Maailman helpoin suklaakakku
Ei kai suklaakakkuja voi koskaan leipoa liikaa, eihän?
Tahmakka kakku paistettiin ystäväni huomisia 30-vuotisjuhlintoja varten, mutta itselleni uuden reseptin vuoksi kakkua oli tietysti _pakko_ testata ennen sen viemistä tarjolle (hei sinä huomisen sankari, jos tätä luet: tää kakku maistuu aika hyvältä!).
Tahmainen suklaakakku
200 g tummaa suklaata (ei sitä halvinta mahdollista vaan jotain hyvää..)
200 g luomuvoita
3 dl sokeria
5 luomumunaa
1 rkl jauhoja (gluteenittomia, peruna- tai mantelijauhoja – kaikki käy!)
Ohje: paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen. Mittaa joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Lisää kananmunat suklaasulaan yksi kerrallaan, jatkuvasti vispilällä sekoittaen. Lisää viimeisenä ruokalusikallinen jauhoja ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 200°C uunissa noin 30 minuuttia – jos haluat kakusta mutaisamman, lyhennä paistoaikaa hieman.
Kakun voi tarjota heti lämpimänä tai säilyttää jääkaapissa ja herkutella vasta muutaman päivän päästä. Niin tai näin, kakusta tulee mieleen mutakakku tai suklaafudgekakku ja pelkkä taikinakin maistuu niin hyvältä ettei tätä mikään voi pilata! Maistellessa tuli mieleeni, että taikinaan voisi lisätä pienen tipan piparminttuöljyä tai valmiin kakun päälle Marianne -rouhetta tai tuoreita mintun tai sitruunamelissan lehtiä (ehkä jotain kakun päälle huomiseksi keksinkin!).