Mausteinen linssikeitto

Joulukuussa jatketaan marraskuussa alkanutta hyyyyyyyvin yksinkertaista linjaa. Pakkanen kiristyy, mutta mausteinen linssikeitto lämmittää.

20131204_185112_resized.jpg

Mausteinen linssikeitto

2 dl linssejä

1 iso keltainen sipuli 

2 hyvin kypsynyttä tomaattia

3-4 valkosipulinkynttä

2 punaista chiliä siemenineen

noin 1 rkl raastettua inkivääriä

2 dl tomaattimurskaa

mustapippuria myllystä

kasvisliemikuutio 

erilaisia yrttejä (tuoreita tai kuivattuja, esim. oreganoa, basilikaa, korianteria..)

oliiviöljyä tai nokare luomuvoita

vettä linssipaketin ohjeen mukaisesti

(luonnonjugurttia)

Ohje: kuori ja silppua sipulit ja ja chilit, kuumenna kattila ja lisää sinne tilkka öljyä tai nokare voita. Kuullota sipuleita ja chilejä hetki. Raasta sekaan inkivääri, pyöräytä sekaisin ja mittaa kattilaan linssipaketin mukainen määrä vettä. 

Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan linssit ja kasvisliemikuutio. Anna hautua, kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää kattilaan pieneksi pilkottu tomaatti, yrtit ja tomaattimurska. Mausta vielä mustapippurilla. Anna hautua vielä ainakin vartin verran – linssikeitosta tulee sitä makoisampaa, mitä kauemmin maltat antaa sen hautua.

Valmiiseen keittoon voi lisätä luonnonjugurttia makua pehmentämään, mutta mausteinen keitto maistuu mainiosti ilmankin. Helppoa, kevyttä ja niin mukavan lämmintä..

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.