Lakritsaiset sitruunaruudut

Vanhan luotettavan sähkövatkaimeni simahtamisesta pikkuisen toivuttuani tartuin vispilään ja muutamaan sitruunaan ja aloin leipoa.

20130922_110750_resized.jpg

Voihan lakritsa! Vehnättömän makunystyröitä hellittiin jälleen, sitruunan herkullisuus leivonnaisissa ei perusteluita kaipaakaan

Sitruuna-lakupalat (25 x 25 vuokaan)

100 g luomuvoita

1 1/2 sitruunan mehu (koska myös kuorta käytetään, suosisin luomua)

1 sitruunan raastettu kuori

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

2 dl gluteenittomia jauhoja (tänään testissä olivat vaaleat Jytte -jauhot, paketillinen huomattavasti kalliimpi kuin esimerkiksi Sunnuntain tai Semperin, noin 7 euroa/pkt, mutta olin kyllä tyytyväinen jauhojen toimivuuteen!)

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl vaniljasokeria

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl lakritsinjuurijauhetta 

1/2 tl C-vitamiinijauhetta (voi jättää myös pois)

Lakritsikinuskikuorrute:

1 dl kuohukermaa

5 Kick -patukkaa

Ohje: purista sitruunoiden mehu kattilaan, raasta joukkoon 1 sitruunan kuori ja paloittele sekaan vielä luomuvoi. Kuumenna liedellä kunnes voi sulaa, sekoita ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi (ja kyllä, ilman vatkaintakin pärjää mainiosti..). Sekoita toisessa kuhlossa kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen sitruuna-voiseoksen kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25 x 25) ja paista 200°C uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

20130922_114731_resized.jpg

Mittaa kattilaan kuohukerma ja paloittele sekaan Kick -patukat. Kuumenna ja keitä pikkuisen poristen noin 5-10 minuttia tai kunnes seos on kiiltävän mustaa ja kinuskimaista.

Levitä lämmin lakritsikinuski jäähtyneen kakkupohjan päälle ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.

20130922_130201_resized.jpg

Leikkaa paloiksi ja herkuttele!

Vinkki: jos haluat leipoa pellillisen tätä herkkua, tuplaa reseptin raaka-ainemäärät

koti ruoka-ja-juoma