Kävin eilen Thaimaassa
..maistelemassa häämatkaa.
Papaijasalaatti ravulla Thaimaassa keväällä 2011 (eilinen iltapalasalaatti tarjottiin ilman taskurapua)
Makumuisti on aika hauska juttu, sillä singahdin eilen ensimmäisellä haarukallisella tänne:
Ja tänne:
Maistoin tämänkin:
Ja tuoksu oli tästä maisemasta:
Kun muutaman (lue: aika monen) mutkan kautta löysin itseni häämatkalta Thaimaasta (enkä suinkaan Japanista kuten piti..), oli thairuuan tuntemukseni olematon. Eilen muistin taas, miten moninainen thairuuan makumaailma onkaan ja ah, niin raikas!
Papaijasalaatti
1 papaija (tai vaihtoehtoisesti mango, jos haluat tehdä mangosalaattia)
kourallinen katkarapuja tai kuutioitua pehmeää tofua (esim. Jalotofu)
vihreä chili
2 kevätsipulin vartta
2 porkkanaa
pieni pala inkivääriä
kourallinen mintunlehtiä
kourallinen (thai-)basilikanlehtiä
kourallinen murskattuja maapähkinöitä
Nahm Jim -kastiketta:
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 punainen chili pieneksi silputtuna
1/2 dl kalakastiketta (kalakastikkeen voi korvata soijakastikkeella, suosittelen lisäilemään varovaisesti ja maistelemaan välillä ettei tule liian suolaista)
noin 3 rkl ruokosokeria
2 limen mehu
muutama korianterinlehti silputtuna
1-2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
Ohje: valmista ensin kastike puristamalla limeteistä mehut pieneen kulhoon, sekoita muut pieneksi silputut ainekset limen mehun sekaan. Lisää ruokosokeri ja kalakastike ja sekoita hyvin.
Revi yrtit laakean kulhon pohjalle, viipaloi, kuori ja suikaloi kaikki salaatin kasvikset ohuiksi ja lisää kulhoon. Pyöräytä ainekset sekaisin.
Murskaa maapähkinät ja paahda ne pannulla, siirrä sivuun hetkeksi. Lisää pannulle tilkka öljyä tai nokare voita ja ruskista katkaravut tai/ja tofukuutiot. Nostele lämpimät lisukkeet salaattiin, sekoita ja ripottele paahdetut pähkinät päällimmäiseksi.
Kaada salaatin päälle Nahm Jim -kastiketta niin, että salaatti kastuu kunnolla (ja maun mukaan).
Tupa – Keittiön papaijasalaatin valmisti häämatkaseuralaiseni <3
Leiki olevasi Thaimaassa.