Kesäkurpitsaista

Ihan vähän huijasin edellisessä kirjoituksessani – syötiinhän meillä eilen muutakin kuin pannaria ja kirsikkajäätelöä.

20130804_190534_resized.jpg

Kermainen kesäkurpitsakastike

1 pieni kesäkurpitsa

1 keltainen sipuli

noin 200 g sieniä (esimerkiksi kanttarelleja, herkkusieniä, suppilovahveroita tai portobelloja..)

2-3 valkosipulinkynttä

2 dl luomukermaa (tai ruokakermaa tai kaurakermaa)

pari rkl sulatejuustoa (esim. vahvaa Koskenlaskijaa, vegaanisesta versiosta juuston voi jättää pois ja suurustaa kastikkeen pienellä määrällä vaikkapa vaaleaa Maizenaa)

mustapippuria&valkopippuria

luomuvoita ja/tai oliiviöljyä paistamiseen

ripaus yrttisuolaa tai kasvisliemijauhetta tarvittaessa maun mukaan

tilkka omenaviinietikkaa (tai valkoviiniä tai omenamehua ja sitruunamehua)

tuoretta oreganoa ja basilikaa

(pecorinoa ja rucolaa)

Ohje: pese (mielellään kotimainen) kesäkurpitsa hyvin, poista kannat. Puolita kurpitsa ja viipaloi höyläämällä juustohöylällä lastuja. Viipaloi valkosipulin kynnet ja laita pannu kuumenemaan. Ruskista kesäkurpitsan viipaleita kuivalla pannulla, lisää joukkoon nokare voita tai tilkka oliiviöljyä ja valkosipulit, kuullota hetki ja nosta lautaselle odottamaan.

Pilko sienet ja sipuli ja paista hetki kuumalla pannulla voissa tai öljyssä. Kun sienet ja sipulit ovat valmiita, vähennä lämpöä ja lisää joukkoon kerma ja sulatejuusto. Mausta tuoreella oreganolla, musta ja valkopippurilla ja omenaviinietikalla – lisää tarvittaessa yrttisuolaa tai kasvisliemijauheeta lisäämään suolaisuutta. Sekoita hyvin, tarkista maku ja anna hautua hetki kannen alla.

Ota pannu pois liedeltä ja lisää kesäkurpitsat kastikkeen sekaan, silppua päälle tuoretta basilikaa ja nostele kastike vähän sekaisin.

Tarjoa täyjyväriisin, pastan (ja pecorinon) tai uusien perunoiden kera. Myös rucola sopii kastikkeen kanssa hyvin.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.