
2 dl sulatettua luomuvoita (tai margariinia)
6 dl jauhoja (itse laitoin puolet Semperin Grov Mixiä ja puolet Fin Mixiä, tuli mukavan rapsakka)
2 dl luomumaitoa (ei rasvatonta..)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl kardemummaa
noin litra marjoja (esim. punaisia, mustia ja valkoisia viinimarjoja ja vielä vähän vadelmaa tai mansikkaa – tuoreita tai jäisiä sulatettuja, joista irtoava ylimääräinen neste on valutettu pois)
Ohje: vatkaa kananmunat ja sokeri suuressa kulhossa kuohkeaksi (kyllä, ruokosokerikin vatkaantuu mukavasti kuohkeaksi). Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita jauhot ja muut kuivat aineet keskenään toisessa astiassa, lisää parissa erässä kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää viimeisen maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaisesti. Ripottele päälle marjoja mielesi mukaan.
Paista uunissa keskitasolla 200°C noin puoli tuntia. Tarjoile vielä lämmin marjapiirakka vanilijajäätelön kera.