Lauantai, huomenta
..hidasta aamua ja hyvää alkavaa päivää. Kun viikonloppuaamut usein kuluvat töissä, oppii vapaiden viikonloppujen hitaita ja rauhallisia aamuja arvostamaan aivan eri tavalla – harvinaista herkkua niinkuin omat aamupalanikin. Ulkomailla ja reissussa iskee usein aamupalainnostus, mutta kotona aamupalaksi riittää suuri kuppi vihreää teetä, jugurttikin ehkä. Paitsi silloin kun aamun hitaus ja nälkä yllättävät. Tänäaamuna palasin Tallinnan reissun lämpimiin kesäaamuihin ja paahdoin jugurtin seuraksi pähkinöitä.
Aamupalapähkinät
noin 200 g erilaisia pähkinöitä ja manteleita oman maun mukaan
ripaus merisuolaa
juoksevaa hunajaa ja/tai vaahterasiirappia
Ohje: kuumenna kuiva laakea pannu, lisää pähkinät ja paahda hetki – varo etteivät pähkinät pala! Kun pähkinöiden pinta on hieman ruskistunut, lisää hunajaa tai vaahterasiirappia sen verran, että pähkinät maustuvat. Rouhi sekaan vähän merisuolaa, sekoita hyvin ja anna jäähtyä pannulla huoneenlämpöiseksi.
Tarjoa maustamattoman jugurtin kanssa ja säilytä loput pähkinät seuraaville aamuille kannellisessa lasipurkissa.
**************
Slow and long Saturday mornings and free weekends are a bliss when so many weekends just quickly pass while working. You learn appreciate the slowness in a completely different way when it´s a rare treat – like my Saturday brekkie today. With a hint of slow summer mornings from the holiday trip to Tallinn l decided to roast some nuts and almonds to go with plain yoghurt. Simple and delicious!
Breakfast nuts
approx. 200 g mixed nuts and almonds for your own taste
hint of sea salt
runny type of honey and/or maple syrup
Recipe: heat up a dry large pan, add nuts and roast for a while – be careful not to burn them! When the nuts have taken a bit of color, add honey and maple syrup, just for taste not too much to sweeten. Add a hint of grounded sea salt, mix well and let cool down on a pan until room temperature.
Serve with plain yoghurt and store rest of the nut mix in a glass jar with a lid.