Mausteinen linssikeitto
Joulukuussa jatketaan marraskuussa alkanutta hyyyyyyyvin yksinkertaista linjaa. Pakkanen kiristyy, mutta mausteinen linssikeitto lämmittää.
Mausteinen linssikeitto
2 dl linssejä
1 iso keltainen sipuli
2 hyvin kypsynyttä tomaattia
3-4 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä siemenineen
noin 1 rkl raastettua inkivääriä
2 dl tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
kasvisliemikuutio
erilaisia yrttejä (tuoreita tai kuivattuja, esim. oreganoa, basilikaa, korianteria..)
oliiviöljyä tai nokare luomuvoita
vettä linssipaketin ohjeen mukaisesti
(luonnonjugurttia)
Ohje: kuori ja silppua sipulit ja ja chilit, kuumenna kattila ja lisää sinne tilkka öljyä tai nokare voita. Kuullota sipuleita ja chilejä hetki. Raasta sekaan inkivääri, pyöräytä sekaisin ja mittaa kattilaan linssipaketin mukainen määrä vettä.
Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan linssit ja kasvisliemikuutio. Anna hautua, kunnes linssit ovat kypsiä.
Lisää kattilaan pieneksi pilkottu tomaatti, yrtit ja tomaattimurska. Mausta vielä mustapippurilla. Anna hautua vielä ainakin vartin verran – linssikeitosta tulee sitä makoisampaa, mitä kauemmin maltat antaa sen hautua.
Valmiiseen keittoon voi lisätä luonnonjugurttia makua pehmentämään, mutta mausteinen keitto maistuu mainiosti ilmankin. Helppoa, kevyttä ja niin mukavan lämmintä..