Muiden maiden herkkuja

Afrikan auringon (..ja vähän tuulten ja pilvienkin) alla on lomareissupäivä no.7 mennessä tullut maisteltua makuja perinteisistä afrikkalaisista Tiibetiin saakka. Miten autenttiselta maistuu tiibetiläinen vegaaninen sherpa stew etelä-afrikkalaisessa pikkukaupungissa, joka on kuuluisa pingviineistään, sitä en tiedä, mutta herkullisia vinkkejä Tupa – Keittiö on saanut jo nyt paljon!
Iloinen olen etenkin siitä, että täällä tuore lähiruoka tuntuu olevan hyvässä asemassa. Raaka-aineita on (jos kyltteihin on luottaminen) kuljetettu alle 50 kilometriä ja esimerkiksi kala on samana aamuna pyydettyä – eikä nyt suinkaan puhuta kalliista ravintoloista. Toki Etelä-Afrikka tarjoaa hieman erilaiset puitteet ravintokasveille, muttei lähiruokaa silti voi pitää itsestäänselvyytenä. Joka tapauksessa tällaiset asiat pistävät aina miettimään.

Reissu jatkuu, maisemat vaihtuvat lähes joka kilometrillä – niin vaihteleva on luonto täällä. Myös sää voi hetkessä olla hellettä ja toisessa kylmä syysviima puhaltaa mereltä.

Huomenna suuntaamme alueelle, jonka luonto on karoota eli sopivasti suomennettuna karua. Ruoka-… tai siis maisema- ja matkakuvia luvassa reissun jälkeen, kunham netti toimii ja kirjoitusvälineenä on jokin kätevämpi vempele kuin puhelin.

Xx

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma