Kesäkurpitsa (sydän) suklaa
Olen päätynyt siihen, että vegaaniset suklaakakut ovat maailman parhaita. Olen myös päätynyt siihen, että on hyvä etten ole vegaani – silloin söisin ainoastaan suklaakakkuja.
Chocochilin resepti kädessä ja kauhan varressa pikkuapureina veljen lapset ja eikun leipomaan..
Kesäkurpitsa-suklaaruutuja
Pohja:
5 dl gluteenittomia jauhoja (tai esim. 2,5 dl mantelijauhoja + 2,5 dl glut. jauhoja)
1 1/2 dl sokeria
130 g tummaa suklaata (esim. Panda) pieneksi pilkottuna
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
150 g vegaanista margariinia sulatettuna
3/4 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa (esim. Alpro Soya)
1 pieni kesäkurpitsa (= noin 3 dl kesäkurpitsaraastetta)
(1/2 tl C-vitamiinijauhetta kuohkeuttamaan)
(ripaus vanilliinisokeria)
Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl margariinia
3 rkl vaniljalla maustettua soijamaitoa
Sinne katosi kesäkurpitsa hups vaan..!
Ohje: sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää joukkoon sulatettu margariini ja soijamaito ja kääntele sekaisin. Lisää viimeisenä kesäkurpitsaraaste ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin 25 x 25) ja paista 175°C noin 40 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri, kaakaojauhe ja margariini tahnaksi (haarukka tai notkea nuolija sopivat tähän hommaan), lisää soijamaitoa kunnes kuorrute on sopivan notkeaa levitettäväksi. Kuorruta kakku, leikkaa paloiksi ja herkuttele – tarjoa siis myös kaverille!
Tarjoiluvinkki: vatkaa suklaaruutujen kanssa tarjolle kookoskermavaahtoa (kaada jääkaapissa jähmettynyt kookosmaito, 1 pahvipurkillinen, kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Mausta vanilliinisokerilla tai/ja hunajalla maun mukaan) – nam!
Mehevääkin mehevämpi suklaakakku
Leipomisen (ja kakun syömisen) jälkeen oli sopivasti energiaa kirppisvaatteiden lajitteluun – innostunut apulainen myös auttoi paljon tuossa vähän tylsässä hommassa.
Ihan vähän liian iso mekko <3
Vinks vinks – huomisesta illasta alkaen viikon verran (eli 20.-26.8.) kirppispöytä no: 069 hallussa, tervemenoa penkomaan!