Mansikkaiset vuohenjuustopiiraat

Valitt.. suunsa avaaminen kannattaa aina – resepti on löytynyt! Itse asiassa reseptihän ei siis varsinaisesti ollut hukassa, vaan selkeästi vain vähän paremmassa tallessa kuin muistin. 

2011-09-05_09.57.33.jpg

Kuva ei liity mitenkään pikkuisiin vuohenjuustopiiraisiin, mutta kyllä maailma vaan on parempi paikka, kun niiden resepti on jälleen tallessa! (Laura Orelman maalaus vuodelta 2011 Kampista työmaa-aidasta)

Mansikkaiset vuohenjuustopiiraat (12 kpl)

Pohja:

2 dl kaurahiutaleita

3 dl jauhoja (Semperin Grov Mix)

1 dl ruisjauhoja (tai + 1 dl gluteenitonta jauhoa)

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 dl oliiviöljyä

2 dl maustamatonta soijajugurttia

Täyte:

300 g pehmeää vuohenjuustoa

150 g pehmeää tofua

4 kananmunaa

pieni nippu silputtua tuoretta ruohosipulia

ripaus paprikajauhetta

mustapippuria ja suolaa myllystä

Päälle:

tuoreita mansikoita

vihreää pestoa

tuoretta basilikaa

paahdettuha seesaminsiemeniä hunajan kera paahdettuna

Ohje: sekoita pohjan kuivat ainekset kulhossa, lisää joukkoon oliiviöljy ja soijajugurtti. Sekoita taikinamaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan. 

Vatkaa kananmunat kuohkeiksi, nosta sekaan murennettu vuohenjuusto sekä tofu, mausta seos. 

Voitele muffinssivuoka öljyllä (voit käyttää myös yksittäisiä muffinssivuokia, mutta tukevia sellaisia – taikina on painavaa täytteen kanssa yhdessä!). Muovaile viileä taikina vuokien/kolojen reunoille ja pohjille, lusikoi täyte taikinakuppeihin, täytä lähes yläpintaan saakka.

Paista 220°C uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Muffinssien paistuessa perkaa tuoreista mansikoista kannat pois ja puolita marjat. (Alkuperäisessä ohjeessa kehotetaan tässä vaiheessa menettämään itsehillintä ja SYÖMÄÄN NIITÄ MANSIKOITA HYVÄNEN AIKA SENTÄÄN!! – ja enpä tietenkään kuollaksenikaan muista, mistä alkuperäinen ohje on peräisin..). 

Anna valmiiden muffissien jäähtyä hetki, lusikoi päälle maun mukaan pestoa ja koristele mansikoilla ja basilikalla.

Halutessasi voit paahtaa seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, lisätä siementen sekaan hunajaa ja sekoittaa nopeasti kuumana – ja kaataa sitten nauhana herkkumuffinssien päälle.

Hmm.. minä ainakin taidan tietää, mitä tänä(-kin) juhannuksena maistellaan!

Ps. Herkkujen kuvaa etsiessä törmäilin urakalla myös remonttimuistoihin ja muisteloihin jäin – Tupa – Keittiön lattia näytti vielä aika tasan kaksi vuotta sitten tältä:

2011-07-12_17.03.41.jpg

Remontointi on jännää!! (Tuvan lattia kesäkuussa 2011)

koti ruoka-ja-juoma