Kesäruokaa

..eli grilliruokaa grillittömille kasvissyöjille (vaikka tänään itse asiassa opin olevani pescovegetaristi – no joka tapauksessa:)

shot_1373385747632.jpg

Kesäruoka meni ja katosi ennen kuin..

Marinoidut soijaleikkeet ja grilliherkkusienet (uusien perunoiden ja avokadosalaatin kera)

noin 100 g soijaleikkeitä (esim. Soyapetit, siis niitä kuivia koppuroita, jotka näyttävät kaikkea muuta kuin houkuttelevilta)

1/2 dl vehnätöntä soijakastiketta

yrttistä pippuriseosta pari tl

1 limen mehu

1-2 tl juoksevaa hunajaa (tai tummaa siirappia)

1 pieni punainen chili

kasvisliemijauhetta (pakkauksen ohjeen mukaan, veden määrästä riippuen)

vettä

(tuoreita yrttejä)

Ohje: nosta soijaleikkeet tilavan kattilan pohjalle, lisää vettä niin että leikkeet peittyvät kokonaan. Mittaa sekaan soijakastike ja muut mausteet paitsi kasvisliemijauhe ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kasvisliemijauhe ohjeen mukaisesti. Tässä vaiheessa voi lisätä myös hunajan ja limen mehun.

Maista marinadia ja lisää tarvittaessa mausteita. Vähennä lämpöä ja anna leikkeiden porista hiljalleen kannen alla noin puoli tuntia, siirrä pois levyltä ja anna hautua ja jäähtyä huoneenlämpöiseksi kaikessa rauhassa. Nostele jäähtyneet leikkeet kannelliseen astiaan, siivilöi marinadista ”sattumat” talteen ja kippaa leikkeiden päälle. Silppua päälle tuoreita yrttejä (esim. korianteria ja lehtipersiljaa) ja kaada osa jäljelle jääneestä liemestä takaisin leikkeiden päälle. Sulje kansi ja laita astia jääkaappiin odottamaan yön yli. 

(Jos haluat nautiskella soijaleikkeistä samana päivänä, suosittelen valmistelemaan leikkeet heti aamusta ja valmistamaan ruuaksi illemmalla)

Seuraavana päivänä..

Grilliherkkusienet

muutama grilliherkkusieni tai portobellosieni

muutama ruokalusikallinen maustamatonta tuorejuustoa

muutama ruokalusikallinen pehmeää fetajuustoa (esim. Arla)

mustapippuria myllystä

pari pientä nokaretta luomuvoita

Ohje: pese siene huolellisesti ja poista jalat, asettele lakit kuppiosa ylös päin leivinpaperille. Silppua jalat, mittaa kulhoon tuorejuusto ja feta ja sekoita sienisilpun kanssa tasaiseksi. Lusikoi tuorejuustoseosta lakkeihin ja rouhi päälle mustapippuria. Laita lakkien viereen pari pientä nokaretta voita.

Paista uunissa (grillivastukset päällä) 200°C noin 10 minuuttia tai kunnes tuorejuustoseos alkaa ruskistua ja sienet ”rypyttyä”. Jätä hetkeksi muhimaan jälkilämmölle.

Kun sienet ovat valmiita..

Ota soijaleikkeet jääkaapista, tarkista vielä marinadin suola maistamalla (lisää hieman soijakastiketta, jos leikkeet kaipaavat lisää suolaa) , kuumenna pannu ja paista melko kuumalla pannulla pienessä määrässä voita tai oliiviöljyä niin, että leikkeet ruskistuvat.

Tarjoa leikkeet grilliherkkusienten, uusien perunoiden ja avokadosalaatin (eli vihersalaatin, jossa on myös avokadoa) kera.

shot_1373385968506.jpg

Ihan tärähtänyt kokki ulkoruokailemassa työpäivän jäljiltä – vielä 2 päivää lomaan..

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.