Leipuri Hiiva ..hän leipoi porkkanat, kesäkurpitsat ja punajuuret!

Porkkanakakku on suosikkikakku (ainakin jo ystäväni leipomaa vegaanista ja gluteenitonta suklaakakkua ei lasketa tai ehkä vaikka laskettaisiinkin..). Tänään törmäsin porkkanakakun variaatioon nimeltä punajuurikakku ja reseptissä vielä vinkattiin, että punajuurenkin voisi korvata kesäkurpitsalla! Ei tähän voi muuta sanoa, kuin että syödään enemmän kakkua, ennakkoluulotta!

shot_1354119072233.jpg

Itse teen porkkanakakun näin:

2,5 kananmunaa (siis niinkun oikeasti 3 kpl!!) 

2,5 dl sokeria

175 g (mitätahansa) jauhoja  (joita haluat käyttää)

1,5 tl leivinjauhetta

vajaa 1 tl leivontasoodaa

20 g luomuvoita (käytä voita myös uunivuuan voiteluun)

1,5 tl kanelia

300 g raastettua porkkanaa (ihan voi käsivaralta punnita vaikka karkkipussin painoon verraten ;) 

n. 1 rkl raastettua inkivääriä (jos tykkää inkivääristä, jos ei tykkää niin ei kannata laittaa!)

 

Ohje: vaahdota munat & sokeri, lisää joukkoon lämmin voisula sekä porkkana- ja inkivääriraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele ne taikinan sekaan. Pyöräytä nopeasta tasaiseksi taikinaksi. Paista 180°C kunnes kakku on kauniin ruskea (eikä tartu siihen tikkuun, millä kakun kypsyyttä testaillaan). Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

****************************

150 g Philadelphia -tuorejuustoa (varmasti joku muukin käy, mutta itse pidän tätä parhaana)

50 g tomusokeria

1 rkl luomuvoita

sitruunan mehua (ei sitä tiivistettä)

Ohje: mittaa tuorejuusto, voi ja tomusokeri kulhoon. Aloita pienemmällä määrällä (kuin 50 g) tomusokeria ja lisää myöhemmin maun mukaan. Lämmitä aineksia vesihauteessa kunnes seos on notkeaa, sekoita tasaiseksi ja mausta sitruunan mehulla. Laita seos hetkeksi jääkaappiin viilenemään ja levitä kakun pintaan.

 

Koristele kakku maun mukaan vaikkapa tuoreella mintulla

 

(..ja koska olet rohkea – minäkin aion olla! – kokeilet ensi kerralla ohjetta raastetusta punajuuresta tai kesäkurpitsasta!)

shot_1354125094932.jpg

..ja kyytipojaksi ehkä glögiä?

 

 

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma