Mangojugurttikakku
Jos työkaverilta on pitkän työpäivän päätteeksi saanut tölkillisen mangososetta, jääkaapissa on myyntipäivän ohi menevää turkkilaista jugurttia ja äiti käskee syömään puolikkaan keksipaketin pois, onko muita vaihtoehtoja kuin leipoa keksipohjainen mangojugurttikakku? Ei muuten ole ja taidanpa leipoa toistekin!
Mangojugurttikakku
Pohja:
175 g gluteenittomia keksejä (itse käytin gluteenittomia sukaa-cookieita, nam!)
50 g luomuvoita
Täyte:
400 g maustamatonta turkkilaista jugurttia
2 dl creme fraichea
3 luomukananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
tiraus limen mehua
muutama ruokalusikallinen mangososetta
ripaus jauhettua vaniljaa
Pinnalle:
2 dl mangososetta
1 dl hyytelösokeria
tuoreita marjoja (vaikkapa punaisia viinimarjoja)
Ohje: murskaa keksit ja sulata voi, sekoita tasaiseksi taikinaksi kulhossa ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle.
Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikinapohjan päälle. Paista 175°C uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakun pinta saa hieman väriä ja on kiinteä.
Mittaa mangosose kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja lisää vähitellen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua hetki ja jäähdytä hieman. Levitä vähän hyytynyt mangosokeri huoneenlämpöisen jugurttikakun päälle. Tarjoa huoneenlämpöisenä tai hyvin jäähdytettynä tuoreiden marjojen kera.
***********
There definetly is only one option when after a long day at work your colleague gives you a can of mango pure, in the fridge there is some out dated yoghurt to use and mum demands you to take away half full box of gluten free chocolate cookies – and that option is to bake a mango youghurt cake.
Mango yoghurt cake
Batter:
175 g gluten biscuits (I used gluten free chocolate cookies)
50 g organic butter
Filling:
400 g Turskish plain yoghurt
2 dl creme fraiché
3 organic eggs
1/2 cornstarch flour
some freshly squeezed lime juice
some vanilla
Topping:
2 dl mango pure
1 dl jelly sugar
fresh berries (for example redcurrants)
Recipe: crush the cookies and melt the butter, mix together in a bowl. Spread on top of springform cake pan (diameter approx 24 cm) covered with parchment paper.
Measure all the ingredients for filling into another bowl, mix well together and pour on top of the cake batter. Bake in 175°C oven on the lowest level for approx. 50 minutes or until the cake is solid and has some color on it
Add mango pure into a kettle and heat until boiling, add the jelly sugar bit by bit and mix well all the time. Boil a little and let cool until roomtemperature and little bit ”jellied”. Pour on top of room temperature youghurt cake. Serve still a little bit warmish or well chilled with fresh berries.